Skocz do zawartości

Wędkarskie sklepy internetowe - opinie, uwagi, (nie) polecenia

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

Orientujecie się jak długo trzeba czekać realnie na zwrot pieniędzy za zwrócony towar w Plecionie? Czy jest to loteria czy trzeba upominać się co jakiś czas? Nie mam doświadczenia w tej materii i w tej chwili mija tydzień od momentu odebrania towaru w Plecionie, a kasiorki wciąż nie mam????

Edytowane przez gulf

Orientujecie się jak długo trzeba czekać realnie na zwrot pieniędzy za zwrócony towar w Plecionie? Czy jest to loteria czy trzeba upominać się co jakiś czas? Nie mam doświadczenia w tej materii i w tej chwili mija tydzień od momentu odebrania towaru w Plecionie, a kasiorki wciąż nie mam

Takie rzeczy z reguły określa regulamin: "www.pleciona.pl ma obowiązek niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia otrzymania oświadczenia kupującego o odstąpieniu od umowy, zwrócić kupującemu wszystkie dokonane przez niego płatności, w tym koszty dostawy Produktu."

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Czołem Panowie,

Jakie macie doświadczenia z zakupami w w/w sklepie internetowym...

Pytam bo zaczynam wątpić w złożone 9 dni temu zamówienie ( na sczeszcie) za pobraniem

Kontakt telefoniczny - ilość prób 7 / 0

Kontakt mailowy -  3/0

Kontakt chat FB - 1/0

Kontakt chat na stronie 1/0

zapytania pod podestem - 1/0

Czy toś z was skutecznie zrealizował swoje zamówienie ?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Jestem w pozytywnym szoku jak sklep "Drapieżnik" ogarnął zamówienie! Tak to powinno wyglądać zawsze! Polecam !

Ten sklep powinien być przykładem dla innych. Zarówno sklep internetowy jak i stacjonarny. Kupuję u nich od dawna i jakość obsługi na coraz to wyższym poziomie.
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
Zdecydowanie odradzam korzystanie z wędkarskiego sklepu internetowego FatFish.pl

W dniu 8 grudnia 2022 r. złożyłem zamówienie na dwa produkty, wędkę i kołowrotek na kwotę ok. 1300 zł. Za zamówienie zapłaciłem szybkim przelewem. Następnego dnia (piątek) sklep poprosił, żebym się z nimi skontaktował. Tak też zrobiłem. W rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że moje zamówienie nie może być zrealizowane. Kołowrotka nie mają - bo im system omyłko go wystawia, wędkę mają ale jest uszkodzona. W związku z tym proponują mi zwrot pieniędzy. Co ważne w tej historii, to sklep po całości zawalił temat mojego zamówienia. W tej sytuacji chyba wypadałoby żeby zaproponował jakąś rekompensatę, np. jakieś gratisy dajmy na to do 50 zł. Ale na ten temat nawet się nie zająknęli. Poprosiłem o szybki zwrot pieniędzy przelewem typu eliksir, bo chciałem jak najszybciej ten sam towar zamówić w innym sklepie. A dla przypomnienia wysłałem te wiadomości i smsesem i mailem. Od tego czasu kilkukrotnie pisałem kolejne smsy i maile do sklepu bez odzewu. Dzisiaj jest już 6 dzień, od kiedy okazało się, że sklep FatFish.pl nie zrealizuje mojego zamówienia, a ja nadal nie mam moich pieniędzy na koncie.

Wędka i kołowrotek miały być prezentem na moje urodziny...

Jeśli nie chcecie być w taki upokarzający sposób traktowani, sugeruje trzymanie się od tego sklepu jak najdalej.    

pzdr

Grzecho

ps. jeśli zajdzie taka potrzeba mogę adminowi do wglądu udostępnić swoją korespondencję SMS-ową i emaliową ze sklepem, choć tak jak napisałem była ona jednostronna  

Edytowane przez Grzecho
  • Like 2

Moim zdaniem zwrot pieniędzy powinien być niemal natychmaistowy, ale ... To, że sklep ma problemy to oczywiście bezapelacyjnie ich wina bo tego nie dopilnowali, ale dlaczego masz od razu dostawać gratisy ... Nie myli się ten kto nic nie robi.

• Like 4