scOOtt Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zdecydowanie odradzam korzystanie z wędkarskiego sklepu internetowego FatFish.pl W dniu 8 grudnia 2022 r. złożyłem zamówienie na dwa produkty, wędkę i kołowrotek na kwotę ok. 1300 zł. Za zamówienie zapłaciłem szybkim przelewem. Następnego dnia (piątek) sklep poprosił, żebym się z nimi skontaktował. Tak też zrobiłem. W rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że moje zamówienie nie może być zrealizowane. Kołowrotka nie mają - bo im system omyłko go wystawia, wędkę mają ale jest uszkodzona. W związku z tym proponują mi zwrot pieniędzy. Co ważne w tej historii, to sklep po całości zawalił temat mojego zamówienia. W tej sytuacji chyba wypadałoby żeby zaproponował jakąś rekompensatę, np. jakieś gratisy dajmy na to do 50 zł. Ale na ten temat nawet się nie zająknęli. Poprosiłem o szybki zwrot pieniędzy przelewem typu eliksir, bo chciałem jak najszybciej ten sam towar zamówić w innym sklepie. A dla przypomnienia wysłałem te wiadomości i smsesem i mailem. Od tego czasu kilkukrotnie pisałem kolejne smsy i maile do sklepu bez odzewu. Dzisiaj jest już 6 dzień, od kiedy okazało się, że sklep FatFish.pl nie zrealizuje mojego zamówienia, a ja nadal nie mam moich pieniędzy na koncie. Wędka i kołowrotek miały być prezentem na moje urodziny...Jeśli nie chcecie być w taki upokarzający sposób traktowani, sugeruje trzymanie się od tego sklepu jak najdalej. pzdrGrzecho ps. jeśli zajdzie taka potrzeba mogę adminowi do wglądu udostępnić swoją korespondencję SMS-ową i emaliową ze sklepem, choć tak jak napisałem była ona jednostronna Robiłem tam zakupy parę razy i wszystko było w najlepszym porządku. Raz nawet sklep poszedł mi na rękę wystawiając towar na popoularnym serwisie aukcyjnym bo tak było mi wygodniej go kupić.Moim zdaniem zawalił sklep, że nie odesłał pieniędzy w szybkim czasie ale bez przesady - chcesz dostawać gratisy za to, że nie zrealizowali Ci zamówienia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 (edytowane) Może zostałem źle zrozumiany, nie zależy mi na żadnych gratisach tylko na szybkim zwrocie kasy. O gratisach napisałem tak dla przykładu, jak według mnie sklep mógłby z twarzą wyjść z tak głupiej sytuacji. W końcu to sklep totalnie zawalił, i to na nim leży odpowiedzialność sprawdzania, czy coś ma czy nie zanim wystawi do sprzedaży i dostanie czyjeś pieniądze. Edytowane 14 Grudnia 2022 przez Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Może zostałem źle zrozumiany, nie zależy mi na żadnych gratisach tylko na szybkim zwrocie kasy. O gratisach napisałem tak dla przykładu, jak według mnie sklep mógłby z twarzą wyjść z tak głupiej sytuacji. W końcu to sklep totalnie zawalił, i to na nim leży odpowiedzialność sprawdzania, czy coś ma czy nie zanim wystawi do sprzedaży i dostanie czyjeś pieniądze. Sklep w pierwszej kolejności ma obowiązek zwrócić pieniądze tym samym kanałem płatności przez który zostało opłacone zamówienie.Niestety w przypadku szybkich przelewów sytuacja może być ciężka, bo sklep zwraca pieniądze przez operatora tych płatności (czasem przez dwóch), a operator dopiero przekazuje klientowi. Z moich doświadczeń w obsłudze zwrotów pieniądze są najczęściej u klienta do 48h ale miałem przypadek gdy trafiły do klienta dopiero 4 dni po zwrocie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Niestety na obecną chwilę wiele sklepów handluje towarem którego nie posiada i dopiero po sprzedaniu danej rzeczy biorą ją z hurtowni,a jak nie ma wychodzą takie akcje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 (edytowane) Sklep w pierwszej kolejności ma obowiązek zwrócić pieniądze tym samym kanałem płatności przez który zostało opłacone zamówienie. Tak też się finalnie odbyło. Jednak w trakcie rozmowy telefonicznej ze sklepem (ubiegły piątek) na moją prośbę o szybki zwrot pieniędzy, zwrócili się do mnie o podanie mojego numeru rachunku bankowego. Numer ten im wysłałem zaraz po zakończeniu rozmowy sms-em. Więc mieli wszystkie dane do zwrotu kasy. Tak jak na wstępie podałem, w końcu odzyskałem swoje pieniądze. Wątpię, żeby zaważyła opinia, którą im wystawiłem. Bo od początku mieli mnie w 4 literach i nie odpowiadali na moje maile i smsy. Za to wczoraj o dziwo w końcu mi odpisali smsem obiecując zwrot, tylko nie wiedziałem czemu zwracali się do mnie per pani. Żona wczoraj mi się przyznała, że za moimi plecami wydzwaniała do sklepu i chyba to w końcu zadziałało Sklepu nadal nie polecam, ale powyższą metodę z udziałem wykurzonej żony, jak najbardziej Edytowane 15 Grudnia 2022 przez Grzecho 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Zakupy w "Złapokaje"W niedzielę,11go grudnia złożyłem zamówienie w w/w sklepie. W poniedziałek miałem info, że przesyłka przygotowana i zaraz leci do mnie z Holandii GLS. W piątek odebrałem (16,12). Niestety jeden produkt był niezgodny z zamówieniem (zestaw dozbrojek ). Napisałem do nich mail. W poniedziałek otrzymałem odpowiedź z przeprosinami i informacją, że towar wyślą niezwłocznie na swój koszt (bez zwrotu mylnie wysłanego). Dzisiaj odebrałem!Tak się powinno postępować z klientem. Brawo . Słusznie w jakimś wątku polecałem ten sklep Edytowane 23 Grudnia 2022 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 pochwal się co kupiłeś Robert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Jak zwykle skorzystałem z promocji weekendowej. Kupiłem fajną, czarną koszulę Fladen z filtrem UV, t shirt Salmo, i kilkanaście zestawów dozbrojek ... pierdoły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zakupy w "Złapokaje"W niedzielę,11go grudnia złożyłem zamówienie w w/w sklepie. W poniedziałek miałem info, że przesyłka przygotowana i zaraz leci do mnie z Holandii GLS. W piątek odebrałem (16,12). Niestety jeden produkt był niezgodny z zamówieniem (zestaw dozbrojek ). Napisałem do nich mail. W poniedziałek otrzymałem odpowiedź z przeprosinami i informacją, że towar wyślą niezwłocznie na swój koszt (bez zwrotu mylnie wysłanego). Dzisiaj odebrałem!Tak się powinno postępować z klientem. Brawo . Słusznie w jakimś wątku polecałem ten sklep Jak widać są sklepy online, które potrafią dbać o klienta i sensownie naprawić swój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Czy kupował ktoś z was sprzęt wędkarski ze strony discover-japan.me? Jakieś opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Z raven juz chyba koniec https://www.raven-fishing.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Niestety to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Niestety to prawdaA dlaczego "niestety " Mało sklepów w PL? Nic tam nie było takiego czego nie ma w innych sklepach Ceny też nie specjalnie konkurencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 ... bo znikają sklepy, do których chodziło się nie tylko po to aby wydać kasę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 ... bo znikają sklepy, do których chodziło się nie tylko po to aby wydać kasęSłabo trafiony argument w stosunku do sklepu internetowego. A takich dotyczy ten temat.Jakoś ani z koszykiem, ani z wyszukiwarką się nie zaprzyjaźniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) pisałam o Ravenie stacjonarnym ... jak się łatwo domyślić drastycznie naruszając zakres wątku Edytowane 17 Stycznia 2023 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Nadal to do mnie nie przemawia. Bo jeżeli piszesz o spotkaniach z ludźmi podczas zakupów, to ludzie nie zniknęli, tylko sklep.Jeżeli będziesz chciał i oni także, to ich spotkasz. Sklep to tylko miejsce, można żałować bo było blisko lub po drodze i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) I to właśnie aż tyle ... Edytowane 17 Stycznia 2023 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zdecydowanie odradzam korzystanie z wędkarskiego sklepu internetowego FatFish.pl W dniu 8 grudnia 2022 r. złożyłem zamówienie na dwa produkty, wędkę i kołowrotek na kwotę ok. 1300 zł. Za zamówienie zapłaciłem szybkim przelewem. Następnego dnia (piątek) sklep poprosił, żebym się z nimi skontaktował. Tak też zrobiłem. W rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że moje zamówienie nie może być zrealizowane. Kołowrotka nie mają - bo im system omyłko go wystawia, wędkę mają ale jest uszkodzona. W związku z tym proponują mi zwrot pieniędzy. Co ważne w tej historii, to sklep po całości zawalił temat mojego zamówienia. W tej sytuacji chyba wypadałoby żeby zaproponował jakąś rekompensatę, np. jakieś gratisy dajmy na to do 50 zł. Ale na ten temat nawet się nie zająknęli. Poprosiłem o szybki zwrot pieniędzy przelewem typu eliksir, bo chciałem jak najszybciej ten sam towar zamówić w innym sklepie. A dla przypomnienia wysłałem te wiadomości i smsesem i mailem. Od tego czasu kilkukrotnie pisałem kolejne smsy i maile do sklepu bez odzewu. Dzisiaj jest już 6 dzień, od kiedy okazało się, że sklep FatFish.pl nie zrealizuje mojego zamówienia, a ja nadal nie mam moich pieniędzy na koncie. Wędka i kołowrotek miały być prezentem na moje urodziny...Jeśli nie chcecie być w taki upokarzający sposób traktowani, sugeruje trzymanie się od tego sklepu jak najdalej. pzdrGrzecho ps. jeśli zajdzie taka potrzeba mogę adminowi do wglądu udostępnić swoją korespondencję SMS-ową i emaliową ze sklepem, choć tak jak napisałem była ona jednostronna Tez miałem nieprzyjemna sytuacje z tym sklepem. Kupiłem gumy a później telefon ze nie ma ich na stanie bła bła bła. Zwrot kasy również był opóźniony. Koniec końców kasę odzyskałem zaproponowali gratis przy następnych zakupach. za jakiś czas dałem druga szanse, zrobiłem zakupy przypomniałem się o zaistniałej sytuacji i gratis był w sumie całkiem niezły. Koniec końców jest 1:1, myśle ze na zakupy jeszcze raz wrócę i wtedy podejmę decyzje czy jeszcze robić tam zakupy czy już sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A dlaczego "niestety " Mało sklepów w PL? Nic tam nie było takiego czego nie ma w innych sklepach Ceny też nie specjalnie konkurencyjneMoże dla tego że dawał pracę. Napisałem w swoim imieniu, czy nie mogę mieć swojego zdania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Może dla tego że dawał pracę. Napisałem w swoim imieniu, czy nie mogę mieć swojego zdania.Piotrze Jak najbardziej możesz Za pewne nie pierwszy i nie ostatni sklep który się zawinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Tez miałem nieprzyjemna sytuacje z tym sklepem. Kupiłem gumy a później telefon ze nie ma ich na stanie bła bła bła. Zwrot kasy również był opóźniony. Koniec końców kasę odzyskałem zaproponowali gratis przy następnych zakupach. za jakiś czas dałem druga szanse, zrobiłem zakupy przypomniałem się o zaistniałej sytuacji i gratis był w sumie całkiem niezły.Koniec końców jest 1:1, myśle ze na zakupy jeszcze raz wrócę i wtedy podejmę decyzje czy jeszcze robić tam zakupy czy już sobie darować.Zaglądam do sklepu stacjonarnego i chłopaki na prawdę spoko.Z tym że wiadomo że kupuję to co na półkach. Sklep chyba dość nowy więc może jeszcze trochę niedopracowana wersja internetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V_Cok Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Proszę o info, czy ktoś ostatnio kupował w tym sklepie i jak przebiegła transakcja? https://www.6000leurres.fr/mepps/index.php Dzięki Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Panowie czy ktoś z was robił zakupy w https://fishdeal.co.uk/ ? To jest odpowiednik naszego zlowokazje.pl niestety na zlow okazje nie ma tej przynety ktora mnie interesuje. Chciałbym wiedzieć czy do takiej przesyłki z UK doliczą mi teraz cło/vat albo inne opłaty ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Panowie czy ktoś z was robił zakupy w https://fishdeal.co.uk/ ? To jest odpowiednik naszego zlowokazje.pl niestety na zlow okazje nie ma tej przynety ktora mnie interesuje. Chciałbym wiedzieć czy do takiej przesyłki z UK doliczą mi teraz cło/vat albo inne opłaty ? DziękiA jakiej to dokładnie przynęty szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi