niedzwiedz Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) czy ktos zna temat Edytowane 11 Lutego 2015 przez Niedzwiedz Turawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Masz blisko do producenta - Dobrzeń Wielki, Żeromskiego 40 C. Możesz pojechać, pomacać, popytać. Niewiele pewnie jeszcze tego u nas pływa bo łodzie aluminiowe robią od 2013 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Oglądałem na Targach. Łodzie na wystawie pozostawiały wiele do rzeczenia w kwestii spawów , położenia równo silikonu czy też malowania. Strach pomyśleć jak wygląda łódź dla klienta gdyż na targi zazwyczaj idzie sprzęt dopieszczony. Może i konstrukcyjnie są bez wad lecz co do wykonania to sam lepiej pospawałem ramę od roweru o malowaniu nie wspomnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Oglądałem na Targach. Łodzie na wystawie pozostawiały wiele do rzeczenia w kwestii spawów , położenia równo silikonu czy też malowania. Strach pomyśleć jak wygląda łódź dla klienta gdyż na targi zazwyczaj idzie sprzęt dopieszczony. Może i konstrukcyjnie są bez wad lecz co do wykonania to sam lepiej pospawałem ramę od roweru o malowaniu nie wspomnę.Też widziałem i potwierdzam opinie w 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Oglądałem na Rybomani, niestety ale mi się nie podobał ten wyrób .Obok była Skylla i to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 ale cena była atrakcyjna za taki wyrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość outsider Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 To tak jak porównać łodzie Lund do Tracker i jedna i druga pływa i sprawdza się w każdych warunkach z tym że Lund cena x3.Pozostaje jedynie podejście do estetyki wykonania i zasobności portfela. Osobiście jak bym miał wybrać kupiłbym Vikinga i resztę przeznaczył na elektronikę i akcesoria. Łodzie aluminiowe nie muszą być estetyczne lecz praktyczne, może producent zamaskuje spawy w inny sposób i będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delux Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Tez macalem na targach. Jeden z nich plywal w malym basenie. Nie podobalo mi sie to ze w dwie osoby uciekal spod nóg. Nie czulem sie bezpiecznie i stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niedzwiedz Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 dzieki za info i wrazenia sprawdze i napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 http://vikinglodziealuminiowe.pl/index.php/pl/filmy zaletą jest płaska podłoga i brak przeszkód typu bakista/wzmocnienie na środku pokładu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 i zaletą w porównaniu z innymi łodziami, jest wysokość burt. Mi wydawało się, że są wyższe niż w innych łódkach. Też macie takie wrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Viking 550 to dla mnie kopia norweskich łodzi kverno na których miałem okazję wielokrotnie pływać w różnych miejscach w Norwegii. Fajna dzielna na fali łódka. Ale czy konstrukcyjnie i jakościowo są to podobne łodzie to trudno mi powiedzieć. Jeżeli producent maluje łodzie aluminiowe to raczej robi to z jakiegoś powodu, najczęściej stara się czegoś nam nie pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Może chcieli udowodnic że amelinium da się pomalowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Kto wie, kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Ojtam od razu chce ukryć. Może też sprzedają wersję surową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ketiw08 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Oglądałem na Targach. Łodzie na wystawie pozostawiały wiele do rzeczenia w kwestii spawów , położenia równo silikonu czy też malowania. Strach pomyśleć jak wygląda łódź dla klienta gdyż na targi zazwyczaj idzie sprzęt dopieszczony. Może i konstrukcyjnie są bez wad lecz co do wykonania to sam lepiej pospawałem ramę od roweru o malowaniu nie wspomnę. Dokładnie. Znajomy zakupił łódź u tego producenta. Długo by opowiadać ile przejść miał. Właściciel na pierwszy rzut oka wydaje się być kompetentny, miły jednak po czasie okazuje się, tak nie jest. Łodzie są bardzo niskiej jakości klepane w szopie, producent nie widzi jednak w tym żadnej wady/winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kejkosz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 ogladalem je na rybomanii i tak jak koledzy pisza, jeden wielki dramat! jesli takie koslawce poszly na targi, to tylko mozna sie domyslac jakie egzemplarze trafiaja do klienta, nie wzialbym tego nawet za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Za darmo to bym wziął .... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość outsider Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Za darmo to nawet ryba nie bierze..... dopiero jak zobaczy jakieś fajne logo Salmo itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Witam, używa ktoś z Was tej łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Tej ? Tzn. której konkretnie ? Czy chodzi Ci o jakikolwiek wyrób tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Viking ogólnie, a szczegółowiej 390. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Wczoraj oglądałem wyrób tego producenta na żywo i moim zdaniem nieco kaszanka. Stoi na sąsiedniej kei. Ja rozumiem że blacha ma prawo popracować, ale są sposoby częściowego panowania nad tym procesem, ewentualnie jego redukcji. Najwidoczniej producent ich sobie nie przyswoił. Łodź, pomimo że spawane migomatem, który wprowadza mniej ciepła niż TIG, dosyć mocno popracowała. Spawy oględnie mówiąc niechlujne, kilka sporych "zapadlisk" na burtach. Technicznie pewnie bez większego znaczenia, jednak skromnie zauważę, że jak robiliśmy pierwszą łódkę, też migomatem i prawie bez żadnego doświadczenia, to wyszła dużo lepiej, a spawane miała dużo więcej elementów i prawie wszystko spawem ciągłym- np. pokład słoneczny. Podsumowując - pływać będzie, ale producent niezbyt się przykłada. Użytkownicy tej łodzi zażartowali, że jak mam jakieś kompleksy związane z wykonaniem mojej, to zapraszają na Vikinga żebym się podbudował. Najbardziej podobały mi się nie nadlany spory krater na końcu spawu Edytowane 5 Września 2016 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Tutaj zdjęcia tych nadzwyczajnych spawów rodem ze stoczni Gdańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) O ja pierd.... spawacz płakał jak to smarkał to jest łódka wystawowa ?! strach pomyśleć jak wyglądają buble produkcyjne Edytowane 6 Września 2016 przez Wojciech_B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
niedzwiedz
czy ktos zna temat
Edytowane przez Niedzwiedz TurawaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
6
6
3
3
Popularne dni
12 Lut
10
6 Wrz
6
30 Maj
6
13 Lut
5
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 6 odpowiedzi
Paprykarz 6 odpowiedzi
Dreyk1984 3 odpowiedzi
spy 3 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lut 2015
10 odpowiedzi
6 Wrz 2016
6 odpowiedzi
30 Maj 2021
6 odpowiedzi
13 Lut 2015
5 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Za darmo to bym wziął ....
spy
Dobra, nie było tematu, zbieram dalej na skylle.
radmac5
Pewny nie jestem ale chyba kolega bmpmp mial stycznosc ... mam nadzie ze pomoglem
Opublikowane grafiki
74 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi