pezet Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie mam opłat w swoim okręgu. Wszędzie kupuję dniówki - u siebie też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Bardzo ciekawa taktyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Logika.I koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tzn. że nie jesteś członkiem pzw ? Czy członkowstwo opłacasz ? PozdrawiamPaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tzw. członkiem to jestem pewnie z 30 lat, ale od paru lat nie kupuję znaczków lokalnych, tylko kupuję dniówki w różnych częściach kraju.Ubecja z PZW dobrze zadbała o swoje interesy i "nie zauważyła" że 20 lat temu zmieniono podziała administracyjny Polski, nadal pozostając w tzw. Okręgach.I teraz chcąc łowić w Małopolsce, trzeba by wykupić składki w pięciu (nawet sześciu) okręgach.A że łowię rzadko, za to w różnych częściach kraju - stąd dniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 To porozumienia nie załatwiają tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Krakowscy szmaciarze nie mają ŻADNYCH normalnych porozumień. ściśle mówiąc - z 3-ma okręgami, na pojedyncze łowiska, za dodatkową opłatą... Edytowane 14 Marca 2017 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 teraz rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 A ja ponawiam pytanie o dniówkę w Lublinie - jeśli to nie jest jakaś tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 A tak z ciekawości to gdzie Piotrze się wybierasz w te Lubelskie ?Odnośnie składki jutro podpowiem jak nikt dzisiaj nie doniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 http://www.pzw.org.pl/lublin/wiadomosci/144628/63/skladki_czlonkowskie_oraz_skladki_na_zagospodarowanie_i_ochrone_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 dzięki Bazyl, chyba z 15 minut przeglądałem stronę okręgu, klikając w różne linki i nie znalazłem Golo - wybieram się na 'przełom' - odcinek Annopol-Kazimierz.Ale dopiero w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 ja też nie mogłem , w google wpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Z tego co odczytałem na 3 dni 45 zeta, sam byłem ciekawy jak to wygląda.Co do porozumień to faktycznie z Krakowskim PZW szału nie ma. Edytowane 15 Marca 2017 przez GoLoManoLo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 http://www.pzw.org.pl/lublin/wiadomosci/145864/60/rewitalizacji_i_zagospodarowania_doliny_rzeki_bystrzycy_na_lata_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jak 45 PLN za 3 dni to nie wiem ile razy jeździsz w roku żeby opłacało bardziej płacić dniówki niż za cały rok z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Nigdy nie wiem, gdzie będę lowilem następnym razem. Może na Odrze? Może na Narwi albo Parsecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Uwielbiam Roztocze i tamtejsze rzeki, które odwiedzam od wielu lat. Jedną z ulubionych jest rzeka Por Rzeka. Niestety pojawił się tam stale rosnący problem nadmiernej ilości wydr i norek. Bliskość Zalewu Nielisz powoduje, że gdy ten zamarznie ilość wydr w rzece jest nieproporcjonalnie duża. W konsekwencji pstrągi i lipienie są bardzo mocno wytrzebione. Żeby zobrazować sobie skalę zagrożenia przedstawiam zdjęcie jak miejscowi usiłują chronić przed wydrami stawek znajdujący się w pobliżu rzeki za pomocą zasiek. Druty kolczaste, wkopane w ziemię ogrodzenie, puszki wydające dźwięki na wietrze, kolorowe- odstraszające taśmy...Mimo tych wszystkich zasiek obok na brzegu leżą szczątki rybSzkoda pracy ludzi zaangażowanych w gospodarowanie na tych rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 No w końcu własnych karpików bronią.Szkoda tylko, że na wydrach złość się skupia, choć to bydlęcie niczemu nie jest winne. Walczy o życie, a że taka jego natura, to szuka ryb, choćby za płotem. Szkoda też, że ani właściciel tego stawu, ani wędkarze narzekający na wydry i brak ryb, nie pogonią gangsterów z PZW - bo to "dzięki" istnieniu PZW jest taka bryndza. Wszędzie.Kilkadziesiąt lat bezpaństwa i czynna dewastacja polskich wód daje konkretny rezultat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Pezecie mógłbyś rozwinąć temat bo jakoś nie widzę związku z nadmierną ekspansją wydr rzekomo wynikającą z gangsterskich działań PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) No w końcu własnych karpików bronią.Szkoda tylko, że na wydrach złość się skupia, choć to bydlęcie niczemu nie jest winne. Walczy o życie, a że taka jego natura, to szuka ryb, choćby za płotem. Szkoda też, że ani właściciel tego stawu, ani wędkarze narzekający na wydry i brak ryb, nie pogonią gangsterów z PZW - bo to "dzięki" istnieniu PZW jest taka bryndza. Wszędzie.Kilkadziesiąt lat bezpaństwa i czynna dewastacja polskich wód daje konkretny rezultat.Co Ty gadasz? U nas jak tylko się pojawią ukręcone limity, widełki, odcinki No kill czy No kill dla określonego gatunku ryb na konkretnym zbiorniku to bluzgi i wyzwiska skierowane w stronę władz za takie postępowanie. Nie okręgi tylko wędkarze stosują zmazywalne długopisy by można było w domu spokojnie wymazać zapisane, zabrane ryby bo np jest limit roczny na 30 sztuk pstrąga. Zaraz po udostępnieniu Zalewu w Nieliszu specjaliści łapali komplet szczupaka, po czym wieźli go do domu, a za godzinę lub dwie znowu pojawiali się nad wodą po kolejny komplet. Dwa, trzy sezony i ryba wybrana.Kilka lat temu jak wprowadzono No kill na całym Porze, przed wprowadzeniem nie było gdzie wędkować bo na każdym moście stało po 10-15 aut wędkarzy z całej Polski i każdy z nich odchodził dopiero jak miał komplet ryb takich 45-50 cm no i właśnie by ochronić ryby pozostałe wprowadzono No kill wtedy to była zadyma, dwa tygodnie telefony się urywały i każdy bluzgi i wyzwiska do P. dyrektor czy Prezesa. Popłacone składki całoroczne za śmieszne 100 pare złotych a ich(wędkarzy) się odcina od koryta wypełnionego rybami. O dziwo jak wprowadzono No kill to zaraz i wędkarzy ubyło, w zasadzie to już tylko stał 1 lub 2 auta, zresztą nie było już po co przyjeżdżać bo i ryba się prawie skończyła. No ale co ja piszę przecież jej tam nigdy nie było, bo PZW wcale nie dba o wody a te wszystkie złapane ryby to tylko się śniły wędkarzom. Edytowane 16 Marca 2017 przez Andru77 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Spokojnie, spokojnie. Już nie chcę (ponownie) rozwijać dyskusji o zabarwieniu politycznym. Ważne są fakty: RYB NIE MA. W małych rzekach, dużych, jeziorach - nigdzie. To, że ktoś złowi niedobitka - pstrąga powyżej 40 cm, czy okonia ponad 30 (i fama przetacza się po forach wędkarskich) - to nie oznacza, że jest wspaniale i cudownie. Józef Stalin (uwaga - przenośnia!) zlikwidował towarzystwa wędkarskie gospodarujące wodami i rybami, powołując przybudówkę PZPR nazwaną szumnie 'związkiem wędkarskim', który na papierze wyglądał wspaniale - jak wszystko w realnym socjalizmie - ale de facto pozbawił praktycznie wszystkie wody gospodarza.60 lat bezkrólewia, braku właściciela, braku gospodarowania wodami i rybami nie mogło przynieść innego skutku. Większość PRL-owskich organizacji została zlikwidowana po 89 roku, a PZW "czymie się mocno".Nie dziwne - skoro jest to "od zawsze" spokojna przystań dla emerytowanych ubeków cywilnych i wojskowych (z generałem Eugeniuszem Grabowskim na czele), a oni wciąż mają wiele do powiedzenia. Dobra, na tym skończę, bo nie chcę się denerwować. PS.Andru - nasi krakowscy ubecy zrobili sobie na najlepszej pstrągowej rzece łowisko specjalne - NA GLIZDE. Emeryci przecież nie będą ganiać po krzakach ze spinningiem. I wędkarze nie mają tu nic do gadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 A u nas najlepsze łowisko pstragowe załatwili wędkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 PZW swoją drogą a wędkarze swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Kwestia zdefiniowania "wędkarza". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi