Skocz do zawartości

Alternatywa dla NL i SE - a może by tak do Chorwacji ?

rower26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Natknąłem się na świeżo powstały Polski camp nad rzeką Sawa w Chorwacji. Była ktoś może z forumowiczów nad Sawą ? Nagrane tam zostały również jedne z ostatnich programów  "Z wędką nad wodę" z P. Matusiakiem w jednej z głównych ról.

http://crofishing.com/

Czy może być to dobra alternatywą dla NL i SE (odpada prom). ?

A, jeszcze zaznaczę żeby nie było. Nie mam nic wspólnego z powyższym biznesem.

Edytowane przez rower26
  • Like 2

Całoroczność tego łowiska to ściema, owszem, może nie zamarza i nie ma okresów ochronnych, ale zimy tam bywają konkretne i można spokojnie trafić na -10 i śnieżne okresy. Rzeka jest ładna widziałem przejazdem kilka razy, co do rybności nie powiem, ale  jak miejscowi  łowili, to nie przepuszczali nawet żyletkom.

Całoroczność tego łowiska to ściema, owszem, może nie zamarza i nie ma okresów ochronnych, ale zimy tam bywają konkretne i można spokojnie trafić na -10 i śnieżne okresy. Rzeka jest ładna widziałem przejazdem kilka razy, co do rybności nie powiem, ale  jak miejscowi  łowili, to nie przepuszczali nawet żyletkom.

Spokojnie jak pójdzie rozgłos to i nasi szpece w Jeepach z zamrażarkami na przyczepkach się tam pojawią.

• Like 2

Byles ? czy ze slyszenia ? 

Kojarze, ze Kuba Standera kiedys planowal wyprawe w tama strone...

Sam nie bylem ale znam ludzi, ktorzy byli czyli Kube ( byl chwile) plus kolege z Koszalina, ktory w ich gorach spedzil okolo roku pracujac na stawach teczakowych- wedle niego tez wszystko wybite. Ryb na pewno jest od czorta w okolicach elektrowni atomowej co zrobila bum bum , byly tam wyprawy ale jakis JDM-ow policmajstry zwineli i sie skonczylo :) 

• Like 1

Ukraina? 

Nie jest tak źle. Na popularnych wędkarsko i może nie tylko zbiornikach jest mniejsze z różnych względów kłusownictwo jak u nas pomimo, że gdzie niegdzie autochtony czyszczą prądem :)

Widziałem zdjęcia, miałem nawet jechać jednak póki co się wstrzymałem ;)

Edytowane przez Tomek88

Teraz to by cię pewnie za polskiego najemnika wzięli a i rakietą można zarobić, :( A na poważnie jak w Bieszczadach parę lat wstecz kilka żubrów przeszło na ich stronę to po tygodniu jeden chyba tylko wrócił tak żę z rybami pewnie podobnie.Soory za O.T miało być o Chorwaci.

• Like 1

Może tylko ten jeden okazał się patriotą :)

A tak poważnie to nie jest tam z rybami źle tylko trzeba wiedzieć gdzie się udać, bo można trafić na studnię bez ryb, jednak prowadziłem rozmowy, widziałem zdjęcia, mniemam, że średnio jest jednak lepiej jak u nas, niestety.