Skocz do zawartości

DAIWA FREAMS A

lenti20

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Miałem, mam ten młynek i się rozczarowałem - rozmiar 3000. Na początku wrażenie bardzo pozytywne, ładnie kręcił, wyglądał itd. do czas aż po około pół sezonu zaczął hałasować pod obciążeniem.. Poszedł na gwarancje i po miesiącu dostałem nową sztukę. Ale ten 2 już tak miłej pracy własnej nie miał jak poprzedni oraz był problem z hamulcem (możliwe że kontroler jakości nie dopatrzył i puścił trochę gorzej pracujący kręcioł). Jak będę miał tylko możliwość zamieniam na coś innego. 

• 1 miesiąc temu...

Fajny temat. 4str. gadania o wszystkim, a opinii o kołowrotku, zaledwie kilka. Najważniejsza rzecz w temacie, to gdzie mu jeszcze łożysko wetknąć (tak jest od początku tego tematu), a nie jak kołowrotek pracuje. Ciekawie wygląda temat młynka. Potem ktoś zapyta, i rozlegnie sie echo forumowe: "wyszukiwarka"

PS. co po niej, skoro przejrzałem 4str tematu z ciekawości i jedyne info. które znalazłem to : jeszcze mozna mu dołożyc łożysk... Żart jak dla mnie... ale co ja tam się znam.. Nie mówię o tuningowaniu, a o braku jakichkolwiek konkretów...

• Like 3

Jak to Daiwa pracuje lekko. Zależy oczywiście jaki egzemplarz trafisz, dlatego warto wybrać się do sklepu a nie www. Jak na obudowę HardBodyZ jest w odczuciu w miarę lekki. Najfajniejsza wydaje się być wersja 2508, gdyż Daiwa w 2500 ma głęboką szpulke. Hamulec oddaje linkę bardzo ładnie pod jednakowym obciążeniem jak i pod dynamicznymi szarpnięciami. Dołożenie łożysk powinno poprawić stabilność szpulki i polepszyć hebel przy dynamicznym odjeździe ryby. Na plus normalne przełożenie dlatego opad główkami 25G powinien dzielnie znieść. Na minus brzydka zapasowa szpula normalizowana dla Caldii, Legalisa, Excelera itd... Po tuningu powinna być niezła maszynka na codzień za wcale nie chore pieniądze.

• Like 1

Fajny temat. 4str. gadania o wszystkim, a opinii o kołowrotku, zaledwie kilka. Najważniejsza rzecz w temacie, to gdzie mu jeszcze łożysko wetknąć (tak jest od początku tego tematu), a nie jak kołowrotek pracuje. Ciekawie wygląda temat młynka. Potem ktoś zapyta, i rozlegnie sie echo forumowe: "wyszukiwarka"

PS. co po niej, skoro przejrzałem 4str tematu z ciekawości i jedyne info. które znalazłem to : jeszcze mozna mu dołożyc łożysk... Żart jak dla mnie... ale co ja tam się znam.. Nie mówię o tuningowaniu, a o braku jakichkolwiek konkretów...

Jak dla mnie to są konkrety. Jeśli widzę informację, że kołowrotek można w prosty sposób ulepszyć to jest to w moim odczuciu informacja istotna(była to jedna ze składowych które zadecydowały o kupnie). Z drugiej strony jest to kołowrotek całkiem nowy wiec nie spodziewam się przynajmniej na razie kompletnego testu znad wody. Mam kołowrotek kilka dni i wyciągnął już parę szczupaków 70+.Praca pod obciążeniem i na sucho bardzo fajna. Nawija plecionkę super. Za tą cenę kołowrotek bajka. Podoba mi się wygląd i jego praca. Mam model 3000 A i w zestawieniu z Zauberem 3000 jest sporo większy. Dodatkowa zaleta to, iż można go używać w solance. To by było na tyle po paru dniach użytkowania. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Jak dla mnie to są konkrety. Jeśli widzę informację, że kołowrotek można w prosty sposób ulepszyć to jest to w moim odczuciu informacja istotna(była to jedna ze składowych które zadecydowały o kupnie). Z drugiej strony jest to kołowrotek całkiem nowy wiec nie spodziewam się przynajmniej na razie kompletnego testu znad wody. Mam kołowrotek kilka dni i wyciągnął już parę szczupaków 70+.Praca pod obciążeniem i na sucho bardzo fajna. Nawija plecionkę super. Za tą cenę kołowrotek bajka. Podoba mi się wygląd i jego praca. Mam model 3000 A i w zestawieniu z Zauberem 3000 jest sporo większy. Dodatkowa zaleta to, iż można go używać w solance. To by było na tyle po paru dniach użytkowania. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Witaj, możesz podesłać fotki porównujące Freams 3000a i Zaubera 3000?

Wracając do tematu. Poniżej zdjęcia w porównaniu z Zauberem 3000, zdjęcie szpuli zapasowej. Zauber ma wysuniętą szpulę więc wydaje się dłuższy. W rzeczywistości Daiwa jest bardziej masywna. Ma też szerszą szpulę.

post-49448-0-30271700-1451143860_thumb.jpg

post-49448-0-76520100-1451143873_thumb.jpg

post-49448-0-61263300-1451143890_thumb.jpg

Edytowane przez b_biba
  • Like 3

• 2 miesiące temu...