MefistoFishing Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Mefisto, rozumiem że masz to organoleptycznie dostępne? W takim razie mam pytanie o tego GT3, bo bardzo interesują mnie japońskie szklaki. Pytanie: czy szczytówka jest bardzo miękka? Kiedyś myślałem o GT3 Kaede, ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 No, ale to wędki klientów :)zdjecia robione przed chwilą szklaki megabassa sa bardzo lekkie, szczytówki są dosyć miękkie, osobiście nie łowiłem takim kijem, ale planuję dla siebie mieć takowy do łowienia na małych jeziórkach z brzega, bo podobno kapitalnie się z nich rzuca bez specjalnych wymachów...kaede nie miałem w rękach...Shiryu ma jeszcze APTEKARZ..on łowił więc może więcej powiedzieć...Brati miał tez Shiryaka 610. Wszystkie znaczące japońskie firmy produkują szklaki, oczywiście bardzo drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 GT3 -bardzo ciekawe kije. Szczytówka dość miekka ale jednocześnie przyjemnie sprężysta, po wyrzucie błyskawicznie gaśnie przez co kij jest bardzo celny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 szczerze zazdroszcze mysle ze Japonce zupelnie inaczej podchodza do szklakow niz w US. W stanach widac ze jest silne przeswiadczenie ze szklo to jednak bylo trendy, ale w latach 60-tych, w Japonii jest duzo fanow takiego oldskulowego łowienia i jest dla kogo wymyślać nowe rzeczy -dużo bym dal zeby przemacac takiego szklaczka, ech jest ktoś z Wawy z japońskim szklakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 No Pawle , Seeker jest jednak bardziej demokratyczny i powszechny , niż japońskie alternatywy . I jaki przystępny .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 No Mefisto, wiesz jak podnieść ciśnienie. Ty Diabełku <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 W sumie to miałem Shiryu ale przechodzę na wędki w 2składzie i dłuższe więc był w ofercie na j.pl{stan jak nowy} w tym momencie jest już zarezerwowany.To jest Panowie szklak ale z czułością wędki węglowej a ugięcie jest bardziej szczytowe niż parabola.Trochę z nim eksperymentowałem łowiąc okonie na jigi choć kijek nie był pod to kupiony.Czułość porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Sławku, jest i seeker i szklaki w ofercie innych producentów ale, jakby to powiedziec -nie czuc w nich za grosz innowacji. Jak dla mnie to po prostu zwykłe e-glassy, ze wszystkimi zaletami i wadami. Wydaje mi się że skośnoocy ze swoim pierdolcem na punkcie szkła mogli wykombinować więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek _2412 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 witam,ten GT3 jest przznaczony dla mnie, mam nadzieję, że już niedługo będę mógł podzielić się wrażeniami z jego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam, Mam pytanie do @Mefisto odnosnie tej wedki MB Arms.Domyslam sie ze to jak chodzi o wage kija to bardzo lekka zabawka, mimo tych 25 lb na blanku.Jak odczuwa sie w rekach ciezar tego elementu wykonanego z drewna, ktory, poza efektem dekoracyjnym, z pewnoscia sluzy tez wywazeniu wedki... Moglbyc podac rozmiary tego elementu drewnianego ? dlugosc jego i czy jest to raczej pelne drewno czy jakas konstrukcja rezonansowa - pusta w srodku. Dziekuje za informacje Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 A poproszę Panie Jarku, może z jakimiś fotkami kija w akcji na okrasę. No i witam na forum, przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Pytanie: czy szczytówka jest bardzo miękka? Kiedyś myślałem o GT3 Kaede, ech Kaede to zupełnie inna bajka i nieporównywalna do Shiriu. Inna akcja, inne materiał wędki. Akcja szczytowa. Ja kiedyś marzyłem o Tomahawku A jeśli ARMS to ... ten najdelikatniejszy Czekamy zatem na pierwsze spostrzeżenia i może jakąś recenzję ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam, Mam pytanie do @Mefisto odnosnie tej wedki MB Arms.Domyslam sie ze to jak chodzi o wage kija to bardzo lekka zabawka, mimo tych 25 lb na blanku.Jak odczuwa sie w rekach ciezar tego elementu wykonanego z drewna, ktory, poza efektem dekoracyjnym, z pewnoscia sluzy tez wywazeniu wedki... Moglbyc podac rozmiary tego elementu drewnianego ? dlugosc jego i czy jest to raczej pelne drewno czy jakas konstrukcja rezonansowa - pusta w srodku. Dziekuje za informacje Pozdrawiam Guzu Hmmm...wedka jest mocna...MAGABASS nie podaje nigdzie wagi kijów...ja postawiłem wędkę na sztorc na wadze i pokazało mi 160 gram, ale nie wiem czy taki sposób ważenia jest precyzyjny. Poza tym jednak ten wylizany uchwyt jest ze stali nierdzewnej, wiec on sam waży sporo. Czy drewno jest w tym przypadku do wywazenia? Raczej wątpię, wydaje sie pełne, jedynie przewiercone na wylot, ale nie wiem dł. 10cm. Bardzo wygodnie się go trzyma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam Dzieki za info.To ciekawe co piszesz o wadze wedki...z tego co kojarze to np 145 gramow wazy dluzszy kij 30 lb St Croix SC IV.To moze byc ta rekojesc faktycznie. Drewno i stal moga robic mase... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi