bazyloss Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Panowie, był ktoś, przejeżdżał przez Bystrą ? Jest sens jutro jechać na odcinek Iłki-Mareczki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A co sądzicie o rzeczce giełczew o tej porze roku.Chodzi Ci zapewne o Giełczewkę, która przepływa przez miejscowość Giełczew. W tamtym roku byłem raz na godzinkę z ciekawości ale nic specjalnie się wtedy nie działo za to całkiem dużo kleszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Wie ktoś gdzie można połowić jazgarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Wie ktoś gdzie można połowić jazgarzy?Pcimiankę polecam ! Spore kiełbie skaczą do Algi 3 ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Jeszcze tak wracając do Białki w Radzyniu, to przypomniało mi się, że kiedyś za dziecka to były takie zimy, że na łyżwach jeździło się po Białce wzdłuż rzeki. Ale to było dawno temu ehh... wspomnienia W tym roku można było śmigać na łyżwach i po Tyśmienicy przez kilka czy kilkanaście dni Zaś na starorzeczu od strony Czemiernik dwa tygodnie temu wrąbałem dziurkę o głębokości 40 cm. i do wody się nie doryłem także dałem spokój z dalszym kuciem Edytowane 2 Marca 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dzięki za info. Może na Algę 2 będą brały, większych nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Kolego Tomek, jak prowadzić. Z prądem, pod prąd, po łuku...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 ..z łuku ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Trzeba będzie zadziory w grotach spiłować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A zalew w Zakrzówku już puścił? Bo może się wybiorę na górną Bystrzycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Wie ktoś gdzie można połowić jazgarzy? Na Kunowie w Firleju dwa tygodnie temu brały . Jakbyś złowił, to daj znać, ze dwa bym do akwarium przygarnął A wracając jeszcze do Bystrzycy poniżej zalewu, to w Lublinie, tak jak Tomek pisał, strasznie brudna, tak na 10 cm widać max.Do tego lód na zalewie jeszcze gruby, woda pewnie zimniutka bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Panowie, był ktoś, przejeżdżał przez Bystrą ? Jest sens jutro jechać na odcinek Iłki-Mareczki ?Siema bylem wczoraj na ilkach przy mlynie wolniaka juz nie ma narazie bo puscili zaporeBez kontaktu jeszcze czysci sie wiec jutro pojutrze mozna atakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 dzięki, ja i tak spacerowo, więc najważniejsze, aby w ogóle dało się łowić, ryby mniej ważne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Kamil daj znać jak wrócisz jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 ok, jutro jadę, ewentualnie odwiedzę jeszcze Chodelkę, bo akurat na tej rzeczce jakoś nigdy jeszcze nie łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 No i tak.... Nie tam celowałem, ale wylądowałem w Guciowie.Woda ładna - nieznacznie podniesiona, ale czysta.Efekty? ZERO.Żadnej ryby, żadnego brania, żadnego wyjścia.Do tej pory nigdy nad Wieprzem nie było tak kiepsko.Może pogoda, może ciśnienie, może wydry, może plamy na Jowiszu?... Stanąłem na 3 mostach obserwując wodę - ale żadnej ryby nie było widać.Drobnicy też żadnej - ale poprzednimi razy też drobnicy nie widziałem. Martwica... W Obroczu zatrzymałem się na źródlisku, bo spodziewałem się w bajorku poniżej zobaczyć tętniące wiosenne życie.Ale nie zobaczyłem. Żadnych pijawek, żadnych larw czy kiełży. Dziwne. W końcu znalazłem jedną rybkę - i to jakąś dziwną. Długość jakie 4 cm, duża głowa, duże płetwy piersiowe - ale nie głowacz.Może pstrąg? Ale dziwny jakiś taki...Może rozpoznacie? Jakość nędzna, ale telefon, z ręki, zoom, itp.. https://youtu.be/9Z-zERZ0jiUhttps://youtu.be/pTeWsTIgcmA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Pezet miałem identycznie wczoraj na Bystrzycy, po dwóch godzinach dałem sobie spokój. Chyba po prostu takie dni się zdarzają, a teraz może jest ich kilka z rzędu. Rybka, to chyba pstrąg, ale do pewności mi daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Jakaś dziwna ta rybka. Gdzie ją spotkałeś? To na pewno nie pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 No na tym rozlewisku w Obroczu koło źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Mi to wygląda na słonecznicę, Edytowane 4 Marca 2017 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nathur Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 ...wydaje się że to miętowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 ...wydaje się że to miętowy...O, to może być. Na nizinnym jest go trochę. Ale przez Nielisz by chyba nie przeszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Kamil daj znać jak wrócisz jak było odcinek Mareczki-Bartłomiejowice stan wody spoko (jak na ostatnie lata), klarowność też, delikatnie trącona, kilka kontaktów mieliśmypowyżej młyna w Iłkach wyglądało rano jak wyschnięty kanał, potem założyli deski na zastawce i zaczęła rosnąć, tam (trochę wyżej) tylko jeden kontakt, ale z ładniejszą rybąpojechaliśmy też w okolice Celejowa obok "Szpitala" woda opadająca, zero kontaktu, wysokie skarby o krzaczory dały w kość ogólnie uważam wyjazd za udany (pogoda również OK) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 A ja dziś na wieprzu kilka ryb takich 30 +-. I jeden fajniejszy 41cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Kiedyś miałem stadko miętusów w akwarium.Złapałem je w bajorku odciętym od Nidy.Miały z 3-4 cm i wyraźnie widoczny wąs - widoczny patrząc z boku. Tutaj nie widać.Widać było też długą płetwę grzbietową - tu nie widać.ALE:Tamte miętusy - tej wielkości - złapałem w maju.Z drugiej strony - jeśli tarło było w grudniu-styczniu, to narybek powinien być tej wielkości. Zdjęcia narybku miętusa jakie znalazłem: A to narybek pstrąga: Wygląda więc na to, że to pstrąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi