C&R Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam Szanownych KolegówDużo się mówi o sposobach walki z kłusownictwem i z tych rozmów niewiele wynika Może to co jest zaprezentowane w tym filmiku ,okaże się odpowiednią metodą ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunov Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) na złodziei węgla zadziałało, to i na kormorany poradzi P.S. Witaj Edytowane 13 Lutego 2015 przez lunov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 powinien mieć od razu działko i nap..ć bez ostrzeżenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Całkiem ciekawy sposób...myślę, że w wielu przypadkach mógłby okazać się bardzo skuteczny. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1972 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dobrze dobrze, może coś pomorze. U mnie na starorzeczach Buga też by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 No fajnie nie, na pewno nie zaszkodzi miec drona oby wspomagał wasza prace.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Zaczyna się od drona a tymczasem za kilka lat nad Bugiem... https://www.youtube.com/watch?v=TXE-XOTF0SQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Ja zbieram na tą maszynkę.Przeleciałem się tą zabawką z okularami i po prostu odwaliłem.2 kilometry zasięgu.Obraz z kamery niesamowity.Autentycznie jak by człowiek siedział w środku tego latadła Edytowane 13 Lutego 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Mamy w realnych planach zakup tej maszynki do patrolowania odcinków no-kill.Prawdopodobnie do połowy roku się uda spiąć to finansowo i ... dam znać jak się to sprawuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Tylko na kłusoli z wiatrówkami trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 wydaje mi się, że zdecydowana większość kłusowniczych akcji odbywa się po zmroku. Czy zatem dron ma sens? Jeśli nawet kłusol miał szychtę czasem dzień, czasem noc - to teraz przestawi się na same nocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie jestem super optymistycznie nastawiony do pomysłu, ale ciekawią mnie możliwości.Dopóki ktoś nie spróbuje, nie dowiemy się czy to ma sens, czy nie, dlatego będę czekał na wieści z patroli na odcinku NK.Co do kłusowania w nocy, to chyba jest na to sposób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 wydaje mi się, że zdecydowana większość kłusowniczych akcji odbywa się po zmroku. Czy zatem dron ma sens? Jeśli nawet kłusol miał szychtę czasem dzień, czasem noc - to teraz przestawi się na same nocki. kamera termowizyjna załatwiła by sprawę, w podobny sposób działa służba graniczna w Bieszczadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Juz widzę jak nasza policja zostanie wyposażona w takie urządzona z kamerą/fotoradarem, kilometr szybciej niż znak i mandacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Był już taki pomysł.http://superauto24.se.pl/drogi/smiglowce-i-drony-z-fotoradarami-beda-scigac-kierowcow-nowy-pomysl-inspektoratu-transportu-drogowego_300037.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie jestem super optymistycznie nastawiony do pomysłu, ale ciekawią mnie możliwości.Dopóki ktoś nie spróbuje, nie dowiemy się czy to ma sens, czy nie, dlatego będę czekał na wieści z patroli na odcinku NK.Co do kłusowania w nocy, to chyba jest na to sposób. Ten film to jakiś żart chyba. Niezły cień rzuca ten dron na ulicę Czyżby jakieś tajemnicze źródło światła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dobre. Masz rację oczywiście. Zgrałem pierwszy lepszy z YT, a tu się okazuje, że koleś nagrał film z zielonym filtrem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Myślę że na kamerę termowizyjną lub noktowizor kasy nie starczy, ale oprócz drona będa fotopułapki - takie jak sa w LP.Zaletą drona jest cisza z jaka sie przemieszcza. I cyk - foteczka Zobaczymy czy to coś warte, ktoś musi być "ten" pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (...) Zobaczymy czy to coś warte, ktoś musi być "ten" pierwszy Otóż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Oj Panowie, żeby te drony Wam (nam) się nie przejadły. Nie jestem przekonany do tych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tylko w przypadku , kiedy będzie mi zaglądał przez okno do mieszkania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tylko w przypadku , kiedy będzie mi zaglądał przez okno do mieszkania.. pościeliłbyś i umył po śniadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tylko jak to jest z tym w sądzie? Bo prawodawstwo za tym na razie chyba nie podąża. Żeby nie było tak jak kamerami w aucie. Dowód był, ale nie sąd nie mógł go uwzględnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Jak macie drony - latacie nad rzekami. Wczoraj przestraszyłem elektryków nad malutka rzeczka pstragowa. Niestety zorientowałem się dopiero w domu przeglądając ujęcia na większym ekranie. https://youtu.be/R1dsCufYbIM Zobaczyli drona i zwiali - jak wracałem leciałem już bezpośrednio nad korytem rzeki. Nie było ich, niestety widać na nagraniu czarny worek, raczej nie pusty Takich dwóch i nie ma ryb w rzece szer 2m. Dzień wybrali sobie idealny - wszyscy na grobach. No na ich niefarta nie wszyscy... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Dobra akcja. Kilka takich przelotów i może odpuszczą w obawie przed rozpoznaniem. A tak naprawdę technika daje coraz większe możliwości do walki z klusownikami tzn drony, foto pułapki. Ceny takich rzeczy spadają i dostępność coraz większa. Juz nietrzeba bujać się po krzakach, trzcinowiskach, a nawet jeziorach. Wystarczy dron i można polecieć w kilka chwil w określone miejsce lub samą twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi