Skocz do zawartości

Rzeki Lubelszczyzny

malcz

Rekomendowane odpowiedzi

I po sprzątaniu.
Relacja z akcji na naszej stornie klubowej a niebawem na stronie PZW Haczyk.
http://www.klubfenix.pl/
Przyznam się szczerze, że liczyłem na większą frekwencję bo jest co robić.
Tym bardziej podziękowania dla tych co byli.

Edytowane przez siatkaz
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

mam pytanie dotyczące zawodów pstrąg roztocza padły jakieś ryby ? ktoś coś wie?

Dokładnie nie pamiętam, ale.. Największa ryba powyżej 50 cm, druga ciut mniejsza 49 cm w sumie około 12-14 ryb sklasyfikowanych. Ustalono, że nie będą klasyfikowane ryby poniżej 35 cm. W niedzielę nastąpiło duże załamanie pogody, gdyby nie to wyniki były by o wiele lepsze. Na takie warunki to te wyniki było OK.

mam pytanie dot w.w. zarybiania - ponieważ wybieram się juro na Bystrzycę

czy zarybianie będzie na całej Bystrzycy i niema co jutro jechać - czy będzie gdzieś lokalnie i można połowić

a Bystra i Chodelka - czy też będą jutro zarybienia?

nie mogę znaleźć żadnych informacji...

dzięki z góry za pomoc

mam pytanie dotyczące zawodów pstrąg roztocza padły jakieś ryby ? ktoś coś wie?

w opisie

https://youtu.be/tlwoLjjA0-M

PS.

Nie wiem, ilu było uczestników, ale jeśli stado (teoretycznie) najlepszych szpeców z całej Polski, na sześciu najlepszych pstrągowych rzekach łowi 12 miarowych ryb, to coś tu jest nie tak...

Edytowane przez pezet
  • Like 1

PS.

Nie wiem, ilu było uczestników, ale jeśli stado (teoretycznie) najlepszych szpeców z całej Polski, na sześciu najlepszych pstrągowych rzekach łowi 12 miarowych ryb, to coś tu jest nie tak...

Niestety w rzeczywistości mniej niż co 10 wędkarz (fachowiec w temacie) złowił wymiarową rybę! Odbiega to od hurra-optymizmu prezentowanego w relacjach. Kto był to widział i słyszał opinie wędkarzy i wie co jest grane. Sytuacja wygląda jak na znakomitej większości wód w Polsce. Niewielka grupka wędkarzy zapaleńców walczy z wiatrakami w postaci władz wędkarskich, biurokracją, mięsiarstwem,melioracjami,  presją i temu podobnemi rzeczami pisząc niejednokrotnie petycje do jaśnie...... o kolejny odcinek No Kill. Gdyby nie no kille to wynikiem zawodów gdzie startuje ponad 100 osób byłoby ze 4 ryby. Złapanie porządnej ryby na odcinkach ogólnodostepnych graniczy niemalże z cudem a rybka okołowymiarowa to nasz chleb codzienny niestety:(

• Like 1

Wyniki "Pstrąga Roztocza" były faktycznie słabiuteńkie i z tym nie ma sensu polemizować. Z rybami na Roztoczu nie jest tak dobrze jak się niektórym wydawało, ale na szczęście nie jest też tak dramatycznie jak to niektórzy przedstawiają. Dowodów na poparcie tej tezy nie zamierzam jednak przytaczać, albowiem jestem jednym z ostatnich którym zależy na napędzaniu presji (szczególnie tej mięsiarskiej) na roztoczańskie rzeki.

• Like 2

Wyniki "Pstrąga Roztocza" były faktycznie słabiuteńkie i z tym nie ma sensu polemizować. Z rybami na Roztoczu nie jest tak dobrze jak się niektórym wydawało, ale na szczęście nie jest też tak dramatycznie jak to niektórzy przedstawiają. Dowodów na poparcie tej tezy nie zamierzam jednak przytaczać, albowiem jestem jednym z ostatnich którym zależy na napędzaniu presji (szczególnie tej mięsiarskiej) na roztoczańskie rzeki.

tym postem na pewno nie zniesmaczyłeś tej "mięsiarskiej presjii", a było napisać-popieram jest bryndza, lekko ujmując:)