Bugi86 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Bystra to jeszcze pewnie z tydzień i się unormuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Tyśmienica, okolice miejscowości Niewęgłosz.Pięknie Tyśmienica wylała. Dawno nie widziany obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Pięknie Tyśmienica wylała. Dawno nie widziany obrazek.Kiedyś w Niewęgłoszu prawie co roku tak to wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Kiedyś w Niewęgłoszu prawie co roku tak to wyglądało...A no zgadza się. Nawet przy takiej wodzie stawało się przy mostku i na spławiczek jakieś rybki się wyciągało. Miły widok i aby jak najdłużej ta sytuacja trwała - wodzie się to przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 To fakt, takowej wody to nie widziałem tak coby nie przesadzić, ale ponad 10 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A tak panowie wygląda zapomniana już przez wielu Białka. Mini tama za miejscowością Paszki Duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A no zgadza się. Nawet przy takiej wodzie stawało się przy mostku i na spławiczek jakieś rybki się wyciągało. Miły widok i aby jak najdłużej ta sytuacja trwała - wodzie się to przyda. A w Piwonii Karasie Swoją drogą to nawet nie wiem czy w Piwonii jest jeszcze jakaś woda czy już całkiem krzakami zarosła bo już kiedyś była niewiele większa od rowu melioracyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 I rzeczka przed tą mini tamą. Kiedyś podtruwana, aktualnie od ładnych kilku lat już nie, ale problemem był i jest niski stan wody. Gdyby było tak jak teraz to można powiedzieć, że i rybki by były W zeszłym roku całkiem fajne okonie i płotki połowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A w Piwonii Karasie Swoją drogą to nawet nie wiem czy w Piwonii jest jeszcze jakaś woda czy już całkiem krzakami zarosła bo już kiedyś była niewiele większa od rowu melioracyjnego. Aktualnie w Piwonii spora woda. Jak będę mieć czas to podjadę w weekend i fotki zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A tak panowie wygląda zapomniana już przez wielu Białka. Mini tama za miejscowością Paszki Duże.Wcale nie zapomniana Przepływa prze moje rodzinne miasto Radzyń Podlaski. W tym roku największą atrakcją było powstanie lokalnego Klubu Morsów w Radzyniu Podlaskim i kąpiele były w Białce na tamie przy Zalewie (Cegielni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 I rzeczka przed tą mini tamą. Kiedyś podtruwana, aktualnie od ładnych kilku lat już nie, ale problemem był i jest niski stan wody. Gdyby było tak jak teraz to można powiedzieć, że i rybki by były W zeszłym roku całkiem fajne okonie i płotki połowiłem.No swego czasu pewna wytwórnia zrobiła swoje na tej rzece. Nie tylko okonie i płacie ale klenie też można trafić. A kiedyś to i szczupaka nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Wcale nie zapomniana Chodziło mi o to, że zapomniana przez wędkarzy. W zeszłym roku byłem kilka razy i nikogo nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 No swego czasu pewna wytwórnia zrobiła swoje na tej rzece. Nie tylko okonie i płacie ale klenie też można trafić. A kiedyś to i szczupaka nawet Dobrze napisane, ale z roku na rok jest coraz lepiej. A klenie ponoć pokazały się w samym Radzyniu Podlaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Chodziło mi o to, że zapomniana przez wędkarzy. W zeszłym roku byłem kilka razy i nikogo nie widziałem.Tak.Zrozumiałem o co Ci chodzi Jak jetem u rodziców to czasem wpadnę na chwilę nad Zalew na którym też nie specjalnie coś się dzieje poza spławikami. Ale faktyczni, nad Białką to już dawno nikogo nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Dobrze napisane, ale z roku na rok jest coraz lepiej. A klenie ponoć pokazały się w samym Radzyniu Podlaskim.Tak. Całkiem fajny jest jeszcze ten odcinek od mostu na ul. Chomiczewskiego w stronę stadionu no i dalej tam w okolicach bloków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 @sslonio Ostatni raz na Piwonii wędkowałem w grudniu zeszłego roku w okolicach gdzie łączy się z Tyśmienicą. Fakt, że rozmiarami nie powala ale woda jest, dostęp miejscami utrudniony ale nie jest źle. Siedzieli wędkarze więc ryba pewnie brała. U mnie tylko drobne Okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 @sslonio Siedzieli wędkarze więc ryba pewnie brała. U mnie tylko drobne Okonie. Nie łowiłem bo wolę na Tyśmienicę podjechać albo na Żeliznę jak mam czas połowić, ale słyszałem, że jak trafisz na tzw. dobry dzień to piękne rybki można połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Kiedyś tam gdzie Piwonia wpada do Tyśmiennicy było bardzo dużo karasi. Jak się wrzuciło kawałek chleba to aż się woda gotowała :-) fajnie, że jeszcze coś się tam dzieje bo miejsce jest naprawdę urokliwe :') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Stare rewiry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Orientuje się ktoś jaka jest sytuacja na Bystrzycy poniżej Lublina, jest sens jechać w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Jeszcze tak wracając do Białki w Radzyniu, to przypomniało mi się, że kiedyś za dziecka to były takie zimy, że na łyżwach jeździło się po Białce wzdłuż rzeki. Ale to było dawno temu ehh... wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Orientuje się ktoś jaka jest sytuacja na Bystrzycy poniżej Lublina, jest sens jechać w weekend. Jeśli chodzi o poziom, to tylko 20-kilka może 30 cm wyżej niż przed roztopami, także śmiało atakuj...daj znać jeśli pojedziesz, czy coś się działo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Mam zamiar uderzyć w okolice Turki, cel jaź, kleń, jeszcze tylko opłatę muszę ogarnąć, orientuje się ktoś gdzie mogę opłacić sładkę roczną w sobotę, będąc członkiem koła z mazowieckiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Chyba zezwolenia okresowe można przez neta wykupić. Chociaż nie wiem czy to tylko wód górskich nie dotyczy. No chyba że całoroczne to pewnie w sklepach wędkarskich nie będzie problemu.Co do samej Bystrzycy to jeszcze wczoraj była strasznie brudna - Zalew brudzi bo powyżej jest ok. Co do rybostanu to jazia jest tam trochę z kleniem gorzej, ale za sporadycznie trafi się pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A co sądzicie o rzeczce giełczew o tej porze roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi