Skocz do zawartości
  • 0

SALMO SALTUS 2009 - czyli słone trocie z brzegu morskiego, ZLOT

mifek

Pytanie

Co prawda emocje po ostatnim zlocie jeszcze nie minęły, ale wiem, że wielu z Was czeka na kolejny zlot. Tym razem wybierzemy się nad morski brzeg kamienistych i urwistych brzegów w okolicach Międzyzdrojskich Klifów i nie tylko, w poszukiwaniu szczęścia z inną szlachetną ryba. Naszym celem będą TROCIE I ŁOSOSIE, czyli popularnie nazywane srebrnymi krawężnikami z racji wigoru, masy oraz budowy jakie je charakteryzują.

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=14631&private=0

Termin Zlotu to: 27, 28 oraz 29 listopada 2009. Spotkanie - Międzyzdroje.

koszt: (obejmuje noclegi oraz prezent niespodziankę dla każdego z uczestników) max.140 pln.

istnieje możliwość wcześniejszego zakupu licencji po dokładnym ustaleniu co i jak z organizatorem. Dodatkowy koszt z tym związany jest na prawdę niewielki, bo roczne pozwolenie obejmujące wody morskie na terenie naszego kraju, z uwzględnieniem łowienia z łodzi to koszt ok 50pln.

Nocleg w centrum miasta.

Do łowiska mamy 500m spacerkiem max. Dla tych bardziej twardych znajdzie się też coś trochę dalej :D

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=14633&private=0

Ponieważ baza wypadowa będzie w centrum miasta organizator - nie zapewnia posiłków (tuż obok dostępne są dwa punkty Żabki, Netto (też dwa punkty) oraz wiele restauracji, pizzerii, czy innych tego typu przyjemności. A ponieważ jak sami wiemy różni ludzie w różnych porach wychodzą i wracają z wody więc i organizacja posiłków w konkretnym terminie może stwarzać spore problemy. Co oczywiście nie znaczy, że na miejscu nie możemy się zorganizować i razem wyjść na obiadokolację :D

maksymalna ilość uczestników 30 osób

jako, że część naszych szanownych forumowiczów już zadeklarowało swoja obecność pozwolę ich sobie wpisać niejako zaocznie.

ponieważ istnieje konieczność zamknięcia listy uczestników przed czasem oraz przygotowania niespodzianek max termin zamknięcia listy przewiduję na 18.11.2009.

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=14634&private=0

wraz z wpisywaniem się na listę poszczególnych uczestników będę wysyłał numer konta na który należy dokonać wpłaty opłaty za uczestnictwo której to wpłata będzie traktowana jako potwierdzenie obecności. Uwaga przed wpisaniem się na listę oraz dokonaniem wpłat proszę dokładnie sprawdzić swoje terminy ponieważ ze względu na koszta wcześniej przygotowywanych niespodzianek oraz organizacje noclegów nie będzie możliwości zwrotu wpłaty.

Kolor niebieski oznacza potwierdzenie obecności i wpłatę

Lista chętnych:

1. mifek - organizator

2. remek

3. milo26

4. szpiegu

5. standerus

6. bujo

7. danielXR

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

• Odpowiedzi 348
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Lista chętnych:

1. mifek - organizator

2. remek

3. milo26

4. szpiegu

5. standerus

6. bujo

7. danielXR

8. Jeziorm_1

9. jajakub

10. kryst 50/50

11. popper

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

popper - tym razem chyba Ci jednak nie pomoge w transporcie na miejsce <_< <_< <_<

• 0

Ja tam wolę podpatrzyć. Ciebie, Krysta, Mifka. Wystarczy :D

Mifku i tak dziękuję za twoje trudy.

popper nie podlizuj sie. przeciez powiedzialem ci przy swiadkach TAK.

a do miesiaca miodowego jeszcze daleko ;)

• 0

Przynęty:

wiekszość chwali sobie blachy wahadłowe. smukłe, z nieco grubszej blachy im lepiej latające tym lepiej. (piekne polskie zdanie :mellow: ). w zeszlym roku i na początku tego doskonale spisywały się blachy robione przez naszego forumowego ZAMKERA, pieknie lataja, masa w sam raz, i lusterkuja w opadzie, czyli w zasadzie wszystko to czego potrzeba.

http://www.garnek.pl/zamki/4665142/morskie-trociowki

To chyba te trociowki ZAMKERA o ktorych wspomina Mifek?

U

• 0

Przynęty:

wiekszość chwali sobie blachy wahadłowe. smukłe, z nieco grubszej blachy im lepiej latające tym lepiej. (piekne polskie zdanie :mellow: ). w zeszlym roku i na początku tego doskonale spisywały się blachy robione przez naszego forumowego ZAMKERA, pieknie lataja, masa w sam raz, i lusterkuja w opadzie, czyli w zasadzie wszystko to czego potrzeba.

http://www.garnek.pl/zamki/4665142/morskie-trociowki

To chyba te trociowki ZAMKERA o ktorych wspomina Mifek?

U

tak dokładnie... To te same :D

• 0

witam

chętnych z wa-wy szukam bo przeraza mnie droga samemu w samochodzie

pzdr

Wstępnie i ja się piszę. Miałem jechać 7 i nie wypaliło a tu taka niespodzianka.

Skwara niby mieszkam w Sulejówku ale do Piaseczna to kawałek, więc jak by co możemy jechać razem.

• 0

Lista chętnych:

1. mifek - organizator

2. remek

3. milo26

4. szpiegu

5. standerus

6. bujo

7. danielXR

8. Jeziorm_1

9. jajakub

10. kryst 50/50

11. popper

12. pablom

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

• 0

remek cos sie znajdzie. jak Baron POlskiego Flyfishingu Na Obczyznie wyczaruje mi maszynke (te co chce sa w promocji) to sie cos zalatwi. jak nie to osobiscie skroje DanielXR :mellow: a u niego jest w czym wybierac. chyba ze razem wpadniemy mu na pracownie. Ty go zagadasz a ja... nas obsluze :mellow:

• 0

Remek ja się @mifkowi nie dziwie że z muchą wystąpi,w końcu przyjął oświadczyny @poppera, ale jak ty OJCIEC DYREKTOR zamienisz casta na muchę to już będzie zamach stanu :huh: :lol: :mellow: i przyjdzie czas na zmianę nazwy forum na : JERKFLYBAIT.PL :unsure:

• 0

Ano, udało się skruszyć ostatnie bastiony twierdzy wroga. To będzie chyba pierwszy zlot w którym więcej będzie łowić na muchę niż na cast/spina razem wzięte, na razie dopiero 4 kolegów niemuchowych zapisanych, a nad nimi tez popracujemy :mellow:

• 0

Ano, udało się skruszyć ostatnie bastiony twierdzy wroga. To będzie chyba pierwszy zlot w którym więcej będzie łowić na muchę niż na cast/spina razem wzięte, na razie dopiero 4 kolegów niemuchowych zapisanych, a nad nimi tez popracujemy :mellow:

Standii nie rozpedzaj się. Casta nigdy nie zdradze. muche traktuje jako cos nowego, innego co tez sprawia frajde - choc nie moge powiedziec ze strzal w morde ciezka nimfa nalezy do przyjemnosci :mellow: szczegolnie gdy jest to strzal ktory doslownie rozrywa szybke polaroidow w okluarach... :mellow:

muche pewnie bedzie sie jakos rozwijac ale casta u mnie raczej nie wytepi... :mellow:

raczej

ale za rok jak sie wybierzemy z remkiem na slowenie to... sie bedzie dzialo... oj bedzie...

• 0

Standii nie rozpedzaj się. Casta nigdy nie zdradze. muche traktuje jako cos nowego, innego co tez sprawia frajde - choc nie moge powiedziec ze strzal w morde ciezka nimfa nalezy do przyjemnosci :mellow: szczegolnie gdy jest to strzal ktory doslownie rozrywa szybke polaroidow w okluarach... :mellow:

muche pewnie bedzie sie jakos rozwijac ale casta u mnie raczej nie wytepi... :mellow:

raczej

ale za rok jak sie wybierzemy z remkiem na slowenie to... sie bedzie dzialo... oj bedzie...

Wierz mi Mifku ze słyszałem juz takie zapewnienia. Ba nawet znam jednego Kristofera co zawsze mówił że mucha to ostatnie pedalstwo i on nigdy cast nie zdradzi i nawet próbować nie będzie... później że no mooożeee i na pstrągi do dobre a teraz...co chwilę zdjęcia ryby na muchie, zupełnie zębatych. Oczywiście nikt nie jest totalnie pierdyknięty żeby wędki sprzedać i multiki, ale procentowo udział Jedynie-Słusznej-Metody wzrasta bardzo :mellow:

• 0

Kuba - ta mucha u mnie to po pierwsze:

latem na mojej rzeczce nie da sie castem bo za niska woda.

mucha to jedyna alternatwa.

szczupaki to tak trochę dla urozmaicenia. mam metrówki na jerka, gume, woblera to teraz czas na muchowego. cos innego po prostu. nic nie przebija walniecia zebatego na jerka i tyle.

wiec u mnie mucha to taki dodatek i zawsze mając wybór wybiorę casting. z reszta wędkarz kompletny powinien poruszać się w miarę swobodnie w każdej metodzie.

pozdrowka