Skocz do zawartości

Wędkarskie sklepy internetowe - opinie, uwagi, (nie) polecenia

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

Czy kupował ktoś przez internet na raty (10x0%) w sklepie,,Drapieżnik"? Ile trwa procedura,trzeba jakieś zaświadczenia? Niby pisze że nie ale nie chciał bym przedłużać formalności.

W sklepie drapieżnik nie, ale w innych sklepach przez internet jak najbardziej. Jeżeli raty są udzielane przez bank, to w dużym skrócie nigdy nie potrzebowałem żadnych zaświadczeń, wszystko wypełniasz indywidualnie (zarobki, czy masz kogoś na utrzymaniu, dodatkowe źródła dochodu itp.). Po wypełnieniu formularza czekasz na decyzję banku i po sprawie. Wypełnienie formularzy to mniej więcej 15 minut, a decyzja banku chyba do 24h, dokładnie nie pamiętam, ponieważ w praktyce odpowiedź od banku dostawałem po zaledwie paru minutach.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Cześć wszystkim,

Sklep: major-fishing.pl

Absolutnie odradzam komukolwiek kupowania sprzętu w tym sklepie. Zamówiłem kongera streeto air 210 1-7g, sklep przysłał 220 3-10. Natychmiast skontaktowałem się ze sklepem, powiedzieli że jak naszybciej wymienią mi na prawidłową wędkę. Dostałem najpierw informację że wysłali, potem urwał się kontakt. W międzyczasie w dpd się dowiedziałem że na moje dane nie ma żadnej przesyłki. Po kilku dniach dzwonienia dostałem informację że z wymianą jest problem, a dokładniej „Konger przez pomyłkę wysłał cały karton złych wędek i opisał je jako 1-7” i teraz musimy czekać aż konger wyślę prawidłową wędkę i za 2-3 dni powinienem mieć ją u siebie. Kontakt znów się urwał, sklep nie odbierał żadnego telefonu a wykonałem ich wiele. W ten sposób minęły już prawie dwa tygodnie. Kiedy cierpliwość się skończyła zagroziłem zgłoszeniem sprawy do rzecznika konsumentów na co sklep stwierdził że przesyłka powinna wyjść w poniedziałek 27.01.2025 ale ponownie sprawdziłem w dpd ze nie ma na moje dane żadnej przesyłki więc sklep ewidentnie kręci. Z racji że dziś równo mija 2 tygodnie, po kontakcie z miejski rzecznikiem praw konsumenta i za jego radą robię zwrot. W razie jeśli sklep będzie się ociągać ze zwrotem lub go nie wykona to wówczas włączy się w sprawę.

Na prawdę nie polecam tego sklepu.

Aktualizacja.

Bałem się zwrotu odesłać gdyż na innych forach znalazłem wpisy w których ludzie pisali że zwrócili towar i pieniędzy nie zobaczyli. Uznałem że wolę mieć wędkę i nawet sprzedać ze stratą.

Po zgłoszeniu sprawy do rzecznika sklep raz dwa się zreflektował i przysłał dobrą wędkę

Chciałbym Wam polecić sklep internetowy

https://www.triturus-fishing.com/en

Jest to sklep znajdujący się w Wilnie. Mają bardzo duży wybór sprzętu Made in Japan, woblery, wędki itp. w bardzo dobrych cenach. Obsługa bardzo miła i pomocna, Mindaugas rozmawia po polsku. Gdyby ktoś potrzebował pomocy w kontakcie, zakupach itp. to odezwijcie się do mnie, pomogę. Koszty wysyłki też nie są wysokie, 10 euro za paczkę, wędki powyżej 2m też ta sama cena. Warto tam zajrzeć, bo wybór duży a ceny sporo niższe niż u nas w kraju.

• Like 1

Gość Umbra

Zna ktoś sklep, gdzie można tanio kupić micro główki jigowe? Np. na hakach muchowych?

Ewentualnie czy jest dużo babrania przy klejeniu główek samodzielnie?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć czy ktoś zamawiał coś zSportfishtackle.com ? Wysyłają do Polski? Interesuje mnie wędka Gator mirage competitor Cast 230cm do 80g a może u nas ktoś jest w stanie ją ściągnąć ?

Wysyłają i to bardzo szybko i sprawnie. Kilkukrotnie już coś tam kupowałem, jakąś wędkę w jednoskładzie też

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Ja mam przykre wspomnienia ze sklepem Pleciona. Mieli kiedyś jakieś fajne promocje, a koleżanka szukała prezentu dla chłopaka. Wysłałem jej link z pleciony i wtedy zaczęło się. Panowie po tygodniu odezwali się, że zamówionego sprzętu już nie ma na sklepie i zaproponowali inny, który wysłali po kolejnym tygodniu...

Sytuacja z wysyłaniem innych kolorów przynęt niż się zamówiło to normalna sprawa w tym sklepie. Podobnie z czasem oczekiwania, który często przekracza tydzień. W dobie sklepów internetowych, w których wysyłka następuje tego samego dnia co zamówienie uważam, że jest to niedopuszczalne.

Powyższe sytuacje miały miejsce 2-3 lata temu, od tamtej pory nie zamawiam u nich więc nie wiem czy zmienili się na lepsze.

Też zamówiłem kiedyś u nich woblery... wysłali dobry model, ale kompletnie inne kolory :D

Z wędką było podobnie, była na promocji, opłaciłem zamówienie.

Po tygodniu telefon, że nie ma, ale są inne.

Poprosiłem o zwrot pieniędzy to jeszcze czekałem 2 tygodnie :)

Później chciałem kupić zaubera, bo były w promocji po 200zł

Dokładnie identyczna sytuacja. "nie ma" po tygodniu i znowu 2 tygodnie czekania na zwrot hajsu.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Koledzy pytanko, zamówiłem kilka przynęt w Plecionie, otrzymałem niekompletne zamówienie, brakuje 3 przynęt, które o dziwo były dostępne w momencie składania zamówienia, a wychodzi na to, że ich nie było, tylko nikt mnie o tym nie poinformował w żaden sposób, zamówienie składałem w sobotę, wysyłka była dopiero we wtorek,  dodzwonić się do nich nie idzie (mowa o sklepie internetowym) , formularz reklamacyjny wypełniłem i  tak sobie czekam, ktoś przerabiał podobną sytuację? 

Edytowane przez Voiteh