Skocz do zawartości

Rzeki Lubelszczyzny

malcz

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety to co jest teraz to katastrofa.. ale jeszcze 10 lat wstecz ta woda żyła..Zewnętrzne zakręty skrywały klenie na nawisach w wartkim nurcie..gdzieś kręcił się jaź którego przywiało z pod drugiego brzegu..wieczorami 20:00-21:00 obserwowałem stada jazi które przemieszczały się wzdłuż plytkich wewnetrNych zakrętów..potrafiły uderzyć w przynętę podbijając ciśnienie ale były na tyle ostrożne że tylko odganialy i podkręcały ciśnienie..ryby poprostu były..każdy odkos to boleń..50..60 a nawet 70cm bo takie łowiłem..kto był wieczorową porą nad wieprzem ten czuł ten klimat..tu coś się spalwilo..tu boleń uderzył..

Niestety ale coś zniszczylo tą wodę..pewnie człowiek bo kto inny..nie wydra.nie kormoran..nie kłusownik..jakiś syf..jakaś chemia..zatrucia..nielegalne zrzuty ścieków itp gnój który robi człowiek..

post-48581-0-55826700-1647978382_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Jeden z najgorszych

Wiem, kiedyś tam jaśki fajne się trafiały, ale to przy wyższym stanie wody.  Ostatnimi laty klenie albo bardziej kleniki dało radę cos wydłubać.  Mam do sernik 5 minut na szybki rekonesans bez liczenia na jakieś spektakularne wyniki, jak prawie wszędzie na wieprzu ;)

Ostatnimi laty odpuściłem Wieprz, wartości widokowę super zaś wartości wędkarsko-spinningowe kiepskie :(

Edytowane przez GoLoManoLo

• 5 tygodni później...

GDYBY rzeka miała właściciela/gospodarza, to on by znalazł truciciela, poszedł do sądu i zażądał takiego odszkodowania, że tamten poszedłby z torbami.

Ale że wody są bezpańskie, każdy może wrzucać czy wpuszczać co chce, a - za przeproszeniem - PZW ma na to wywalone, bo co im tam...

• Like 1

• 10 miesięcy temu...

GDYBY rzeka miała właściciela/gospodarza, to on by znalazł truciciela, poszedł do sądu i zażądał takiego odszkodowania, że tamten poszedłby z torbami.

Ale że wody są bezpańskie, każdy może wrzucać czy wpuszczać co chce, a - za przeproszeniem - PZW ma na to wywalone, bo co im tam...

No przecież ma - Wody Polskie..... :P

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...