Skocz do zawartości

Rzeki Lubelszczyzny

malcz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Moje rozpoczęcie sezonu tak w zasadzie skończyło się w momencie rozpoczęcia. Bez sensu było poprawić po koparce, która kilkanaście dni temu dosłownie przeorała bardzo dokładnie koryto rzeki. Ręce opadają.

Masakra co dzieje się w tym jebniętym kraju ( przepraszam ale nie mam innych słów na taką głupotę). Niby jest deficyt wody, a idioci nadal meliorują i prostują rzeki.

• Like 4

Moje rozpoczęcie sezonu tak w zasadzie skończyło się w momencie rozpoczęcia. Bez sensu było poprawić po koparce, która kilkanaście dni temu dosłownie przeorała bardzo dokładnie koryto rzeki. Ręce opadają.

Właśnie tak się niszczy życie w rzeczkach.

Przecież to zaledwie lekkie uporządkowanie rzeki według PGW WP. Są koledzy wędkarze, którym marzy się aby ten właśnie podmiot przejął gospodarkę rybacką we wszystkich obwodach rybackich.

Może ja się mylę, ale w tym momencie rycie w rzece pod szyldem PZW raczej splendoru mu nie przynosi. Jaki podmiot by nie przejął wody będzie się musiał mierzyć z efektami swojej działalności. Patrząc na obecne, czasem naprawdę trudno przestraszyć ludzi ewentualnymi  następcami :)

Zima jest najlepszą pora na roboty utrzymaniowe, ale staje to w poprzek niezwykle szlachetnych obyczajów wędkarskiego świata. Jak na ten przykład przerzucanie selektów. A jak wiemy. wędkarski świat to samostanowiąca potęga moralna, naczelna siła sprawcza, autorytet i decydent :)

Może ja się mylę, ale w tym momencie rycie w rzece pod szyldem PZW raczej splendoru mu nie przynosi. Jaki podmiot by nie przejął wody będzie się musiał mierzyć z efektami swojej działalności. Patrząc na obecne, czasem naprawdę trudno przestraszyć ludzi ewentualnymi następcami :)

To nie strachy a spostrzeżenie.

Największy nawet strach nie wpłynie na otaczającą rzeczywistość.

Szwagier Wincenty ma koparkę, jest parę setek tysięcy do skręcenia, więc sru - robi się pod niego przetarg i kasa leci.

A jak jeszcze kasa "unijna", to i miliony można przytulić.

A nie było gdzieś nad rzeką niebieskiej tablicy?

Ja taką kiedyś widziałem - że rzekę zdewastowano ze środków eurokołchozowych.

EDIT

znalazłem zdjecie - ale to screen z jakiegoś filmu propagandowego

post-59692-0-68560200-1641576713_thumb.jpg

Edytowane przez pezet

Zima jest najlepszą pora na roboty utrzymaniowe, ale staje to w poprzek niezwykle szlachetnych obyczajów wędkarskiego świata. Jak na ten przykład przerzucanie selektów. A jak wiemy. wędkarski świat to samostanowiąca potęga moralna, naczelna siła sprawcza, autorytet i decydent :)

Celnie w punkt  ^_^

Kilka lat temu tak samo przekopali Krznę. Niby pogłębianie. Efekt taki, że jeszcze bardziej zarasta zielem.

• 2 miesiące temu...