Skocz do zawartości

Megabass ARMS + szklaczek ze smokiem - cuś dla oka na jesienną deprechę :)

MefistoFishing

Rekomendowane odpowiedzi

No, ale to wędki klientów :)zdjecia robione przed chwilą :D szklaki megabassa sa bardzo lekkie, szczytówki są dosyć miękkie, osobiście nie łowiłem takim kijem, ale planuję dla siebie mieć takowy do łowienia na małych jeziórkach z brzega, bo podobno kapitalnie się z nich rzuca bez specjalnych wymachów...kaede nie miałem w rękach...Shiryu ma jeszcze APTEKARZ..on łowił więc może więcej powiedzieć...Brati miał tez Shiryaka 610. Wszystkie znaczące japońskie firmy produkują szklaki, oczywiście bardzo drogie :D

szczerze zazdroszcze :D mysle ze Japonce zupelnie inaczej podchodza do szklakow niz w US. W stanach widac ze jest silne przeswiadczenie ze szklo to jednak bylo trendy, ale w latach 60-tych, w Japonii jest duzo fanow takiego oldskulowego łowienia i jest dla kogo wymyślać nowe rzeczy -dużo bym dal zeby przemacac takiego szklaczka, ech jest ktoś z Wawy z japońskim szklakiem :lol:

W sumie to miałem Shiryu ale przechodzę na wędki w 2składzie i dłuższe więc był w ofercie na j.pl{stan jak nowy} w tym momencie jest już zarezerwowany.To jest Panowie szklak ale z czułością wędki węglowej a ugięcie jest bardziej szczytowe niż parabola.Trochę z nim eksperymentowałem łowiąc okonie na jigi choć kijek nie był pod to kupiony.Czułość porażająca.

Sławku, jest i seeker i szklaki w ofercie innych producentów ale, jakby to powiedziec -nie czuc w nich za grosz innowacji. Jak dla mnie to po prostu zwykłe e-glassy, ze wszystkimi zaletami i wadami. Wydaje mi się że skośnoocy ze swoim pierdolcem na punkcie szkła mogli wykombinować więcej...

Witam,

Mam pytanie do @Mefisto odnosnie tej wedki MB Arms.

Domyslam sie ze to jak chodzi o wage kija to bardzo lekka zabawka, mimo tych 25 lb na blanku.

Jak odczuwa sie w rekach ciezar tego elementu wykonanego z drewna, ktory, poza efektem dekoracyjnym, z pewnoscia sluzy tez wywazeniu wedki...

Moglbyc podac rozmiary tego elementu drewnianego ? dlugosc jego i czy jest to raczej pelne drewno czy jakas konstrukcja rezonansowa - pusta w srodku.

Dziekuje za informacje

Pozdrawiam

Guzu

Pytanie: czy szczytówka jest bardzo miękka? Kiedyś myślałem o GT3 Kaede, ech :unsure:

Kaede to zupełnie inna bajka i nieporównywalna do Shiriu. Inna akcja, inne materiał wędki. Akcja szczytowa.

Ja kiedyś marzyłem o Tomahawku :D A jeśli ARMS to ... ten najdelikatniejszy :D

Czekamy zatem na pierwsze spostrzeżenia i może jakąś recenzję ze zdjęciami :D

Witam,

Mam pytanie do @Mefisto odnosnie tej wedki MB Arms.

Domyslam sie ze to jak chodzi o wage kija to bardzo lekka zabawka, mimo tych 25 lb na blanku.

Jak odczuwa sie w rekach ciezar tego elementu wykonanego z drewna, ktory, poza efektem dekoracyjnym, z pewnoscia sluzy tez wywazeniu wedki...

Moglbyc podac rozmiary tego elementu drewnianego ? dlugosc jego i czy jest to raczej pelne drewno czy jakas konstrukcja rezonansowa - pusta w srodku.

Dziekuje za informacje

Pozdrawiam

Guzu

Hmmm...wedka jest mocna...MAGABASS nie podaje nigdzie wagi kijów...ja postawiłem wędkę na sztorc na wadze i pokazało mi 160 gram, ale nie wiem czy taki sposób ważenia jest precyzyjny. Poza tym jednak ten wylizany uchwyt jest ze stali nierdzewnej, wiec on sam waży sporo. Czy drewno jest w tym przypadku do wywazenia? Raczej wątpię, wydaje sie pełne, jedynie przewiercone na wylot, ale nie wiem :D dł. 10cm. Bardzo wygodnie się go trzyma.

Pozdrawiam