pezet Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Jeeezu, a ja się w niedzielę wybierałem - na 3 dni...........To na Wieprzu taka woda? Aa, jak Niedrzwica - to pewnie Bystrzyca A panowie, jaka woda na Wieprzu?Nie chcę kupować 3-dniówki, jeśli nie da się łowić - bo nikt mi jej nie zwróci Edytowane 24 Lutego 2017 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 A jeszcze w niedzielę na Bystrzycy nurt był bardzo leniwy i spokojny a poziom wody lekko podniesiony. Chyba te ostatnie deszcze oraz szybko topniejący śnieg zrobiły swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 ja miałem jechać jutro nad Bystrą, ale chyba też nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 ja miałem jechać jutro nad Bystrą, ale chyba też nie ma sensu No raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Właściwie wszystkie rzeki wyszły z brzegów i prowadzą brudną, śniegową wodę. Troszkę odzwyczailiśmy się od zimowych roztopów. Myślę, ze rzece dobrze to zrobi ale do łowienia to trzeba będzie jeszcze długo poczekać tym bardziej, że leje. Dzisiaj woda jest jeszcze wyższa niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Bystra pewnie najszybciej wróci "do normy" , bo ma wydajne źródliska i ujście do Wisły, na której puściła już pokrywa lodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Byłem nad Bystrą tydzień temu, woda była ok, niestety nawet brania nie było, za to na brzegu pełno łuski i płetw. Kolega znalazł 3 płocie ukryte w korzeniach przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 No faktycznie i ja byłem i widziałem miły dla mnie widok. Woda podniesiona i brudna. Powodzi nie ma ale łąki tu i tam zalane. Pewnie mrozek nadchodzący w nocy trochę przyśpieszy oczyszczanie ale na pewno parę ładnych dni trzeba będzie odczekać - i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) No juz od ładnych kilku lat nie było takiego przedwiośnia jak w tym roku żeby kawa z mlekiem płynęła przez Bystrzycę - ostatnio chyba 4-5 lat temu na wiosnę. Fajnie będzie pojechać na stare dołki jak się woda oczyści. A na niedziele jeszcze opady śniegu nadają. Edytowane 24 Lutego 2017 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) wszystkim rzeczkom o małym uciągu się to przyda, muł przeciągnie i oczyści Edytowane 24 Lutego 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Dobrze kolega Kamil prawi, rybom jak i nam wyjdzie taka wczesna wiosna z wysoką wodą na dobre Edytowane 24 Lutego 2017 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Nie ma co,taka woda tez potrzebna;)nic nam nie bedzie jak troche sie wstrzymamy.Ruszy rzeczke i pokarm i troche dno odkurzy,bezpieczna dobra sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 czy dobrze widzę, że woda sporo spadła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 czy dobrze widzę, że woda sporo spadła ?A gdzie kolega to widzi?Ja jakoś dziś nie zauważyłem super poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Strzyżewice online - widzę, że patyk przy wylocie kanału cokolwiek wystaje :) (służy mi do oceny stanu wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 No fakt - wystaje. Mrozek w nocy spływ przytrzymał ale szału ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 ja i tak myślę o środku tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 To ktoś forumowy? https://www.youtube.com/watch?v=62uX2mzingw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 poszedł, nic mu pewnie nie będzie, ale z regulaminem łowiska można się było wcześniej zapoznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 A co tam jest nieregulaminowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Brak podbieraka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 O, to nie słyszałem jeszcze o takim obowiązku w regulaminie..Ale jak tam pojadę, to będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) dla mnie to, albo kompletnie olewcze podejście, albo świadome "zaniedbanie" jak byk : http://www.pzw.org.pl/lublin/wiadomosci/41830/67/zezwolenie_i_rejestr_polowu_ryb_na_wodach_gorskich przecież wypełniać musiał Edytowane 25 Lutego 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 dla mnie to, albo kompletnie olewcze podejście, albo świadome "zaniedbanie" Nie tylko dla Ciebie. To oczywiste. Albo nie przeczytał przepisów, choć miał obowiązek, albo przeczytał, ale się nie zastosował, choć miał obowiązek.A zapis o podbieraku nie znalazł się w zezwoleniu przez przypadek, a właśnie po to żeby tych pstrągów tak po brzegu nie ciorać.Inna sprawa że w tym druku zezwolenia okresowego co jest na stronie mamy oczywiście stary zapis: Obowiązek posiadania podbieraka.Został on zmieniony ze 2 sezony temu, właśnie dlatego że ludzie nierzadko podbieraków nie używali, a wręcz chodzili z jakimiś dużymi, poskładanymi przy plecakach, ponieważ w ogóle nie zamierzali ich używać.Obowiązująca wersja (ta z zezwolenia rocznego) brzmi: Obowiązek używania podbieraka.Niby subtelna różnica, ale jednak znacząca.Tak czy inaczej, nawet jeśli gość co nakręcił ten filmik ma tylko zezwolenie okresowe, to przecież oprócz tego że ma mieć podbierak, jest tam napisane również: Na odcinku ,,Złów i Wypuść" (no kill) wędkarz nie może posiadać przy sobie pstrągów , a ryby złowione należy możliwie szybko wypuścić unikając kontaktu . Filmik jest oczywiście z odcinka no-kill, więc chyba jednak powinien wpaść na to co oznaczają w sumie te dwa uzupełniające się zapisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 MASAKRA..... Brak gospodarowania wodami PZW próbuje nadrabiać pęczniejącą biurokracją.W Naszy Socjalistyczny Ojczyźnie nic nie może się odbywać normalnie. No trudno. Lepiej to już było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi