francisco scaramanga Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Hej Mam pytanko, czy zna ktoś jakieś dobre sposoby zabezpieczenia silnika spalinowego w łodzi? Znalazłem coś takiego: http://www.mazuria.com/zabezpieczenie-silnika-zaburtowego-smartlock.html Zastanawiam się czy są to dobre rozwiązania czy zupełnie się nie sprawdzą?!? Wiadomo...... na złodzieja lekarstwa nie ma tak jak na raka, ale często zapobieganie może w jakimś wymiarze pomóc. Dzięki za info. Edytowane 12 Lutego 2015 przez francisco scaramanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Najlepszym zabezpieczeniem jest UBEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! choć jakieś utrudnienia przeciwkradzieżowe też się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Idealne byłoby: W miejscu niestrzeżonym żadne zabezpieczenia nie pomogą jak znajdzie się 'zapaleniec'. Inna sprawa, że strzeżone miejsca nie gwarantują niczego... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ale poważnie mocnym francuzem tego nie ruszę? Wydaje mi się, że jakiś mocny ścisk dałby radę... Mnie bardziej zastanawia jak zabezpieczyć przyczepkę po zwodowaniu pontonu? Ma ktoś jakiś sposób? Może jakiś chip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Gdzieś w necie widziałem zabezpieczenia branderupa na przyczepkę w dwóch rozmiarach. takie... AUTOBOXY - bagażniki, łańcuchy, akcesoria, sprzęt sportowy - P.P.H.U. Miłecki: Zabezpieczenie zaczepu przyczepy Thule Brenderup 38787 uniwersalne Edytowane 12 Lutego 2015 przez giaur27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Na allegro jest kilka rozwiązań http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Zabezpieczenie+zaczepu+przyczepy+&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-mt-0113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 sporo z tych abezpieczen jest fajne jak zlodziej "idzie na pale". jak wie co robi to obejdzie wszystko. np moze wziasc swoj element mocujacy przyczepe do haka i 2 klucze "17" czy jakie tam sa. odkreca element z zabezpieczeniem i dokreca swoj. blokada "motylka" na silniku? obcinasz srube i "po ptokach". Dopuki nawet "zlodziejska" cena za ukradziony element jest wyzsza niz wynagrodzenie za uczciwa prace proceder nie zniknie. jedynie trzymac na lodzi psa z za dlugim lancuchem/zamknac lodz w garazu. Ja bym bardziej stawial na wymyslanie wlasnych rozwiazan zupelnie nieszablonowych - nietypowe klodki i zabezpieczenia/przyspawanie srub na stale etc... legalnemu wlascicielowi "odspawanie" do sprzedazy zajmie nawet niechby kilka godzin (nie sprzedajesz silnika chyba co 3 miesiace) to juz sie zlodziejowi moze srednio oplacac bo rosnie ryzyko, ze go ktos upatrzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Gdzieś w necie widziałem zabezpieczenia branderupa na przyczepkę w dwóch rozmiarach. takie... AUTOBOXY - bagażniki, łańcuchy, akcesoria, sprzęt sportowy - P.P.H.U. Miłecki: Zabezpieczenie zaczepu przyczepy Thule Brenderup 38787 uniwersalneNajprościej to ubezpieczyć. Moja kalkulacja z zeszłego roku. Wartość przyczepy 3 tys, wariant serwisowy, nowe części, 60% zniżek, do zapłaty 70 pln/rok (PZU).Też myślałem, że zapłacę niewiadomo ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Hej Mam pytanko, czy zna ktoś jakieś dobre sposoby zabezpieczenia silnika spalinowego w łodzi? Znalazłem coś takiego: http://www.mazuria.com/zabezpieczenie-silnika-zaburtowego-smartlock.html Zastanawiam się czy są to dobre rozwiązania czy zupełnie się nie sprawdzą?!? Wiadomo...... na złodzieja lekarstwa nie ma tak jak na raka, ale często zapobieganie może w jakimś wymiarze pomóc. Dzięki za info.Widziałem dwa przypadki kradzieży silnika (jeden w Darłowie drugi na j. Miedwie ) w których to rozwiązanie by się nie sprawdziło. Złodzieje wycieli silnik razem z pawężą. Pewnie stwierdzili, że jego odkręcanie to starta czasu. Dziwi mnie tylko, że nie bali się hałasu jaki musieli powodować podczas wycinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Ja też widziałem wycięte pawężę piłą spalinową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 niewiem czy to dobry pomysl o tym dysktowac tak publicznie - jak upatrza Twoj motor to i tak pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 ..ja miałem ukryty alarm 100dB, zabezpieczenie antykradziezowe na motylkach, kłódki na zaczepie itp, itd..a i tak zestaw odjechał - w całości...Ubezpieczenie jest dobre, ale w chwili podpisywania polisy..znajomemu ukradli Mercurego 150KM, wartości ponad 60tyś PLN..nie odzyskał złotówki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Skorzystajmy czasem z techniki: http://www.tinyurl.pl?VszJFcTq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 ...myślałem nad tym...ale nie zdążyłem zrealizować planu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 zagłuszacz tez nie kosztuje krocie - chyba ze alarm zdąży wysłać info / ma procedure informowania o zaniku sygnału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Podejrzewam że tyle samo jest złodziej z zagłuszaczami GPS jak ludzi montujących lokalizatory czyli niewielki procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 co racja to racja. w poprzedni motorze tez nie zdazylem zamontowac a mialem juz wszystko obcykane - standardowo dobra po weekendzie zaloze:), w ten sposob moze bym znalaz pozostale silniki ktore zginely z moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Do mojego samochodu mam przygotowane od 2011 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Powiem tylko jedno , jak upatrzą sobie twój silnik lub łódź , to tylko kwestia czasu kiedy zmieni właściciela. Dotknęło mnie to osobiście, ale bardziej to jak od stróża prawa usłyszysz " trzeba było nie zostawiać na wodzie " to ręce opadają. Gdyby był normalny, legalny obrót silnikami nie byłoby tyle kradzieży, a dzisiaj mamy silniki używane niby Francja, Włochy, / Szwecja , Norwegia już się skończyła teraz celnicy pilnują / brak tabliczek znamionowych i numerów, większość bez faktur i umów. I może pytanie, komu szanowna Policja sprawdzała legalność silnika powiedzmy przez ostatnie 2 lata, na wodzie czy może podczas jazdy nad wodę ???Mnie to nie zdarzyło się nigdy, gaśnica data ważności tak , ale silnik po co sprawdzać ?? może kradziony i narobić sobie roboty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Niekoniecznie , ja za każdym razem woduję łódź i zabieram ze sobą do domu, stoi na mojej posesji jest przy tym więcej roboty i zachodu z jej wożeniem, ale mam święty spokój, i nie martwię się o złodziei Edytowane 13 Lutego 2015 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Niekoniecznie , ja za każdym razem woduję łódź i zabieram ze sobą do domu, stoi na mojej posesji jest przy tym więcej roboty i zachodu z jej wożeniem, ale mam święty spokój, i nie martwię się o złodziei Tak Ci się wydaje. Znajomy miał łódź z hondą 150. Stała na prywatnej posesji, dobrze ogrodzonej. Silnik zdjęli, a ubezpieczyciel się wypiął bo nie było zabezpieczeń lub monitoringu. Także uważajcie jak ubezpieczacie swoje dobro i czytajcie dobrze drobny druczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Koleżance kiedyś odjechał samochód, z za zamkniętej bramy. Spod domu w którym była. Ot obudziła się rano, a samochodu brak. Żeby było ciekawiej był to mocno nietypowy sprzęt. Jeden z dwóch w tamtych latach (~96/98) takich w Polsce. Pojazd się nie odnalazł.Tak więc niestety nie wierz że u Ciebie jest bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Silnik mam w domu, łódź stoi na podwórku, i strzelbę w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Co nie zmienia faktu, że uważać zawsze trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 z policja to jest tak jak w moim przypadku: - zglasza Pan kradziez silnika Yamaha bla bla bla.....(pisze protokol)- A jesli znajdziecie taki sam motor o tym samym numerze ale w protokole bedzie wpisana inna nazwa (yamaha)- no to Panu silnik nie zostanie zwrocony- no to niech pan poprawi bo pan napisal Yamaha przez CH Miesiac pozniej przyszlo pismo o umorzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Niekoniecznie , ja za każdym razem woduję łódź i zabieram ze sobą do domu, stoi na mojej posesji jest przy tym więcej roboty i zachodu z jej wożeniem, ale mam święty spokój, i nie martwię się o złodziei bo to co Ty masz to nikt nie chce tego kraść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
francisco scaramanga
Hej
Mam pytanko, czy zna ktoś jakieś dobre sposoby zabezpieczenia silnika spalinowego w łodzi?
Znalazłem coś takiego:
http://www.mazuria.com/zabezpieczenie-silnika-zaburtowego-smartlock.html
Zastanawiam się czy są to dobre rozwiązania czy zupełnie się nie sprawdzą?!?
Wiadomo...... na złodzieja lekarstwa nie ma tak jak na raka, ale często zapobieganie może w jakimś wymiarze pomóc.
Dzięki za info.
Edytowane przez francisco scaramangaOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
12
11
7
7
Popularne dni
13 Lut
20
16 Kwi
16
17 Lis
15
15 Gru
14
Top użytkownicy dla tego pytania
bankroot 12 odpowiedzi
psulek 11 odpowiedzi
miramar69 7 odpowiedzi
Robert Crocker 7 odpowiedzi
Popularne dni
13 Lut 2015
20 odpowiedzi
16 Kwi 2018
16 odpowiedzi
17 Lis 2017
15 odpowiedzi
15 Gru 2017
14 odpowiedzi
Popularne posty
pepe_79
po polskiemu -> uj_bać
trout master
Najprostszym sposobem i jest stary sposób, obcięcie ręki za pierwszym razem. Drugiego razu prawdopodobnie nigdy już nie będzie. Chyba że trafi się desperat któremu ręce nie są już potrzebne. A tak, ka
thug
Idealne byłoby: W miejscu niestrzeżonym żadne zabezpieczenia nie pomogą jak znajdzie się 'zapaleniec'. Inna sprawa, że strzeżone miejsca nie gwarantują niczego...
Opublikowane grafiki
194 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi