Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie Viking

niedzwiedz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zbierajcie na inne. W opisywanej wcześniej pękło dno z powodu złego spawania(przegrzania) i cienkiej blachy. Ten gość certyfikat to raczej kupił albo łódź innego producenta dał do oceny. Żenada. Te łodzie to szmelc.

Ale co, blacha perforowała czy pękło na spawie? Jak na spawie to wada spawu. Niech wytną i zaspawają od nowa.

• 0

Służę uprzejmie.

Zadałeś pytanie o jakość wykonania a w linku, który podałem jest napisane:

"Widziałem na forum sporo negatywnych opinii na temat jakości tych łódek.

W przypadku mojej łodzi nie mam się do czego przyczepić. Spawy to może nie jakieś dzieła sztuki ale wyglądają solidnie."

Jeśli ta opinia nie trafiła w Twój gust lub jest niewyczerpująca to bardzo przepraszam i nie zawracam więcej gitary.

• 0

Dzien Dobry, chcialbytm odswiezyc temat.

Interesuje mnie model 330 - wlasciwie najbardziej mnie interesuje stateczność a dokładnie czy się mocno przechyla, czy ucieka spod nog; jak  w praktyce wygląd spinningowanie na stojąco ?

Będę wdzięczny za kazda opinie.

Edytowane przez fileciak

• 0

Witam. Zakupiłem tą łódkę w maju. Wcześniej myślałem o skylli, ale po kwietniowym wyjeździe na ebro zrezygnowałem. Cena wersji podstawowej była o 4 tyś wyższa, poza tym wędkowanie na stojąco na skośnej podłodze po kilku godzinach to koszmar, szczególnie na fali.

Plusy: płaska podłoga, bardzo obszerna (można swobodnie łowić w 3 os.), wysoka burta- dla mnie to zaleta. Minus to jakość wykonania. Skylla zdecydowanie porządniej pospawana. Z mercurym 20 hp pływa ok40 km/h w 1 osobę (zbiornik 24 litry, dziobówka i aku 30kg, spora torba że szpejem). 2 os. 36 km/h. 3 os niestety półślizg. Ogólnie jestem zadowolony. Jest bardzo stabilna dzięki swojej szerokości i płaskiej podłodze, ale przez to nie jest to łódź do pływania w ślizgu przy silnym wietrze. Poprzednio miałem solara 430 z konsolą i 30 hp mercurym. Po 4 latach pojawiły się pajączki i pęknięcia dlatego postanowiłem kupić alu licząc na większą trwałość. Solar miał dedykowaną przyczepę z płozami, ponieważ producent nie zalecał przewożenia na rolkach tak że każde wodowanie na płaskim slipie wymagało wjechania samochodem po progi do wody. Teraz mam łamaną przyczepę spawline i mogę wodowac na 10cm wody. Ogólnie jestem zadowolony, cena i walory użytkowe rekompensują braki estetyczne.