bari89 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Dzięki dzięki, będe musiał tak zrobić, bo udało mi się dzisiaj rozpocząc sezon jaziowy, jeden maluch się uwiesił na jakiegoś zleżakowanego woblerka nawet nie pamietam jakiej firmy, ale ważne, że pierwszy planowany spiningowy jaź jest na rozkładówce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 bari89 spróbuj na dorado alaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Sugerowałbym spróbować na małe jajka od Gajosika, albo upolować coś od Pietrusa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Też polecam wobki Gajosika - wielu kolegów z klubu i nie tylko na niego łowi i lubelskie jazie je lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Orientuje się ktoś czy w tym roku będą zawody pstrągowe na Bystrzycy połączone ze spotkaniem lubelskich pstrągarzy w Prawiednikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/33/wiadomosci/109704/pliki/program_xislp.pdf Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez robal12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Tak będą. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/33/wiadomosci/109704/pliki/program_xislp.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Tak będą. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/33/wiadomosci/109704/pliki/program_xislp.pdf Będziesz? Bo bym obejrzał Twoje nowe konstrukcje? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Niestety nie mogę wypada mi w tym czasie pracujący weekend żałuje bo spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Woblery jp to podstawa kolego bari89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Bari89 nie trzeba żadnych cudów weź małe przynęty (do ok. 3 cm) mogą być gumki (twisterki, ripperki) albo obrotówki (od 00 do nr 2) i jedź nad wodę (oczywiście wszystkie polecane woblerki przez kolegów są ok.). Nie ma na co czekać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bari89 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Woblery jp? Ostatnio troche brak czasu ale musze właśnie uzupełnić asortyment i ruszam nad rzekę, wieczorami od czasu do czasu 2 godzinki się znajdą, trzeba wkońcu trochę popraktykować więcej a nie sama teoria. Z opinii bardziej doświadczonych wędkarzy wyczytałem, że narazie trzeba odpuścić powierzchniowe wobki, a szukać czegoś ciut głębiej schodzącego. Tym mam zamiar się kierować na zakupach, choć podejrzewam, że wpadną chociaż ze 2 pozycje powierzchniowe, bo jak oczami wyobraźni widzę zebranie mojego wabika z powierzchni przez przyzwoitą rybkę to od razu buzia się cieszy:) Odnośnie miejsc to zatoczki, spowolnienia, cofki, zalane trawy itp? Na poszukiwania w mocniejszym nurcie jeszcze za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Wybieraj płytkie prostki (okolice rowków połączenia z dołkami, jak namierzysz ryby złowisz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Wytypuj odcinki o których pisze Skałka, a potem wybierz się późnym wieczorkiem na spacerek nie koniecznie z wędką. Jest duża szansa, że jazie się ujawnią. Zobaczysz jednego - będzie ich tam więcej.Nadchodzące dni sprzyjać będą takim obserwacjom. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez siatkaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bari89 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Tam gdzie najczęściej łowię to akurat prawie wszędzie jest płytko wiec wygląda na to, że miejsc będzie pod dostatkiem (choć zbyt pochlebnej opinii o tych stronach z ustach wędkarzy usłyszeć nie można:D), ten malec z przed kilku dni właście przy wpływie rowu na płytkiej wodzie wziął A mam jeszcze pytanie odnośnie końca zestawu, mianowicie czy wiążecie przynęty tylko na żyłce, czy też używacie agrafek lub krętlików z agrafką? Jakieś spostrzeżenia odnośnie łowności danych rozwiązań. Kilka lat temu chodząc w maju za szczupakiem na niewielkie wyblery używając "chamskiego" zielonego metalowego przyponu trafiłem jaśka dobrze ponad kilogram, ale to uznaję jednak za fart tudzież desperację tej rybki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Gumy wiążę bezpośrednio do żyłki, do woblerków używam zapinek lub agrafek Grześka Odoleckiego do obrotówek z krętlikiem . Parę lat temu na zawodach mój kolega Tomek namierzył polującą rybę święcie przekonany, że to szczupak założył kopyto z przyponem już w pierwszym rzucie ryba uderzyła i był to ponad 40 cm jaź. Nad wodą różne cuda się zdarzają trzeba tylko tam być najczęściej jak się da 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamileM Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Co do sprzątania rzeczki , chętnie dołącze jak będe miał wolne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamm Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam serdecznie.Mam pytanie do kolegów może wy wiecie co się dzieje z rzeką wieprz na roztoczu? Mam dziwne wrażenie, że ryby gdzieś wyparowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Gumy wiążę bezpośrednio do żyłki, do woblerków używam zapinek lub agrafek Grześka Odoleckiego do obrotówek z krętlikiem . Parę lat temu na zawodach mój kolega Tomek namierzył polującą rybę święcie przekonany, że to szczupak założył kopyto z przyponem już w pierwszym rzucie ryba uderzyła i był to ponad 40 cm jaź. Nad wodą różne cuda się zdarzają trzeba tylko tam być najczęściej jak się da Witam . Do obrotówek ja nie stosuje agrafek ale łowie na obrotówki Manyfika które swietnie rozwiazały problem ze skrecaniem żyłki przez nie symetryczny korpus warto spróbować . Sporo łowie na nie pstrągi a bez przewiązywanie zestawu zakładam woblera . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam serdecznie.Mam pytanie do kolegów może wy wiecie co się dzieje z rzeką wieprz na roztoczu? Mam dziwne wrażenie, że ryby gdzieś wyparowały.Na wieprzu niestety te pstragi sa zdeptane ogrom ludzi a juz niebawem kajaki zaczną pływać to juz całkiem masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jak tam sytuacja na Bystrzycy???Da się łowić? Jak ktoś gdzieś był ostatnio do dajcie znać bo nie wiem czy jest sens teraz jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Na chwilę obecną wszystko zamarznięte http://www.ittv.pl/strzyzewice/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A Kiełczewice i wyżej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Wczoraj od obrębu ochronnego w Kielczewicach w dół rzeki do pierwszego młyna dało się łowić. Byłem wczoraj, woda trącona, płynie dużo zielska i woda niska. A nie wiecie jak sytuacja z lodem w osmolicach i niżej. Trochę jestem zaskoczony tym, że Bystrzyca zamarzła, byłem w niedzielę na Wieprzu i Porze i tam woda płynęła. Było trochę lodu, ale tylko gdzieniegdzie przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Por to nie zamarza chyba nigdy, a przynajmniej najpóźniej.Wiem że Prawiedniki pod lodem, w Osmolicach też wolna woda, więc może być róźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi