Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie Viking

niedzwiedz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Solar miał dedykowaną przyczepę z płozami, ponieważ producent nie zalecał przewożenia na rolkach tak że każde wodowanie na płaskim slipie wymagało wjechania samochodem po progi do wody. Teraz mam łamaną przyczepę spawline i mogę wodowac na 10cm wody. Ogólnie jestem zadowolony, cena i walory użytkowe rekompensują braki estetyczne.

co to znaczy przyczepa łamana? masz jakieś foto? lub jakiś link do fiilmiku z YT?  

• 0

Widziałem najnowsze egzemplarze jakieś dwa miesiące temu w siedzibie producenta. Dodatkowo oglądałem dwie łodzie 460V oraz 420V z kokpitem stacjonujące na Turawie. Rozmawiałem również z właścicielami tych łodzi.

Nie mają zastrzeżeń co do wytrzymałości tych jednostek. Duże, bezpieczne, stabilne łodzie. Wizualnie, znajda się pewne mankamenty  (np spawy) ale z roku na rok jakość tych łodzi się poprawia i mam nadzieję, że naprawdę przyłożą się do tych detali.

Osobiście zdecydowałem się na zakup Viking 460V w dosyć fajnej konfiguracji.  

Co do łodzi Majkiego, to jest to model produkowany już dobrych kilka lat temu i podobno zostały wprowadzone pewne zmiany w konstrukcji (dołożenie dodatkowej wręgi). Chłopaki z Pleciony wycieli również redany przez co zdaniem właściciela została im cofnięta gwarancja.

Patrząc jednak w jakich warunkach pływają na Rugii i z jakim przeciążeniom poddają tą łajbę, jest to dla mnie wystarczająca rekomendacja dla zakupu.

Coś więcej będę mógł napisać po zwodowaniu i pierwszych testach w 2020r

• 0

Widziałem najnowsze egzemplarze jakieś dwa miesiące temu w siedzibie producenta. Dodatkowo oglądałem dwie łodzie 460V oraz 420V z kokpitem stacjonujące na Turawie. Rozmawiałem również z właścicielami tych łodzi.

Nie mają zastrzeżeń co do wytrzymałości tych jednostek. Duże, bezpieczne, stabilne łodzie. Wizualnie, znajda się pewne mankamenty  (np spawy) ale z roku na rok jakość tych łodzi się poprawia i mam nadzieję, że naprawdę przyłożą się do tych detali.

Osobiście zdecydowałem się na zakup Viking 460V w dosyć fajnej konfiguracji.  

Co do łodzi Majkiego, to jest to model produkowany już dobrych kilka lat temu i podobno zostały wprowadzone pewne zmiany w konstrukcji (dołożenie dodatkowej wręgi). Chłopaki z Pleciony wycieli również redany przez co zdaniem właściciela została im cofnięta gwarancja.

Patrząc jednak w jakich warunkach pływają na Rugii i z jakim przeciążeniom poddają tą łajbę, jest to dla mnie wystarczająca rekomendacja dla zakupu.

Coś więcej będę mógł napisać po zwodowaniu i pierwszych testach w 2020r

Przeciążeniom ? Po to kupuje się amelinium by nie mieć przygód jak z laminatem...

to mają być łódki do pływania na wodzie a nie pod nią.

• 0

Dzięki :-)

A łódź po chwili została sprzedana, no trochę jak dla nas za surowa

W takiej wersji pewnie tak tu się zgadzam, ale są wersje z zabudową w środku, cena bliżej 20k dostałem wycenę od nich. Ale z pewnością bez opinii użytkowników bym jej nie kupił

• 0

Mam używam jestem bardzo zadowolony. Z silnikiem 25 koni w 3 dorosłe osoby płyniemy 43km/h po rzece Narew.Lodz jest szeroka i stabilna nawet gdy stoję blisko krawędzi burty.Szybko wchodzi w ślizg.Narew niska więc w tym sezonie byłem niestety tylko raz nad wodą.Jak tak dalej pójdzie z suszą co roku to chyba będzie na sprzedaż moja łódeczka ????

• 0

Dzisiaj trafiłem oskalpowanego Vikinga. Tak, to szare to szpachla. Fabryczna. Mimo tego jest cały czas krzywy jak nie wiem co...

post-46318-1701130458,0248_thumb.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek