Skocz do zawartości

Rzeki Lubelszczyzny

malcz

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra. Pora odgrzebać wątek. Ktoś o Wieprzu coś może powiedzieć? W mojej okolicy (Tomaszów Lubelski) jest od linijki. Po mapie stwierdziłem, że taki "dzikszy" odcinek zaczyna się dopiero w Hutkach, ale tam z kolei są kajaki... Zna ktoś fajne miejsce w mojej okolicy?

Sołokije masz w okolicy, piękna rzeka - spróbuj w okolicach wsi Kornie

Wieś Kornie... Przyznam, że nie słyszałem. Ale chyba się wybiorę. Byłem nad Sołokiją w celach niezbyt wędkarskich, ale na odcinku, który ściek przypominał. Lecz jedną rybkę w niej widziałem.

Jakie ryby na tamtym odcinku mogę spotkać?

Edytowane przez LuNaTic

Ja co prawda z Lublina jestem ale tak się składa że Sołokije znam i to dobrze. 

Piękna rzeka, z rybami różnie bywa ale faktycznie w okolicach m. Kornie i Ruda Żurawiecka warto pochodzić.  

Okoń, Szczupak, Jaź i Kleń, a nawet i inne drapieżniki można trafić. 

W celach wędkarskich tam rzadko bywam ale generalnie lubię tamte okolice.

Cisza i spokój. 

• Like 2

Nad Bystrą ryby są, tylko że do 30 cm, gdzieś tam może ładniejszy siedzi w kryjówce, ale nie ma sensu tam jeździć chyba że na spacer./quote]

Domyśliłem się co do Bystrej. Więcej czasu spędziłem nad Bystrzycą. Dużo się nauczyłem od lokalnych Pstrągarzy :) że np. 50m wędkarz od wędkarza nie obowiązuje ;) liczą się odcinki :)

Panowie - mamy wykupione górskie w Lublinie (Bystrzyca, Kosarzewka) ale chciał bym podjechać też w kierunku Zamościa na Por, Wieprz, Ładę... Gdzie teraz robić opłaty na wody górskie na tamtych terenach?

Pozdrawiam

W internecie :) wejdź na PZW Zamość, tam poszukaj po zakładkach. Jest numer konta, 40pln dniówka :)

Panowie - mamy wykupione górskie w Lublinie (Bystrzyca, Kosarzewka) ale chciał bym podjechać też w kierunku Zamościa na Por, Wieprz, Ładę... Gdzie teraz robić opłaty na wody górskie na tamtych terenach?

Pozdrawiam

W dziale C&R masz temat o no kill w okregu Zamosc dalem linka to sobie zobacz, na telefonie nie wiem jak to zrobic(wstawic linka)

• 1 miesiąc temu...

Piękną zeszłoroczną wodę szlag trafił po zeszłorocznym pogłębieniu Tyśmienicy od ujścia Białki. Faktem jest, że i śniegu mniej i mniej padało, ale w porównaniu do zeszłego roku tragedia, nie wiem gdzie rybki się podzieją :( To miejsce na zdjęciu poniżej w zeszłym roku było całe pod wodą, nad wodę wystawały tylko czubki trzcin, a o przejściu bez woderów obok rozlewiska nie było mowy.

post-65395-0-43904500-1520793597_thumb.jpg

Edytowane przez SlawekNikt

• 1 miesiąc temu...

Halo halo! Znowu ja ;) Odcinek rzeki Tanew od ujścia rzeki Wirowa do ujścia rzeki Złota Nitka figuruje jako odcinek nizinny. Jest ktoś mi w stanie przybliżyć co nieco? Gdzie się kierować, na jakie ryby się nastawić, itp. Dodam, że szukałbym czegoś maksymalnie 35-45 minut jazdy od Tomaszowa Lubelskiego, ale nie obowiązkowo.

• 2 tygodnie później...