Melanzyk Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 No dobra maszyna, czytałem o niej ale cena nie dla mnie. Robię 10much rocznie więc bezsens zebym tyle inwestował. Ostatnio mam ciśnienie aby zrobić kilkanaście dużych kur tylko wkurza mnie moje gówniane imadło za 22zł.... Myślałem o czymś takim - Snowbee Fly Mate Pedestal Vice ale nie wiem czy się nie rozpadnie przy dużych hakach bo tylko takie będę używał. Myślalem też o tym - http://www.bogdangawlik.pl/popup_image.php/pID/292. Kuba mówił, że przy tylu muchach co ja robię to by w zupełności wystarczyło Muchujesz za szczupalem?! PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 nie tłumacz się tylko wstawiaj zdjęcie jakikolwiek wyszedł Wlasnie wlasnie, sam bym chetnie zobaczyl tego jerasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Melek bierz to imadło z linku, jest naprawdę niezłe jak na swoją cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Nie wyszedl do konca bo na celnicy material na skore zarekwirowali, skad pochodzil nie bede pisal bo znowu bedzie moderowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Melek- ja nie lubie Regali ale ludziom pasuja. Jak masz tylko pare sztuk na rok ukrecic to mozemy zrobic machniom Za tydzien-poltora bede mial cala mase materialow to zrobienie czegokolwiek nie bedzie problemem Szczupaki kiedys tam lowilem na muche, teraz bedzie tego wiecej, w sumie to muchy tez pod katem jakis rusterfishow, dorado czy zaglic bo w przyszlym roku wyjazd do Mexico mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Chcesz machniom? Waldron w zamian za kilka moich much? Ha, ok Tu nie chodzi o same muchy, chodzi o frajdę ich robienia. Robię duże ciężkie muchy pod spina. Łowię na takie wynalazki już dobre 6 lat. Odkąd zacząłem robi przynęty muchy odeszły na dalszy plan ale muszę do nich wrócić a Ty mi chcesz przyjemność odbierać, no wiesz co! Na muchy mam co najmniej kilkaset szczupali na koncie M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Przedstawiam wspaniale dzialo jankeskiego rod-buildingu na szczupaki pod nazwa St Croix Legend Elite SW 9' #10. Korek wedle producenta nazywa sie ''floral'' - zapewne z tych wykalaczek mial nowy korek wyrosnac, prawie Sage powiadacie? Wedka fajna ale do przerobienia w Bujo Rods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Tu jeszcze zalegle nimfy dla starego znajomego, mistrza woblerow. Te zielonkawe na gorze beda kilerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Nie wyszedl do konca bo na celnicy material na skore zarekwirowali, skad pochodzil nie bede pisal bo znowu bedzie moderowanie A co Ty tam Bujo, pande zaciukales??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Witam Zapytam czy zechciałbyś ukręcić dla mnie muchę ( może kilka ) szczupakową . Pytam bo mam materiał ,który być może nadaje się do tego celu . Miało to służyc na chwosty do wahadeł . Okazało sie jadnak , że nie potrzebuję chwostów i leży . Much kręcenie jest mi bardziej obce niż muchowanie za szczupakiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Witam, Matt- sa dwa problemy jesli chodzi o moje muchy na sprzedaz: 1) Cena takiej muchy- podam ci na przykladzie: - Materialy: - Gotowa mucha, takie streamery wedlug mnie sa potrzebne by wieksze mamuski sie do nich ruszyly, w UK oczywiscie, mucha jak widac ma ponad 30 cm, nie jest jeszcze 100% gotowa bo czekam na zamowione glowki Jesli chodzi o same ceny materialow to wyglada to nastepujaco: hak 7/0 plus przedlozka z drutu 8 cm ( musi byc bo sam hak jest za krotki i byly by problemy z zacieciem ryby: £1.50, big fly fiber, swietny material, mucha ''oddycha'' pieknie podczas prowadzenia, £1.20, paczka za £6 z wysylka to 5 much, ponad paczka fleszy roznych kolorow, czesc drogawa, £3.50-£4.00, bucktail- £0.10, nic kevlarowa by zwiazac to wszystko mocno, £0.25 ( szpula £2.50, jak starczy na 10 takich much to max), dojdzie do tego glowka fish mask wraz ze swietnymi oczami ( wszystko duze) : £1.50, czyli mamy razem okolo £8.50, podobna mucha zrobiona jako popper to dodatkowy funt. Do tego dochodzi minimum 30 minut mojej pracy, jak by liczyc minimalny ''living wage''w Londynie to £4.00 czyli jest juz ponad £12 funtow.Gdyby dodac jeszcze kilka pior siodlowych , strusia czy innego wynalazku to dojdzie kolejne 2-3 funty bo sa strasznie drogie. 2) Staram sie nie krecic much na sprzedaz, czasem robie dla znajomych ale bez zobowiazan, Jozkowi Sendalowi nimfy na lipienie z fotki powyzej obiecalem jakos w lutym, dodatkowo od miesiaca mam infekcje w oczach i ledwo patrze na swiat, godzina przy imadle to max na co moge sobie w tym momencie pozwolic zas za 6 tygodni czeka mnie Szwecja gdzie ''pojdzie'' czyli zostanie w wodzie minimum 150 nimf, streamerow czy sucharow, jestem jeszcze bardzo daleko od zamierzonych celow jesli chodzi o ilosc much, pudelka puste bo wszystko ''powychodzilo''. Dodatkowym problemem jest, ze jesli zdecyduje sie na sprzedaz to ktos mi placacy bedzie mial wymagania i oczekiwania do moich produktow, krecenie zejdzie sie jeszcze dluzej by nie oddac bubla. Tak wiec na ten moment wyglada to bardzo srednio. Jesli cie interesuja muchy jakie zamiescilem chwile wczesniej to moge cos podeslac, one sa max 15-20 cm na syntetykach bo mialem jechac na szczupaki z wedka #7, do nich tez dojda fajne glowki. Ukrecenia wiekszych nie moge sie podjac do konca lipca bo nie bede mial po prostu czasu. Pozdrawiam, Bitrut 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dzieki , odezwę się wieczorem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Kolejna, ostatnia juz mucha sluzaca zapoznaniu sie z nowymi dla mnie materialami i szlifowaniu technik do takiego krecenia ( mila odmiana po nimfach ). Kolejne beda juz wyczesane na maxa Mucha okolo 30 cm, z grzechotkami jak poprzednia i na drucie 8 cm plus hak 7/0. Glowek z oczami dalej nie ma wiec jak poprzednie misi zaczekac by miec paszczu pikne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Piękna :ph34r: Prezes w czym się nosi takie wielkie muchy? Takie ogromniaste pudełka trzeba kupić?PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Piękna :ph34r: Prezes w czym się nosi takie wielkie muchy? Takie ogromniaste pudełka trzeba kupić?PozdrM Pudelka spiningowe najlepiej Ja mam Versusa badz Plano Wprawione oko dostrzeze co w tym streamerze jest nie tak ale to juz ostatni taki Dzis w planach jeden dociazony olowiem co by troche wazyl pod spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witam, Jak juz pisalem w buraczanym watku poprzednia mucha byla ostatnia sluzaca do zabawy, przyszedl czas na cos co wreszcie mi sie podoba. Mucha nie dla mnie, ma leciec do Irlandi i co gorsza byc uzywana do tfuuuu.... spina. Tak wiec wazyc ciut musi: Dwie grzechotki tez musza byc, nic mocna, zalana dodatkowo super glue: Jakas godzine pozniej wyszlo cos takiego: Nie jest jeszcze skonczona, dojdzie paszczu z piknymi oczkami i trzeba bedzie wywazyc by nie lecialo na tyl. Jestem w miare zadowolony, dojda jeszcze dwa materialy przed glowa, tez ciekawe. Jak to wszystko w wodzie pracuje to masakra, jak bym byl szczupakiem to na widok takiego streamera byla by tylko jedna mozliwa rekacja: POZREC!!! Bitrut 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wczoraj ogladałem filmiki jak kręci sie takie muchy Dla Twórcy respekt . Ogólnie to ile czasu potrzebujesz aby ukręcic stwora na gotowo , jeżeli wszystkie materiały dostępne masz pod ręką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wczoraj ogladałem filmiki jak kręci sie takie muchy Dla Twórcy respekt . Ogólnie to ile czasu potrzebujesz aby ukręcic stwora na gotowo , jeżeli wszystkie materiały dostępne masz pod ręką ? Taka mucha dla mnie to godzina, nie potrafie szybciej przy takiej ilosci materialow, kazde pioro, wiekszosc fleszow jest krecona osobno by sie nie przemieszczaly i byly tam gdzie chce. Efekt jest tego warty. To dopiero poczatek, kazda kolejna bedzie lepsza Inspiracje sa oczywiste i nie zamierzam tego ukrywac, chlopaki w Skandynawi robia super robote, mozna na pewno szybciej, prosciej, tez beda braly ale.... ja wole takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Piękna muchia Prezes daj znać co za skurczybyk w tej Irlandii ja dostanie odnajdę go, napadnę i zabiorę muchię! A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Piękna muchia Prezes daj znać co za skurczybyk w tej Irlandii ja dostanie odnajdę go, napadnę i zabiorę muchię! A co! Nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam, Troche ukonczonych z burackiego imadla... kilka lada chwila bedzie probowala swojego szczescia na szkierach Kolejne beda jeszcze ciekawsze, doszlo sporo fajnych materialow, czekam na cos specjalnego na paszcze, 2 mm flashabou robi super robote, przepieknie pracuje w wodzie, jeszcze kilka pod spina do Irlandi musze dokonczyc i czas cos dla siebie zostawic bo w weekend plan jest taki by dorwac mamuske ze 120 cm na muche oczywiscie :) Bitrut 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Słyszałem, że jak burak kręci to ryba nie bierze... Ponoć nawet opuszcza stanowiska wokół miejsca gdzie burackie dzieło było moczone [emoji14]Bujo, prawda to ? [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Słyszałem, że jak burak kręci to ryba nie bierze... Ponoć nawet opuszcza stanowiska wokół miejsca gdzie burackie dzieło było moczone [emoji14]Bujo, prawda to ? [emoji14] Bujo umarl smiercia naturalna wraz z ''normalnym'' jerkbaitem, jak ten drugi powroci do dawnych standardow to i Bujo sie odrodzi niczym feniks z popiolow, jak na razie zostaje Bitrut Muchi beda bardzo lowne, nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Jak bujo umarł to burak został [emoji14]Może zamiast bitrut napisz bitrout [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Muszki klasa Super robota !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi