Gość anonymous Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Bez zarzutów. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mam Freams-a w rozmiarze 4000, lekko u mnie nie ma ale daje rade. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Niedawno nabyłem model 2508, nawój plecionki dobry, zero bród.Tyle na początek,reszta wyjdzie w praniu, przed nim pracowity okres Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Mariuszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) moze ktos napisac cos wiecej o tym mlynku? czym sie roznia te mlynki http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Daiwa-Brand-Freams-Magsealed-SaltWater-FreshWater-Full-Metal-Spinning-Fishing-Reel-with-AIR-ROTORF/32378660238.html?spm=2114.01020208.3.2.rVKUxt&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201527_1_71_72_73_74_75,searchweb201560_2 http://www.aliexpress.com/item/Free-EMS-100-Original-DAIWA-Brand-FREAMS-3000-Series-4-1BB-Super-Light-Spinning-Fishing-Reel/32276115145.html?spm=2114.01020208.3.2.rVKUxt&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201527_1_71_72_73_74_75,searchweb201560_2 Edytowane 15 Października 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 koledzy jak freams się sprawuje?u schyłku sezonu można już coś więcej powiedzieć o tym młynku? zastanawiam się nad jego kupnem... warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 moze ktos napisac cos wiecej o tym mlynku? czym sie roznia te mlynki http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Daiwa-Brand-Freams-Magsealed-SaltWater-FreshWater-Full-Metal-Spinning-Fishing-Reel-with-AIR-ROTORF/32378660238.html?spm=2114.01020208.3.2.rVKUxt&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201527_1_71_72_73_74_75,searchweb201560_2 http://www.aliexpress.com/item/Free-EMS-100-Original-DAIWA-Brand-FREAMS-3000-Series-4-1BB-Super-Light-Spinning-Fishing-Reel/32276115145.html?spm=2114.01020208.3.2.rVKUxt&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201527_1_71_72_73_74_75,searchweb201560_2 Stary i nowy różnią się Mag Seal i Oil Seal jako uszczelnienie jeżeli już to warto kupować nowy model stary był na naszym rynku jako Daiwa Theory... mam i nie polecam - słabo znosi obciążenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jakis czas temu mialem okazje pokrecic Daiwa Ballistic uzywana rok. Makabra. Luzy i szum...Pod obciazeniem dramat.Moj 6 letni zauber pracuje o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jak myślicie czy tytułowy kołowrotek w rozmiarze 4000 nada się do rzecznego opadu (max 28g) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 a może wypowiedzą się jacyśużytkownivy tego kręcioła? dawajcie chłopaki opinie i spostrzeżenia:)mi w głowie model 3000A - jak sie sprawuje rolka (chyba nie ma tam łożyska - wiem że można dorzucić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Używam od początku sezonu modelu 2500 z tym,że na lekko max.do 15gram.Natomiast mojemu znajomemu spodobał się ten kreciol i kupił większy model tj.4000 uzyewa go na szczupłe. I naprawdę jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A mógłby ktoś napisać coś konkretnego o tych łożyskach? Gdzie kupić itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubezpieczony Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Miałem, mam ten młynek i się rozczarowałem - rozmiar 3000. Na początku wrażenie bardzo pozytywne, ładnie kręcił, wyglądał itd. do czas aż po około pół sezonu zaczął hałasować pod obciążeniem.. Poszedł na gwarancje i po miesiącu dostałem nową sztukę. Ale ten 2 już tak miłej pracy własnej nie miał jak poprzedni oraz był problem z hamulcem (możliwe że kontroler jakości nie dopatrzył i puścił trochę gorzej pracujący kręcioł). Jak będę miał tylko możliwość zamieniam na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 A mógłby ktoś napisać coś konkretnego o tych łożyskach? Gdzie kupić itd. Przyłączam się do prośby kolegi. Proszę o info jakie łożyska do Freams 3000A i gdzie można takie nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 11x7x2.5 te dwie sztuki w szpulę3x6x2.5 rolka4x7x25 razy dwa w knoba nabyć wszędzie można od allegro po sklepy stacjonarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Dziękuję serdecznie ???? Teraz mały tuning 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Również dziękuję za odp. to po Świętach zabawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Fajny temat. 4str. gadania o wszystkim, a opinii o kołowrotku, zaledwie kilka. Najważniejsza rzecz w temacie, to gdzie mu jeszcze łożysko wetknąć (tak jest od początku tego tematu), a nie jak kołowrotek pracuje. Ciekawie wygląda temat młynka. Potem ktoś zapyta, i rozlegnie sie echo forumowe: "wyszukiwarka"PS. co po niej, skoro przejrzałem 4str tematu z ciekawości i jedyne info. które znalazłem to : jeszcze mozna mu dołożyc łożysk... Żart jak dla mnie... ale co ja tam się znam.. Nie mówię o tuningowaniu, a o braku jakichkolwiek konkretów... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jak to Daiwa pracuje lekko. Zależy oczywiście jaki egzemplarz trafisz, dlatego warto wybrać się do sklepu a nie www. Jak na obudowę HardBodyZ jest w odczuciu w miarę lekki. Najfajniejsza wydaje się być wersja 2508, gdyż Daiwa w 2500 ma głęboką szpulke. Hamulec oddaje linkę bardzo ładnie pod jednakowym obciążeniem jak i pod dynamicznymi szarpnięciami. Dołożenie łożysk powinno poprawić stabilność szpulki i polepszyć hebel przy dynamicznym odjeździe ryby. Na plus normalne przełożenie dlatego opad główkami 25G powinien dzielnie znieść. Na minus brzydka zapasowa szpula normalizowana dla Caldii, Legalisa, Excelera itd... Po tuningu powinna być niezła maszynka na codzień za wcale nie chore pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Fajny temat. 4str. gadania o wszystkim, a opinii o kołowrotku, zaledwie kilka. Najważniejsza rzecz w temacie, to gdzie mu jeszcze łożysko wetknąć (tak jest od początku tego tematu), a nie jak kołowrotek pracuje. Ciekawie wygląda temat młynka. Potem ktoś zapyta, i rozlegnie sie echo forumowe: "wyszukiwarka"PS. co po niej, skoro przejrzałem 4str tematu z ciekawości i jedyne info. które znalazłem to : jeszcze mozna mu dołożyc łożysk... Żart jak dla mnie... ale co ja tam się znam.. Nie mówię o tuningowaniu, a o braku jakichkolwiek konkretów... Jak dla mnie to są konkrety. Jeśli widzę informację, że kołowrotek można w prosty sposób ulepszyć to jest to w moim odczuciu informacja istotna(była to jedna ze składowych które zadecydowały o kupnie). Z drugiej strony jest to kołowrotek całkiem nowy wiec nie spodziewam się przynajmniej na razie kompletnego testu znad wody. Mam kołowrotek kilka dni i wyciągnął już parę szczupaków 70+.Praca pod obciążeniem i na sucho bardzo fajna. Nawija plecionkę super. Za tą cenę kołowrotek bajka. Podoba mi się wygląd i jego praca. Mam model 3000 A i w zestawieniu z Zauberem 3000 jest sporo większy. Dodatkowa zaleta to, iż można go używać w solance. To by było na tyle po paru dniach użytkowania. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Temat poddany moderacji ! Ze względu na słowne przepychanki usunąłem kilka ostatnich wpisów. @kleniu25, proszę o dodawanie merytorycznych wpisów, inne będą usuwane ! Wracamy do dyskusji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jak dla mnie to są konkrety. Jeśli widzę informację, że kołowrotek można w prosty sposób ulepszyć to jest to w moim odczuciu informacja istotna(była to jedna ze składowych które zadecydowały o kupnie). Z drugiej strony jest to kołowrotek całkiem nowy wiec nie spodziewam się przynajmniej na razie kompletnego testu znad wody. Mam kołowrotek kilka dni i wyciągnął już parę szczupaków 70+.Praca pod obciążeniem i na sucho bardzo fajna. Nawija plecionkę super. Za tą cenę kołowrotek bajka. Podoba mi się wygląd i jego praca. Mam model 3000 A i w zestawieniu z Zauberem 3000 jest sporo większy. Dodatkowa zaleta to, iż można go używać w solance. To by było na tyle po paru dniach użytkowania. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu.Witaj, możesz podesłać fotki porównujące Freams 3000a i Zaubera 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Wracając do tematu. Poniżej zdjęcia w porównaniu z Zauberem 3000, zdjęcie szpuli zapasowej. Zauber ma wysuniętą szpulę więc wydaje się dłuższy. W rzeczywistości Daiwa jest bardziej masywna. Ma też szerszą szpulę. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez b_biba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czy ten freams jest moze z alliexpres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie jest z alliexpres. Kupowałem w sklepie w Szczecinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Czy ta wersja różni się tylko kolorem?http://allegro.pl/kolowrotek-freams-ltd-3000-daiwa-mag-sealed-i5840938757.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi