Skocz do zawartości

Shimano Cardiff 51s DC – część II – w głąb multiplikatora

admin

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co wiem to jakiś stop metalowy ,jesli kaman o obudowe DC a wodzik jest nieruchomy

aha i Remku jak byś mogł to sprawdź kiedyś ten multik jak bedzie mróz nawet taki z ranca ,0,5 stopnia tylko trzeba by z godzinke pomachać,żeby multik dobrze sie oziebił.

wszyscy pisza o tym jaki fajny itd,a ja mając przygody z DC prosze o test w warónkach naszej jesieni i zimy.wtedy sie okaze czy ten mały DC podoła machnąć naprawdę małe wabiki w Tym pstrągowe jigi w mroźnej pogodzie.

hehe widzę masz podobne pomysły jak ja,ja juz tak robiłęm.był zimny mulił sie hamulec i był kompletnie rozregulowany,zadna podziałka niemiała sensu czy ustawienie na max czy min,nic niedawało siła hamowania była taka sama.

po ogrzaniu sie multika przy nawiewach z Ciepłym poiwetrzem ,hamulec wracał do poprawnego działania.

od tamtej pory,przy okazji DC zawsze o To pytam

ja testowałem MG DC i CC201DC

@remku!

Dopiero teraz mam okazje to napisać ale BARDZO BARDZO BARDZO BARDZO Tobie dziękuje za te artykuły i za wszelkie cenne informacje w nim zawarte :mellow:, nawet nie wiesz jak bardzo byłem zaskoczony kiedy zobaczylem newsa o 51DC :lol:, a pamiętam jak jeszcze pisałes no dobra, to kto kupuje? ;).

Co do samej merytorycznej częsci to BOMBA! Masa szpulki mnie niemalże zszokowała, jeżeli rzeczywiście bedzie mozna rzucać tym multikiem 1g na dobre odleglosci (w co szczerze wątpie) to bedzie to istna rewolucja w UL castingu, bo przecież jeżeli Japońce by cos takiego osiągneli ze szpulka 16g to co by było ze szpulkami poniżej 10g?

Z niecierpliwościa oczekuje vol III

• 4 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 1 rok później...