MIODZIO79 Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja (edytowane) Witam Panowie i proszę Was o pomoc. Mieszkam w niemczech w okolicach Bonn. Nie posiadam niemieckiego pozwolenia na łowienie ryb i wiem że ciężko je zrobić, ale tak w zasadzie to nie o mnie chodzi tylko o mojego syna (14 lat), ktory złapał bakcyla na wędkowanie. I ja z tego bardzo sie ciesze bo przynajmniej nie siedzi tyle w telefonie i kompie . Problem w tym ze chcialbym z nim gdzies pojechac i polowic i wiem ze w Holandii po wykupieniu pozwolen mozna bez problemu. Jednak w tym problem ze nie wiem gdzie moglbym z nim pojechac. Moze ktos z Was zna jakas spokojna miejscowke w okolicach pomiedzy Maastricht a Roermond? Ogolnie mam plan zeby i tak z nim pojechac i poszukac jakiegos miejsca, ale niestety z powodu pracy i braku duzej ilosci wolnego czasu (w zasadzie tylko sobota) mam ograniczone mozliwosci, moze ktos z Was mi podpowie Z gory bardzo dziekuje z jakies podpowiedzi. Edytowane 21 Maja przez MIODZIO79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja Poszperaj w internecie, bo możesz też wykupić kartę w Belgii, np łowić rzece Maas inaczej Moza. Z tego co pamiętam to do 17 lat chyba jest bez zezwolenia ale z obostrzeniami. Ja byłem kilka lat wstecz to za łowienie tylko spinningiem od świtu do zmroku płaciłem 11,40 euro. Jeśli chciałbyś w nocy to kilka euro dopłaty i tak samo za łowienie z łodzi doplata. W Holandii za rok płaciłem około 50euro. Z Roermond lub mastricht to rzut beretem. Pozwolenie kupisz na poczcie, i spokojnie z polskim dowodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marhtamus Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Czy ktoś ma doświadczenie w wędkowaniu w Holandii i może podzielić się swoimi wnioskami i poradami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Czy ktoś ma doświadczenie w wędkowaniu w Holandii i może podzielić się swoimi wnioskami i poradami?Bardzo ogólne pytanie….mieszkam tutaj, łowię dużo a wnioski i porady to zależy co gdzie i kiedy więc doprecyzuj kolego. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Siemka jadę za kilka dni na tydzień do Holandii, mamy z kolegą wynajęty domek niedaleko Zaltbommel. Łowi ktoś z was w tych okolicach? W planach mamy Waal, Maas, Lek i rozlewisko Lithseham. Może ktoś chciałby coś podpowiedzieć. Łowimy z brzegu, mamy wykupione pozwolenia na łowienie w nocy. Może ktoś niedawno był w tych okolicach i jakieś ma podpowiedzi co warto czego nie, wiadomo i tak trzeba samemu sprawdzić i swoje wychodzić ale jakiś tip na początek zawsze mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Bylem cały ostatni piątek z tym ze Spot hopping czyli zwiedziłem spora czesc Holandi jak i łowiłem w rożnych systemach wodnych. Z moich obserwacji jak i tych moich kolegów co łowią tam regularnie mogę powiedzieć ze Maas w tym roku lepszy wybór jak np Lek. Na Lek sam bylem i tylko na jednej mecie miałem kontakty a w sumie 4 sandacze mi spadły po kilku sekundach. Ja skupiłbym sie na godzinnych porannych a najlepiej o świcie i w godzinach wieczornych/Nocnych. Na wieczorne eskapady za sandaczem Waal jest idealna a w godzinach porannych okoni szukałbym na Maas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Siema koledzy Pytanie mam o jezioro Alkmaardermeer https://maps.app.goo.gl/mnKD1CbgDebSDcTG8 Za kilka dni, na tydzień, wybieramy się tam z kolegą jego łódką, na tą płatną część. Kolega mieszka w Niemczech blisko Holandii, mamy mieć bazę 30 minut od jeziora.Ktoś może coś skrobnąć w temacie slipowania, miejscówek itp? Licencje kupimy na miejscu w sklepie ale może jakieś podpowiedzi tu uda się uzyskać?Łowimy oczywiście co się uda z nastawieniem na szczupaka i sandacza oraz okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi