Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 http://www.daiwafishing.com.au/real-four-spinning-reel-schematics/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Stronka mi nie działa , ale znalazlem na jp , schemat jest w pdfie. Łożyska są tam gdzie pisałem na wyczucie ^^ (http://www.sl-planets.co.jp/shop/p/p00056237/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Nieźle tzn. szału nie robi ? Niby można do niego dorzucić bez problemu 5 dodatkowych łożysk (http://www.hedgehog-studio.com/product/3653) 2x knob, 1x rolka, 1x pod szpule, 1 x w szpule. Tutaj nawet linki dokładne jak to zrobić i jakie łożyska (http://blog.lurestyle.jp/archives/14288, http://blog.lurestyle.jp/archives/14290)Szpule są w komplecie dwie więc w sumie można dołożyć aż 6 łożysk Nie bardzo widzę co tez jest oryginalnie w knobie - to nie są dwa łożyska? Edytowane 17 Marca 2015 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Szpule są w komplecie dwie więc w sumie można dołożyć aż 6 łożysk Nie bardzo widzę co tez jest oryginalnie w knobie - to nie są dwa łożyska?Nie ;D to plastik, imituje łożysko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wygląda ciekawie, w sumie to szkoda, że nie wstawiają tulejek tam gdzie można by było kiedyś dołożyć łożyska, tak pod kątem upgrade w przyszłości. Trzeba obejrzeć i się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Nie ;D to plastik, imituje łożysko No więc kupujemy za 430 zł kołowrotek, do tego jakieś 2 stówki na łożyska i będzie całkiem przyjemny młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zapytam tak z ciekawości. Po co dokładać te łożyska? Ja rozumiem do VR6 dołożyć dużego Garetta by było sporo koksu, ale po co w knoby ładować łożyska? By siedzieć w fotelu i brandzlować się tym jak szybko knob sie kręci? Kup se Pan Conflicta 5000 - tam jego buła z EVA zapieprza jak dziki osioł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 No więc kupujemy za 430 zł kołowrotek, do tego jakieś 2 stówki na łożyska i będzie całkiem przyjemny młynek.W te miejsca spokojnie można dać tańsze łożyska, ewentualnie w rolkę dać lepsze. A co do tego czy warto dokładać to według mnie warto, bo te tulejki się wyrabiają po jakimś czasie i powstają luzy, które wcześniej czy później irytują, no ale to sprawa indywidualna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Częściej ludzie w Daiwach biadolą o ząbkującej przekładni niż o zatrzymującej się rolce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zapytam tak z ciekawości. Po co dokładać te łożyska? Ja rozumiem do VR6 dołożyć dużego Garetta by było sporo koksu, ale po co w knoby ładować łożyska? By siedzieć w fotelu i brandzlować się tym jak szybko knob sie kręci? Kup se Pan Conflicta 5000 - tam jego buła z EVA zapieprza jak dziki osioł Kilka złotych kosztuja łożyska. Ja dokładam i twierdzę , że warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Częściej ludzie w Daiwach biadolą o ząbkującej przekładni niż o zatrzymującej się rolce.Po dwóch pełnych sezonach mam dokładnie odwrotnie, na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Za "pińcet" można dorwać nowego emblema, a Wy tu o jakiś podpiedółkach piszecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Krzychu to daj namiar,bo ja jakoś farta nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Krzychu to daj namiar,bo ja jakoś farta nie mam Szukasz nowego kompletu fabrycznego, w którym była dodatkowa szpula. Szpule sprzedajesz. Ja tak wszystkie wymieniłem na nowe.S czy tam TD-S można tak za 480-550 odszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 I jak tam Panowie kręcioły,były już nad wodą ? Jakie wrażenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorbertO Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam, Podłącze się pod temat - do kijka szczupakowo/sandaczowego 10-35g szukam następcy red arca 10400 ($ +/- do 500 pln)Pojeździłem po sklepach, po kręciłem trochę młynkami w rozm. 3000-4000 (ryobi, penny, finnory, okumy + inne egzemplarze red arca) - na 'sucho' żaden nie kręcił się jak Daiwa Freams w rozm. 3000.Wiem że to nowość, ale może ktoś z Forumowiczów już ma ten sprzęt + miał okazje pokręcić na wodzie ? Prośba o info jak wrażenia i czy warto?Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, w większości sklepów ten młynek chodzi po ok 500 pln, natomiast na mefisto prawie 800, hmm są różne wersje ? Z góry dzięki. Pozdrawiam,Norbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zafascynowany Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) @norberto 1. Przełożenie2. Waga3. Moc hamulca4. brak szpuli zapasowej Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Zafascynowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorbertO Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @Zafascynowany że różnica $ między mefisto a resztą sklepów z tego wynika? bo nie qmam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zafascynowany Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) @up na allegro jeszcze drożej. Za 500zł jest kołowrotek (następca excelera), zas ten za 800 to ten sam, tylko inny srodek. Czaisz? napisałem różnice miedzy tym za 500, a tym za 800. Zdjęcie moga wstawić tego za 800 do kołowrotka za 500. Sprawdź katalog Daiwa 2015. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Zafascynowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Kolego @zafascynowany widziałeś może schematy? Bo ja też nie kumam o co Ci chodzi. Wg. mnie to ten sam kołowrotek.Posiadam rozmiar 2508 z polskiej dystrybucji. Mogę opisać jedynie pierwsze wrażenie. Był raz na kleniojaziach na Wiśle i 3 razy na pstrągach.Jak dla mnie za takie pieniądze to bajka. Zobaczymy co będzie później. Miałem okazję porównać go z nowym luviasem 2506. Luvias ma zdecydowanie większy opór na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zafascynowany Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja właśnie kupuje 2508 za 480zł u mnie w stacjonarnym. Czytałem wiele opinii i jak za te pieniądze to jest masełko. Technologia z Japońskich Daiw, ale ta jest z Chin i ejszcze jej duzo brakuje . Jak dla mnie różnią się tylko przekładnią i hamulcem. Może troche designem, ale to moja subiektywna opinia. Pozdrawiam i połamania na 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Mephisto ma ceny jakie ma, nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi za 700pln Freams'a. Nawet uwzględniając fakt, że oferuje pełną rozmiarówkę. Ja też już prawie kupiłem tą Dawię - nie u Mephisto, ale wyczaiłem sobie R'Nesse w sumie w bardzo dobrym stanie za rozsądne $$. Zobaczymy. Jak nie przypasi to kupię Freams'a. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez mdziam_78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Luvias ma zdecydowanie większy opór na korbie.Co to jest "opór na korbie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Co to jest "opór na korbie"?Już wyjaśniam. Testowane były te same przynęty w tych samych warunkach (szybki nurt). Specjalnie żeby test był jak najbardziej miarodajny do wody wpadały największe przynęty pstrągowe stawiające spory opór. freams kręcił jakby na końcu zestawu była tylko agrafka natomiast w luviasie żeby kręcić korbką trzeba było włożyć więcej siły. Mam nadzieję, że wyraziłem się zrozumiale. Lepiej już nie potrafię A młynki w podobnych wielkościach i z podobnym jak nie tym samym przełożeniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam kolegów, jak sprawuje się wam ten kręcioł po kilku miesiącach mielenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi