Skocz do zawartości

Wędkarskie sklepy internetowe - opinie, uwagi, (nie) polecenia

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam. Nie wiem, czy dobrze trafiłem. kupiłem wędki jednoskłady w sklepie Elorado, zamówienie wysłane dość szybko, paczkę otwierałem przy kurierze, okazało się, że wędki złamane, przy spisywaniu protokółu szkody okazało się, że karton był lekko uszkodzony, wysłałem im protokół, nowe wędki przysłali po 3dni one też okazały się złamane, tak samo otwierane przy kurierze, tylko tym razem karton nie był uszkodzony. przy dwóch przypadkach szczytówki nie byłby niczym zabezpieczone. Zadzwoniłem i powiedziałem, że znowu doszły złamane, kazali mi wysłać ponownie protokół szkody. I od tego czasu cisza nie odpisują, a wysłałem protokół im 24ego kwietnia. Pisałem do nich parę maily, żeby tym razem oddali mi pieniądze, bo bez sensu tak wysłać tak cały czas wędki. Co w tej sytuacji mogę zrobić?

Witam. Nie wiem, czy dobrze trafiłem. kupiłem wędki jednoskłady w sklepie Elorado, zamówienie wysłane dość szybko, paczkę otwierałem przy kurierze, okazało się, że wędki złamane, przy spisywaniu protokółu szkody okazało się, że karton był lekko uszkodzony, wysłałem im protokół, nowe wędki przysłali po 3dni one też okazały się złamane, tak samo otwierane przy kurierze, tylko tym razem karton nie był uszkodzony. przy dwóch przypadkach szczytówki nie byłby niczym zabezpieczone. Zadzwoniłem i powiedziałem, że znowu doszły złamane, kazali mi wysłać ponownie protokół szkody. I od tego czasu cisza nie odpisują, a wysłałem protokół im 24ego kwietnia. Pisałem do nich parę maily, żeby tym razem oddali mi pieniądze, bo bez sensu tak wysłać tak cały czas wędki. Co w tej sytuacji mogę zrobić?

W każdym przypadku zakupów online masz prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyny. I oczywiście należy Ci się zwrot kasy. Zadzwoń do nich postrasz że zgłosisz ich do Rzecznika Praw konsumenta, powinno pomóc. ;)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 4 tygodnie później...

A ja niestety zwątpiłem w ogólnie pojęty handel internetowy sprzętem wędkarskim.

Nie mam sklepu gdzie dostaję wszystko - od produktów kalibru XUL po sprzęt sandaczowy...

Co złożyłem zamówienie, następnego dnia telefon, "...że czegoś nie ma i czy można zamienić na coś innego..."

Inni sprzedający przebarwiają gumy pakując wszystko do jednego kotła, inni mylą gramatury...a jeszcze inni biorą kasę za przesyłkę kurierską pobraniową, a wysyłają Pocztą Polską za pobraniem...a ta dostarcza z "trzecią prędkością kosmiczną"

A ja niestety zwątpiłem w ogólnie pojęty handel internetowy sprzętem wędkarskim.

Nie mam sklepu gdzie dostaję wszystko - od produktów kalibru XUL po sprzęt sandaczowy...

Co złożyłem zamówienie, następnego dnia telefon, "...że czegoś nie ma i czy można zamienić na coś innego..."

Inni sprzedający przebarwiają gumy pakując wszystko do jednego kotła, inni mylą gramatury...a jeszcze inni biorą kasę za przesyłkę kurierską pobraniową, a wysyłają Pocztą Polską za pobraniem...a ta dostarcza z "trzecią prędkością kosmiczną"

Takim sklepem, który ma bardzo duży wybór i zdecydowana większość jest dostępna jest Fishing Mart, w tym że wiadomo - ceny mają jedne z wyższych o ile nie najwyższe na rynku, do tego zdzierają na dostawach. 19,90 za dostawę Pocztą Polską kilku wobków to tak jakby trochę sporo.

Fishing Mart faktycznie ma dużą ofertę, choć może trochę irytować wolna wysyłka (konkurencja przyzwyczaiła mnie do wysyłki w 24 h ;-) ). Ale trzeba im przyznać, zawsze dostałem to co zamówiłem - nawet gdy zamawiałem mnóstwo 'drobnicy'. No i brakuje mi u nich wysylki do paczkomatów.

Ja miałem podobnie. Napisałem e-mail odpisali po dwóch dniach. Jednak wcześniej przyszła druga paczka chodzi o to że towar wysyłają z dwóch sklepów przynajmniej tak się tłumaczą. Moje zamówienie kurier przywoził dwa razy jednak faktem jest, że w ta druga na której zawartości bardziej mi zależało przyszła po sześciu dniach może szukali tego na magazynie albo domawiali a udają głupków :lol:

W paczce nie było przypadkiem karteczki że reszta towaru dotrze w drugiej przesyłce?

Ja mam podobne odczucia. W okresie korony i darmowego smarta na allegro zamówiłem łącznie 8 przesyłek na nieduże kwoty i niewiele produktów w paczce. Niektóre przesyłki zawierały np. jeden wobler. Jestem zdumiony jak wiele błędów popełniają sprzedający. Mylą kolory, gramatury, raz zamiast Jerka za prawie 50 zł w przesyłce miałem obrotówke... 3/8 przesyłek była zgodna z zamówieniem, ręce opadają..

X-Fish, Stepanow fishing i Drapieżnik dostarczają mi wszystko czego potrzebuję. Nigdy nie było pomyłki albo amatorki w stylu przebarwione gumy. O sklepach których bym nie polecał nie będę pisać. Po prostu wiem że każdy popełnia błędy i nie ma co robić zadymy.

• 2 tygodnie później...

Ja w fisching mart nigdy nie miałem problemów.

W poniedziałek rano wysłałem zamówienie (podbierak 250zł) i czekałem do piątku aż wyślą JEDNĄ rzecz. Paczka dotarła dziś tj po siedmiu dniach i to w dodatku nie do tego acces pointu co trzeba. To akurat Wina kuriera UPS ale co zrobić gdy inna wysyłka w fm kosztuje około 20zł. Trzeba brać dziadowskiego kuriera bo zajebisty i tani paczkomat też nie wchodzi w grę.

Dodam że zazwyczaj wysyłają paczki po trzech dniach, gdy ktoś chce mieć coś na weekend to musi brać to pod uwagę. Poza tym zgodność zamówienia z zawartością pakunku ok.

• Like 1