Szymi132 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 byłem w sobote w taki mega pochmurny dzień i woda dalej niska ale rynienki są i rybki tez;)co prawda złapałem tylko dwa krótkie pstrążki ale miałem chybiony strzał w streamera takiego osobnika na 45cm, te dwa krótkie też na streamera.Warto jechać popróbować coś się trafi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Śmiać mi się chciało bo spotkałem dla mnie nowo poznanego Pana Roberta i on miał wędkę typowo streamerową a rzucał na mokrą muchę a ja z klasa #4 ze streamerem latałem;)hehe także wyobraźnia czasem ponosi a skutki jednak w miare pozytywne;)jak się spotklaiśmy nad wodą to ów Pan Robert zaczął prawie tak samo jak ja;)"nie wiem już co założyć"hehe;)pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Witam, zna ktoś rzekę Kurówka? (Lubelskie) chodzi mi o występujące w niej ryby? Miał ktoś z Was przyjemność łowienia nad tą rzeką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Okoń,szczupak, jelec, płoć. Tak bylo kiedys. Teraz nie zagladam ale kiedys bylo sporo rybek jak sie trafilo fajny dolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek#LPU Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Witam Czy ktoś orientuje się jaki jest poziom i przejrzystość wody w rzece Sannie w przyujściowym odcinku tj. Opoka Duża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Klub Fenix Lublin oraz Zarząd Koła Haczyk Lublin zapraszają wszystkich chętnych na spotkanie nad wodą, połączone ze sprzątaniem rzeki Bystrzycy 2016. http://www.klubfenix.pl/114-klub-fenix-lublin-oraz-zarząd-koła-haczyk-lublin-zapraszają-wszystkich-chętnych-na-spotkanie-nad-wodą,-połączone-ze-sprzątaniem-rzeki-bystrzycy-2016.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 szkoda, że info na dzień przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Dziś miałem przyjemność wędkować nad piękną rzeką Lubelszczyny - Tyśmienicą. Ryby dopisały choć wymiary każdej z nich bardzo sportowe:) Mimo to z jednej miejscówki w promieniu 20 metrów lewo - prawo udało się wyjąć około 20 Okoni, 2 Szczupaki i dwa małe gluty (35-40cm) Sandaczyków. Te ostatnie mnie zaskoczyły bo do tej pory nie miałem okazji złowić Sandacza w tej wodzie. To co na plus to na pewno przyroda, błoga cisza i ani jednego wędkarza. Edytowane 27 Maja 2016 przez luk_80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 To co na plus to na pewno przyroda, błoga cisza i ani jednego wędkarza. Niestety na górskim odcinku Bystrzcy nie można tego doświadczyć może jak jętka się skończy to się trochę zluzuje A Tyśmienica.... hmm.... może już trochę zapominana i niedoceniana ale potwierdzam - bardzo spokojnie urokliwe klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Moje rodzinne okolice.Znam tam każdy kamyk.cisza...spokój...rybek niestety coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Oj tam, oj tam :-) z tego co pisze Kolega Luk_80 to chyba nie jest tak źle :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Zrobiłem powtórkę popołudniu po porannym wędkowaniu. Sytuacja identyczna. Okoń praktycznie co drugi, trzeci rzut. Niestety wielkość około wymiarowa lub poniżej. Do tego ponownie Szczupak i średni Kleń. Co jak co ale kontakt z rybą prawie non stop. Brały praktycznie tylko na jeden rodzaj przynęty. Co lepsze, większość brań widoczna w okularach polaryzacyjnych. Edytowane 27 Maja 2016 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Co lepsze, większość brań widoczna w okularach polaryzacyjnych.Prawie jak na pstrągach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Czy na Bystrzycy jętka jeszcze się roji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shreek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Niestety na górskim odcinku Bystrzcy nie można tego doświadczyć może jak jętka się skończy to się trochę zluzuje A Tyśmienica.... hmm.... może już trochę zapominana i niedoceniana ale potwierdzam - bardzo spokojnie urokliwe klimaty Dlaczego niedoceniona?? Kto nie wie jak i gdzie można połapać to niedocenia, ale to w sumie dobrze Pomimo tego, że mam nad Tyśmienicę ponad 40 km to jak jadę na ryby to praktycznie tylko tam. Niestety z roku na rok wody coraz mniej, a co za tym idzie większa ryba odchodzi do Wieprza, choć miałem już w tej wodzie kilka niespodzianek. Druga sprawa to siatkarze i mięsiarze, którzy nieustannie pustoszą rybostan. Niejednokrotnie sam ściągałem porozstawiane sieci czy bębenki kiedy włóczyłem się ze spinem, a praktycznie co wyjazd widuje miejscowych, którzy za nic mają wszelkie ograniczenia wynikające z RAPRu i tłuką co się da i jak się da. Choć jeżdżę tam systematycznie już kilkanaście lat, dopiero w tym roku miałem pierwszą kontrolę PSR, ale dzięki temu mam już bezpośredni numer do jednego ze strażników z Kocka który zapewniał, że będą reagować na wszystkie zgłaszane im naruszenia przepisów. Może przez takie podejście coś się jeszcze poprawi bo mam wrażenie, że z roku na rok Tyśmienica niestety obumiera :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Zrobiłem powtórkę popołudniu po porannym wędkowaniu. Sytuacja identyczna. Okoń praktycznie co drugi, trzeci rzut. Niestety wielkość około wymiarowa lub poniżej. Do tego ponownie Szczupak i średni Kleń. Co jak co ale kontakt z rybą prawie non stop. Brały praktycznie tylko na jeden rodzaj przynęty. Co lepsze, większość brań widoczna w okularach polaryzacyjnych.W jakich okolicach kolego łowiłeś jeśli można ... ?, a rzeczka faktycznie urokliwa Jutro się tam wybieram po dwuletniej przerwie więc zobaczymy co tam skubie Edytowane 2 Czerwca 2016 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Koledzy, jak tam sytuacja na Bystrzycy bo dawno nie byłem. Jest trochę ludu czy już się rozjechali za sandaczem i szczupakiem? :-)no i jak woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Koledzy, jak tam sytuacja na Bystrzycy bo dawno nie byłem. Jest trochę ludu czy już się rozjechali za sandaczem i szczupakiem? :-)no i jak woda? Jedź i sprawdź. Daleko nie masz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jedź i sprawdź. Daleko nie masz :-)Dzięki za info :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jeśli pytasz o górski odcinek to jest spokój ale mandżuria że hoho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Czy może ktoś podpowiedzieć jak sytuacja na Wieprzu w okolicach Kocka? Będę tam na weekend i chciałbym się wybrać nad rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Nie warto, mało wody, co powoduje, że po wyjęciu drzew z rzeki, nawet krąpie zniknęły. Czasem pojawia się samotny sumek lub bolek, ale jest naprawdę słabo. Chyba, że pojedziesz w dół rzeki, od Jeziorzan jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Nie warto, mało wody, co powoduje, że po wyjęciu drzew z rzeki, nawet krąpie zniknęły. Czasem pojawia się samotny sumek lub bolek, ale jest naprawdę słabo. Chyba, że pojedziesz w dół rzeki, od Jeziorzan jest lepiej.Dziękuje za podpowiedź.Rozumiem, że bardziej na lekko nad Wieprzem (kleń, jaź) niż na grubo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Potwierdzam, lepiej się nastawić na jazika czy klenika z ewentualnym przyłowem . Jeśli chodzi o liczebość ryb to tak jak pisał kolega wyżej polecam jeziorzany, blizocin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusx_29 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Witam panowie a co tam na wieprzu słychać? Interesują mnie okolice Kocka, Jeziorzan. Dzieje się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi