Skocz do zawartości

DAIWA FREAMS A

lenti20

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Ballistic-i w pełnej rozmiarówce. Bardzo przyjemnie kręcą. Dobra alternatywa dla Caldii SHA w niższej cenie. Chociaż napis CHINA na stopce razi po oczach  :P

Mam Ballistic-i w pełnej rozmiarówce. Bardzo przyjemnie kręcą. Dobra alternatywa dla Caldii SHA w niższej cenie. Chociaż napis CHINA na stopce razi po oczach  :P

ballistic to konstrukcyjnie półka dużo poniżej caldii , i kosztuje kosmicznie dużo.

Gość anonymous

Zakupiłem niedawno ten młynek w wielkości 2500. Pierwsze wrażenia pozytywne :) Wszystko trzyma się kupy, kręci bardzo przyjemnie, hamulec bardzo precyzyjny.  Nawinąłem plecionke 0,16 Daiwa Tournament 8braid i tutaj też bez zastrzeżeń, kręcioł linkę ułożył bardzo ładnie. Niestety więcej nie mogę napisać bo nie testowałem nad wodą, ale myślę że jest to bardzo ciekawy młynek w tej cenie, jak będzie się sprawował to wyjdzie w praniu.

Edytowane przez Mały87
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Pytanie może głupie, ale ciekawi mnie czy ta nowość występuję w jakiejś lepszej wersji, skoro w polskich sklepach można zanabyć od 430zł, a u Mephisto za 739zł niby tak samo wyglądający.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jak zauwżyłem to ten u Mephista nie posiada jeszcze szpuli zapasowej, a te z polskiej dystrybucji mają aluminiową w zapasie. Nie wiem o co kaman.

Edytowane przez mdziam_78

Dziś sobie sprawiłem w rozmiarze 3000 ,kręci nieźle ,waga też mi pasuje,chyba zdecyduję się na łożysko w rolce bo jest tam coś innego, nie wiem czy coś tam dobiorę,ale będę próbował,ładnie nawija plecionkę (0,16),duże tarcze chamulca i duży zakres regulacji.Czas pokaż jak się sprawdza nad wodą

• Like 1

Dziś sobie sprawiłem w rozmiarze 3000 ,kręci nieźle ,waga też mi pasuje,chyba zdecyduję się na łożysko w rolce bo jest tam coś innego, nie wiem czy coś tam dobiorę,ale będę próbował,ładnie nawija plecionkę (0,16),duże tarcze chamulca i duży zakres regulacji.Czas pokaż jak się sprawdza nad wodą

Nieźle tzn. szału nie robi ?

Niby można do niego dorzucić bez problemu 5 dodatkowych łożysk (http://www.hedgehog-studio.com/product/3653) 2x knob, 1x rolka, 1x pod szpule, 1 x w szpule.

Tutaj nawet linki dokładne jak to zrobić i jakie łożyska ;) (http://blog.lurestyle.jp/archives/14288http://blog.lurestyle.jp/archives/14290)

Edytowane przez Czerwc
  • Like 1

A gdzie to ma łożyska. Zastanawiam się nad tym kręćkiem vs luvias, wiem cena 2x, ale nie mam problemu w związku z posiadaniem kolowrotków z półki <500pln. Dlatego wolałbym tańszy niż droższy sprzęt. Dziś oglądałem Luviasa i był bardzo przyzwoity, dlatego zastanawiam się jak te dwa łożyska mniej mają się do całokształtu.