drakmen Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Jeśli chodzi o starorzecza, to już się nie da.Ja też bym wybrał jeziorzany, ale bez woderów/neoprenów się nie obejdzie. Kock, przynajmniej powyżej Tyśmienicy, to tylko jak planujesz spacer po łatwo dostępnym suchą nogą terenie nad całkiem ładną rzeką, złowienie szczupaka graniczy z cudem. Chyba, że chcesz podłubać na lekko okonie, też bardzo słabo, ale może kilka dwudziestaków się uwiesi. Na ciężko bardziej bym stawiał na sandacza, jest go więcej, ale to już trudniejszy przeciwnik od ciupaka, ciężko jest go rozgryźć na Wieprzu, przynajmniej mi.Pozdrawiam. Bartek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 dzięki za pomoc - wyruszam do Jeziorzan w najgorszym razie będzie długi spacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Wybieram się nad Wieprz i mam dwie lokalizacje - okolice Kocka albo Jeziorzan - czy ktoś wędkował w tych okolicach?Ehhh, Wieprz... Niegdyś to była moja rzeka i wszystkie tamtejsze bobry biorę na świadków że kochałem tę świnię! Niestety loszka w ostatnich latach została tak dorżnięta przez pseudowędkarzy, pospolitych kłusowników, oraz meliorantów, że krążenie tam ze spinningiem to już bardziej masochizm niż wędkarstwo. Niby jest jeszcze sens za jaziem czy boleniem, ale tu trzeba mieć dużo czasu, cierpliwości i ponadprzeciętnie ogarniać temat. To oczywiście ciągle piękna rzeka i bardzo polecam, ale generalnie chyba lepiej zabrać ze sobą aparat lub lornetkę zamiast spinningu.Także moja rada jest taka: nie bierz wędki, to się nie zawiedziesz Edytowane 16 Grudnia 2016 przez hoin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Koledzy a wędkował ktoś z Was w ujściowym odcinku rzeczki Byliny (wpada do Wieprza koło Baranowa). W ostatni weekend trafiłem tam w sumie przypadkiem. No i połowiłem nawet fajnych okoni. Może ktoś podzieli się wiedzą o podobnych miejscach? Szkoda że mróz ściska już takie miejsca, ale może dopuści ???? Edytowane 17 Grudnia 2016 przez menduza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Robert, napisz kilka słów jak było po powrocie z nad Wieprza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Moim zdaniem Jeziorzany okolice kościoła jedyna rozsądna miejscówka na dzien dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Tylko na starorzeczu w okolicach kościoła, to może być po ptokach raczej(lód)...poza tym miejsce przeorane pewnie strasznie. Może bardziej lewy brzeg w dół od ujścia Mininy i szukać miejsc gdzie może gromadzić się drób, lub jeszcze lepiej jak go widać. Tak czy siak wyzwanie nie lada :-), no i bez długich butów ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Kol. Bartek dobrze radzi, ogolnie Wieprz ostatnio to wyzwanie dla najwytrwalszych Edytowane 17 Grudnia 2016 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Koledzy a wędkował ktoś z Was w ujściowym odcinku rzeczki Byliny (wpada do Wieprza koło Baranowa). W ostatni weekend trafiłem tam w sumie przypadkiem. No i połowiłem nawet fajnych okoni. Może ktoś podzieli się wiedzą o podobnych miejscach? Szkoda że mróz ściska już takie miejsca, ale może dopuści Nie raz tam wędkowałem, ale rewelacji nigdy nie było. Jak jakiś szczupak tam wpłynie to ma las wędek z żywcami ( ciężko mu nie trafić na japońca na kotwicy ). Ogólnie jakoś wolę teraz nad Wisłę pojechać, ludzi mniej i spokój co jakiś czas jakiś dzik albo sarna przemknie po krzakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nie raz tam wędkowałem, ale rewelacji nigdy nie było. Jak jakiś szczupak tam wpłynie to ma las wędek z żywcami ( ciężko mu nie trafić na japońca na kotwicy ). Ogólnie jakoś wolę teraz nad Wisłę pojechać, ludzi mniej i spokój co jakiś czas jakiś dzik albo sarna przemknie po krzakach...Można pojechać na inne odcinki Wieprza, najlepiej w kierunku Świnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 W kierunku Świnki jeżdżę, ale tylko w pewnym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jeziorzany łąki zalane..podmarznięte - bez woderów ani rusz przejechaliśmy w ok. Kocka - woda wysoka...spacer się udał, pogoda fajna i szadź na drzewach i krzewach - malowniczo ryby nie współpracowały zupełnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Za okoniem chodziliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 ja łowiłem na ciężko, kolega lżej - próbował również na okonia ale bez efektów zajrzeliśmy też na Tyśmienicę - również wysoko (woda na łąkach), ryby również niezainteresowane... jak zjeżdżaliśmy po 13-tej przyjechało kilka samochodów...pewnie pod wieczór lepsze wyniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Na ktorym odcinku Tyśmienicy byliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Panowie, a jak u was wyniki na Wieprzu, jesteście zadowoleni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Na 3 wypady to:Wypad Nr1 1 pasiakWypad Nr2 3 pasiakiWypad Nr2 to już ponad 30 pasiaków + jeden szczupły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Menduza mówisz o całodziennych wypadach, czy takich "po godzince"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Maksymalnie 3 godziny. Z czego max 2 czystego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) A jutro się wybierasz? jak tak to jazgarza nie zapomnij Edytowane 17 Grudnia 2016 przez migdau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Chyba nie ma sensu. Skute lodem już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ktoś wie czy Tyśmienica wolna od lodu? Wybieram się po świętach do rodziny i zastanawiam się czy brać wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tyśmienica wolna od lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ktoś wie czy Tyśmienica wolna od lodu? Wybieram się po świętach do rodziny i zastanawiam się czy brać wędkę. Na takie pytanie, to chyba stanowczo za wcześnie. Wystarczą dwie noce poniżej -10st.C i już może nie być tak ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Dziś miałem przyjemność wędkować nad piękną rzeką Lubelszczyny - Tyśmienicą. Ryby dopisały choć wymiary każdej z nich bardzo sportowe:) Mimo to z jednej miejscówki w promieniu 20 metrów lewo - prawo udało się wyjąć około 20 Okoni, 2 Szczupaki i dwa małe gluty (35-40cm) Sandaczyków. Te ostatnie mnie zaskoczyły bo do tej pory nie miałem okazji złowić Sandacza w tej wodzie. To co na plus to na pewno przyroda, błoga cisza i ani jednego wędkarza. IMG_0783.JPGMoja ulubiona rzeka dzieciństwa, nad którą jeździłem ponad 30 lat temu. Wyjeżdżaliśmy z kolegami na rowerach z Radzynia Podl. do Niewęgłosza lub kawałek dalej, gdzie na leszczynowe czy bambusowe kijki łowiliśmy płotki i okonie. Wspaniałe czasy i choć nie łowiłem tam od ponad ćwierćwiecza, to sentyment pozostał, dla mnie miejsce magiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi