benjam87 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam, Panowie zastanawiam się nad skompletowaniem sprzętu na Wiślane bolenie i mam pytanie do posiadaczy kija Shimano Beast Master 2,70m cw. 14-40g jak sprawuje się wam ten kijek? Chciałbym połączyć ten kijaszek z młynkiem Spro Red Arc + linka 10mm.Miałem w ręku ten kijek niestety nie nad wodą i mi przypadł do gustu zarówno jeżeli chodzi o estetykę wykonania jak i samo ułożenie w ręku, jednak jestem jeszcze mało doświadczony w celowym łowieniu Wiślanych łososi dlatego też bardzo proszę o jakąś radę. Pozdrawiam,Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Radze zastosowac ciensza linke niz 10 mm Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 27 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 ok, cenna uwaga, ale bardziej zależy mi na spasowaniu kija ponieważ tak jak mówię choruję na tego Shimano BM ale nie chciałbym wywalić 350 zł w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 ok, cenna uwaga, ale bardziej zależy mi na spasowaniu kija ponieważ tak jak mówię choruję na tego Shimano BM ale nie chciałbym wywalić 350 zł w błoto Bardzo trudne zadanie. Jeśli chorujesz na BM, to jaką chcesz uzyskać odpowiedź? Pewnie potwierdzenie trafności wyboru. Ja myślę, że skoro Ci leży, to go po prostu kup i łów jesienne bolki do bólu ramion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam.Ja kiedyś oglądałem rzeczonego best mastera(celowo z małej litery) miał, licząc od stopki kołowrotka, chyba półmetrowy dolnik i 5, słownie: pięć przelotek.Jednego za dużo, drugiego za mało.Poza tym, bardzo fajny blank.Ale to było jakiś czas temu, może poprawili zbrojenie.Jeszcze taka ciekawostka, SHIMANO, było nie było topowa marka nie tylko w wędkarstwie, nie wie co to kręgosłup blanku, albo go (i nas) olewa.Generalnie nie zakochałem się w nim. Ale ja już taki jestem, że jak kochać to księżniczki, a jak kraść to miliony. Czy jakoś tak.Pozatym oświadczam, że nie jestem zawodowo ani emocjonalnie związany z Daiwą ani jakąkolwiek inną firmą wędkarską (no może emocjonalnie poza cts-em, cd, i paroma innymi) a zamieszczone uwagi wynikają z obiektywnej, organoleptycznej obserwacji i subiektywnej oceny zaobserwowanych obiektywnie faktów. Pozdrawiam. Klosskuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Robinson w swojej serii Diaflex ma dobry kij na bolenia. Przewodnicy wędkarscy i Taaaaka Ryba - na tych stronach możesz się dowiedzieć trochę więcej, bo Sebastian, @ Rognis oko, poleca je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, koledzy polećcie mi proszę jakieś dobre sklepy wędkarskie w Warszawie gdzie mają dobry wybór sprzętu. Jutro mam zamiar przejechać się do Bassa na Wolskiej bo chciałem przymierzyć się do kilku patyków między innymi Mistralla Shoguna 7-25 polecanego przez kolegę z forum. Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Poza tym Centrum Wędkarstwa ul. Wybrzeżę Gdyńskie 2 no i jeszcze: Hipermarket E.Leclerc Jerozolimskie ul.Jutrzenki 156. Spory wybór sprzętu i miewają tam świetne ceny na niektóre rzeczy.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Witam, skompletowałem sprzęt na bolka kij Dragon Millenium Super Fast 285cm cw.5-25 + Spro Red Arc 10300 i mam pytanie odnośnie kołowrotka czy w tym modelu śruba na której pracuje szpula (nie wiem jak dokładnie się ona nazywa ale jest to śruba symetrii szpuli) ma delikatny luz góra-dół ponieważ w innych moich dotychczasowych kołowrotkach tego nie zauważyłem (śruba jest sztywna) a w tym modelu można delikatnie ją przesuwać o jakiś 1mm ? Zrozumiałbym jeżeli kołowrotek miałby już kilka sezonów ale być może taka jest jego budowa i cecha użytkowa? Bardzo proszę o opinię użytkowników tego młynka. Pozdrawiam,Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamspin Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 tym luzem góra/dół się nie przejmuj, rzecz naturalna , moje wszystkie japońskie kręcioły również tak mają ,podobnie ok 1mm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 dzięki za odp , już wcześniej się uspokoiłem ponieważ kolega z innego forum odpisał że w jego młynku jest podobnie. Pozdrawiam,Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi