Skocz do zawartości

Rzeki Lubelszczyzny

malcz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

może jakiś update informacji. Planowałem wyjazd w najbliższych dniach ale nie wiem czy przy tej temperaturze woda za bardzo nie poszła do góry i nie jest zbytnio trącona.

Interesuje mnie Bystrzyca w okolicach Prawiednik oraz Bystra w okolicach Wąwolnicy....

ok, dzięki wszystkim za info - jak myślicie, przy obecnych warunkach na zewnątrz i prognozach na najbliższe dni, kiedy będą warunki aby w miarę komfortowo spędzić czas nad wodą z szansą na jakiś kontakt z rybonem. Jest to dla mnie kluczowe info bo w jedną stronę mam około 180km, a pstrągową inaugurację planuję od 3 lat....nie chciałbym się zrazić do tematu przez brudną wodę...do połowy lutego mam wolne także wyjazd mogę sobie jakoś zaplanować...

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz

Na kontakt z rybonem szansa jest aczkolwiek podniesiony stan wody oraz spływ wody pośniegowej może negatywnie wpłynąć na brania. Szczególnie spadek temperatury wody może źle wpłynąć na aktywność ryb.  Ja bym odczekał pare dni na ustabilizowanie się warunków nad wodą i w wodzie.

Edytowane przez GoLoManoLo
  • Like 1

witam wszystkich dzisiaj spędziłem milo czas na porze ( woda kawa z mlekiem podniesiony stan wody) ) ale kontaktów zero trzeba czekać na ustabilizowanie pogody  a jak u Was chodzi mi o wyniki na rzece por ktoś próbował z forum ????

ps.. pierwsza kapiel zaliczona ;]

• Like 1

Gość DAWIDspinn

Miło spędzony czas na Porze w momencie gdy ryby nie biora, brzmi dość abstrakcyjnie :))) Wiele razy w ubiegłych latach jeździliśmy na Por nie raz połowiliśmy okrutnie, a nie raz ryby nie brały wogóle i wtedy cały dzień spędzony przez pstrągarza na tej zdewastowanej, zniszczonej rzece, po prostu wysysa całkowitą  chęć łowienia na tej rzece na co najmniej przez pół sezonu ;) :D

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 5

witam wszystkich dzisiaj spędziłem milo czas na porze ( woda kawa z mlekiem podniesiony stan wody) ) ale kontaktów zero trzeba czekać na ustabilizowanie pogody  a jak u Was chodzi mi o wyniki na rzece por ktoś próbował z forum ????

ps.. pierwsza kapiel zaliczona ;]

Mieszkam kilka km od tej rzeki. Mimo to że mam tak blisko jakoś ta rzeka mnie nie kręci. Wiem że pływają tam piękne "krowy". Kilka razy w ubiegłym roku lowilem, był dzień że na suchą fajnie polowilem. Lecz mimo wszystko wolę spędzać czas nad wieprzem gdzie mam piękne krajobrazy, widoki itp. Na Porze z tego co wiem ciężko cokolwiek złowić przy takiej wodzie jak dziś, wczoraj (kawa z mlekiem).

Czy ktoś z Lublina lub okolic jeździ jeszcze na Ciemięge? Dawno już nie odwiedzałem tej rzeczki a zastanawiam się gdzie by tu ruszyć na weekendzie? ????

Jak sytuacja na Bystrzycy, poprawiło się coś czy nadal trącona woda?

Na Por nie jeżdżę więc nie pomogę ale zgodzę się z Kolegą, że górny odcinek Wieprza jest bardzo urokliwy i nawet jak nic nie bierze to można miło spędzić czas z uwagi na piękno Roztocza.