Obcy Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Otrzymałem dużo konkretnych porad na pw - dzięki - tego, co tu się dzieje z powodu jednej wędki po prostu nie rozumiem i jeśli chodzi o mnie, to wątek jest już nie potrzebny. Pozdrawiam Wszystkich (zeźlonych nie wiem na co - też). Edytowane 14 Lutego 2015 przez Obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Świetnie leży mi w ręce, idealnie wyważony z moim kołowrotkiem, bardzo mi się podoba uchwyt, design też, ma przelotki SIC Phenixa. Rzucałem nim na polu i jestem w szoku, jak z tego leci! Czułość niesamowita i bardzo pasuje mi ugięcie. Waży 172 gramy, ale w dolniku pianka jest lekko tylko wklejona i po wyjęciu ołowiu może ważyć 128. Robiony był przez Wojtka Grocholę.Myślę, że tymi słowami sam sobie odpowiedziałeś na postawione pytanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Ma 50 gram ołowiu włożone ??Co znaczy pianka lekko wklejona? ? Edytowane 11 Lutego 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Też mnie zastanawiają te 44 gramy ołowiu dołożone do dolnika ???Ok 4 czy 5,6 gram, ale tyle do "uniwersalnej wędki" , do sumowego badyla na największe okazy to może, ale ...Ale pewnie się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Też mnie zastanawiają te 44 gramy ołowiu dołożone do dolnika ???Ok 4 czy 5,6 gram, ale tyle do "uniwersalnej wędki" , do sumowego badyla na największe okazy to może, ale ...Ale pewnie się nie znam nigdy nie miałem borona... ale jak miałbym wkładać tyle balastu to bym już go je chciał. Toż to 1/3 wagi kija jest tam wklejona.... chyba ze dolnik jak w okoniowce a szczytówka średnica 3 mm topu... Edytowane 11 Lutego 2015 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 ... miał 2.6m ale ma obcięte 2cm dolnika dla lepszego wyważenia, Świetnie leży mi w ręce, idealnie wyważony z moim kołowrotkiem, bardzo mi się podoba uchwyt, design też, ma przelotki SIC Phenixa. Rzucałem nim na polu i jestem w szoku, jak z tego leci! Czułość niesamowita i bardzo pasuje mi ugięcie. Waży 172 gramy, ale w dolniku pianka jest lekko tylko wklejona i po wyjęciu ołowiu może ważyć 128. Robiony był przez Wojtka Grocholę.W sumie to jestem i nie jestem w szoku, podobnie jak Ty Czy wedka jest opisana jako "Kaliber44" bo tylko taka nazwa mi tu pasuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 44 gramy w olowiu w dolniku ? Nie takie rzeczy (nie takie olowie) ludzie lykaja Kwestia tylko zbudowania wlasciwej bajki do tego. Najwazniejsze, ze wedka dobrze lezy! Pozdrawiam i "polamania" Guzu p.s. 44 gramy to co to jest ? dwie algi rozmiar 2 i ciut ciut. I to niby ma byc duzo ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jeżeli jest poprawnie wyważony to brać i łowić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jestem pod wrazeniem, ile tam musi byc boronu by tak kiepsko wywazac ten jak by nie patrzec krotkawy blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jestem pod wrazeniem, ile tam musi byc boronu by tak kiepsko wywazac ten jak by nie patrzec krotkawy blank.@Bujo, ja to bym bardziej obstawiał te "lekkie" SIC Phenixa. ;P Ile tam jest SIC w SiC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Lutego 2015 przez Obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Zostaje poczekać na roztopy ewentualnie wizyta na "krytym" basenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 To jak lowisz na tanie wedki to po co nagle sie bierzesz za niszowy sprzet dla waskiej grupy koneserów wyznawców ? Kup cos normalnego i korzystaj z zycia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Lutego 2015 przez Obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Elitka to wysoko modulowy kij, ktory prawidlowo uzbrojony kapitalnie trzyma ryby.Mialem. Lowilemnawet klenie na szczytach przelanych glowek. Na ten 17 lb.Nie wiem jak nerwowo holujesz. Jakie ruchy czy też czynności wykonujesz podczas holu ryby. Ciężko jest mi doradzić wobec tak subiektywnego kryterium.lowilem z plecionka 15 lb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ja to bym zapytał ile za tego "Barona" wołają ???Może cena okazyjna to i ten Pb można przeboleć i sie przekonać na własnej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Więc po co szukać dziury w całym bierz i koniec ja w zeszłym sezonie kupiłem elitkę 5-17gr i jeszcze mi nic nie spadło od okoni po szczupaczki (niewielkie) i sandacze i nie szukałem minusów tego kija tylko plusów więcpo prostu brać i cieszyć się zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 ....i wierz mi , że nie ostatni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Lutego 2015 przez Obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Elitka to wysoko modulowy kij, ktory prawidlowo uzbrojony kapitalnie trzyma ryby.Mialem.Lowilemnawet klenie na szczytach przelanych glowek. Na ten 17 lb.Nie wiem jak nerwowo holujesz. Jakie ruchy czy też czynności wykonujesz podczas holu ryby.Ciężko jest mi doradzić wobec tak subiektywnego kryterium.lowilem z plecionka 15 lbDaniel dobrze prawi..Elitka to chyba najwięcej wybaczający kij jaki miałem - wzór płynności ugięcia..testy na sucho to nic w porównaniu do testów nad wodą... P.S... i wyciagnij ten ołów z "dupska Ba/orona" ...nie rozumiem zabiegów typu "ultralekki kij doważany na siłę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Lutego 2015 przez Obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Wyjąłem cały ołów i wspólnie z kolegą (był kiedyś szósty na grant prix Polski w spinningu, więc ma pojęcie) wkładaliśmy i wyjmowaliśmy po trochu z założonym kołowrotkiem. Lekki, przyjemny i świetnie wyważony jest gdy ma dokładnie tyle ołowiu, co miał. Taki nieprzyjemny dla "fachowców" co nie mieli w rękach a każą "wyciągać z dupska" fakt. Normalnie jakby jakimś cudem Wojtek Grochola, który ten kij robił miał pojęcie. Nie wiem jak to możliwe, skoro fachowcy na górze, co tego kija nie mieli w rękach a wypowiadają się arbitralnie nie mieli racji a on miał! Cud.I niech już wreszcie powie coś ktoś, kto miał ten kij w rękach, nad wodą, najlepiej wiele razy, jest posiadaczem - a reszta się nie kompromituje, bo święty by zapragnął powiedzieć, co myśli. Tyle Jedno slowo : kompromitacja. Tylko tyle powiem, konczac moj udzial w tym ciekawym watku. Oczywiscie kompromitacja konstruktora blanku - lub tego kto skopiowal "kijowy" wzor.LUBWersja numer dwa - zle zbudowana wedka. Za krotki dolnik. O gustach sie nie dyskutuje. O fizyce mozna - proponuje bys zaczal nosic w kieszeni spodni 2 nieuzbrojone algi-2. Gdziekolwiek bedziesz szedl . To sie przyzwyczaisz do niepotrzebnego obciazenia, gdy zacznie sie sezon wedkarski .Oczywiscie po sztuce w kazdej kieszeni . Zeby dobrze "lezaly" i bylo wywazone odpowiednio Pozdrawiam i milego uzytkowania super wedki Guzu p.s. Nie dziwie sie, ze ktos gonil to dzielo sztuki uzytkowej jak sie dalo i za ile sie dalo... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 ... miał 2.6m ale ma obcięte 2cm dolnika dla lepszego wyważenia,......najpierw tniemy, potem doważamy... ...mądry zabieg...Proponuję wrócić do tańszych, mniej "specjalistycznych" konstrukcji..z IM6,IM7...lub uzbroić kij stricte pod siebie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi