SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Piękne jazie jak na Tyśmienicę oczywiście to były ponad 2 lata temu przed przeryciem rzeki przez jakichś pojechanych gości. Z relacji znajomych w ostatnich nawet cieplejszych dniach nic ciekawego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Gwoździem do trumny była przyducha z przełomu czerwca i lipca 2020... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1970 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Piękne jazie jak na Tyśmienicę oczywiście to były ponad 2 lata temu przed przeryciem rzeki przez jakichś pojechanych gości. Z relacji znajomych w ostatnich nawet cieplejszych dniach nic ciekawego. kiedyś to było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Jak to jest że często da się słyszeć ; "panie 20 lat temu to było eldorado" a te 20 lat wcześniej ( kiedy w myśl tego co mówią dziś ) ci sami rozmówcy mówili że "u 20 lat temu to były dopiero ryby" ?Czy za 20 lat usłyszę że dziś mamy eldorado ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Informacje nie napawają optymizmem jednak cóż jest piękniejszego jak poznanie nowej wody. Poczekam na stabilną pogodę i jadę. Czyli zapewne końcówka przyszłego tygodnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Informacje nie napawają optymizmem jednak cóż jest piękniejszego jak poznanie nowej wody. Poczekam na stabilną pogodę i jadę. Czyli zapewne końcówka przyszłego tygodnia.Próbuj w Tchórzewie albo od łączenia rzeki z Wieprzem w górę rzeki. W Wieprzu są to i w Tyśmienicę weszły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Próbuj w Tchórzewie albo od łączenia rzeki z Wieprzem w górę rzeki. W Wieprzu są to i w Tyśmienicę weszły.Właśnie odcinek bliżej ujścia wytypowałem. Przejdę kilka kilometrów to może coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Właśnie odcinek bliżej ujścia wytypowałem. Przejdę kilka kilometrów to może coś znajdę.Tam trochę ciężko z przejściem bo najciekawsze miejsca zakrzaczone i nie dojdziesz. Od mostu w górę rzeki ale to nie to samo co od "chłopskich porów" Łódkę mam to mogę użyczyć to od mostu w do Wieprza albo na odwrót. W oba miejsca dojedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Tam trochę ciężko z przejściem bo najciekawsze miejsca zakrzaczone i nie dojdziesz. Od mostu w górę rzeki ale to nie to samo co od "chłopskich porów" Łódkę mam to mogę użyczyć to od mostu w do Wieprza albo na odwrót. W oba miejsca dojedziesz. Wielkie dzięki. Pierwszy raz zrobię sobie z brzegu. Jak woda się spodoba to łódka będzie świetnym rozwiązaniem. Widzę że jeśli uda się zrobić odcinek od Tchórzewa do ostatniego mostu to będzie super. Po mapie zaplanowałem postoje w trzech punktach. Tchórzew, Górka i przy moście z tego co pamiętam Lubartowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Wielkie dzięki. Pierwszy raz zrobię sobie z brzegu. Jak woda się spodoba to łódka będzie świetnym rozwiązaniem. Widzę że jeśli uda się zrobić odcinek od Tchórzewa do ostatniego mostu to będzie super. Po mapie zaplanowałem postoje w trzech punktach. Tchórzew, Górka i przy moście z tego co pamiętam Lubartowska.Górka przy Kocku. Górka Lubartowska to Wieprz, a nie Tyśmienica. W Siemieniu dobre miejsce od śluzy w dół. Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez biturbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Kolega pisze o trzech punktach. Pewnie chodzi o mosty Tchórzew, Górka i most na starej DK 19 koło Kocka. Według google maps, most ten znajduje się w ciągu ul. Lubartowska ????. Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez drakmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczsan Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Witam, wybieram się na majówkę do Nałęczowa. Z uwagi na to że będę pierwszy raz w tamtych okolicach mam prośbę. Mogę prosić o jakieś informacje odnośnie Bystrej lub Bystrzycy, gdzie warto teraz pochodzić za kropkiem, jeżeli ktoś chciałby pomóc prosiłbym o informacje na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Na całym odcinku bystrej masz mega dużo pstrągów. Od samego Nałęczowa w dół masz piękną rzeczkę. Ostatnio praktycznie tylko tam jeżdżę i widzę że są kontrole i że ktoś o te rzeki dba. Złowienie 40 + nie stanowi żadnego problemu a 50 + już mi się trafiały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczsan Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Na całym odcinku bystrej masz mega dużo pstrągów. Od samego Nałęczowa w dół masz piękną rzeczkę. Ostatnio praktycznie tylko tam jeżdżę i widzę że są kontrole i że ktoś o te rzeki dba. Złowienie 40 + nie stanowi żadnego problemu a 50 + już mi się trafiały. Dziękuje. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez daczsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Wreszcie trochę ładnej pogody było. Wyskoczyłem na kilkugodzinny wypad na Bystrą . Wyniki średnie kilka ryb w przedziale 35-40 plus jeden fajny który spadł około 45 cm. Chyba szczupakowa gorączka dopadła niedzielnych łowców pstrągów bo i zrobiło się nad rzeką dużo lużniej. Pogoda super rybki są ludzi mniej kormoranów zero kłusoli zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 A ktoś wspominał że podobnie jak na Roztoczu, ryby na pod lubelskich rzeczkach zjadły kormorany!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) A ktoś wspominał że podobnie jak na Roztoczu, ryby na pod lubelskich rzeczkach zjadły kormorany!? Gdyby ryby zjadły kormorany byłoby całkiem w porządku Gorzej jak to kormorany jedzą ryby.. Edytowane 8 Maja 2021 przez Przemek_M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) Gdyby ryby zjadły kormorany byłoby całkiem w porządku Gorzej jak to kormorany jedzą ryby..Nie ma co być złośliwym, niestety dużo Polaków i Polek mówi i pisze po polsku po prostu kiepsko Sam też tak mam, żeby nie było. Edytowane 8 Maja 2021 przez Mariusz1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Nie zamierzałem być złośliwy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Na całym odcinku bystrej masz mega dużo pstrągów. Od samego Nałęczowa w dół masz piękną rzeczkę. Ostatnio praktycznie tylko tam jeżdżę i widzę że są kontrole i że ktoś o te rzeki dba. Złowienie 40 + nie stanowi żadnego problemu a 50 + już mi się trafiały. Jakby nie patrzeć czuję się wywołany do tablicy. Zgodzę się z powyższym wpisem pod warunkiem, że zamieniony zostanie na czas przeszły Niestety Bystrej kormorany nie oszczędziły. Są odcinki wyzerowane, dosłownie. O ile z wodą póki co jest lepiej, choć nie wiem na jak długo, to z rybami tam gdzie czarnuchy nocowały fatalnie. Bystra ma jeszcze jeden problem - bezpośrednie ujście do Wisły. Futrzaki ciągną na potęgę w zimnych porach roku i żniwa trwają rok w rok. To moje podwórko, wiem co piszę.Tak czy siak rzeka jest piękna i dzika. Warta odwiedzenia nie dla wyników, ale napojenia duszy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Pięknie powiedziane "Napojenia duszy" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Czy w lubelskich rzekach jakaś jętka zaczęła się pojawiać, czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Zimno zimno i tyle. Pojedyncze jętki widziałem ale rujka nie na tyle obfita by coś chciało na niej intensywnie żerować. Trzeba poczekać na 2-3 dni naprawdę słonecznej i ciepłej pogody i pewnie wtedy się zacznie na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 "rujka" następny specjalista od lubelskich rzek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 'Rujka' to zdrobnienie od 'ruja' Na Helu za to niespotykana rójka ochotkihttps://gp24.pl/chmary-owadow-na-polwyspie-helskim-siadaja-na-budynkach-samochodach-wlatuja-do-ust-i-nosow/ar/c8-15624896?utm_source=facebook.com&utm_medium=gp24&utm_content=strefa_agro-wiadomosci&utm_campaign=chmary-owadow-na-polwyspie-helskim-siadaja-na-budynkach-samochodach-wlatuja-do-ust-i-nosow&fbclid=IwAR3c4nb5e1axjtu-fbu7PNlgHNA5NaxX-DQ32tQEtYrMHcbK-WkujAwODg8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi