RobertGizycki Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Czy należy stosować jakieś specjalne zabiegi, które należy wykonać przed mocowaniem przelotek do blanku o nierównej powierzchni? Chodzi i to takie nierówności jak mają np. XZogi. Dodam, że nie chciałbym stosować underwrapu. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Tak ma blank lemax jestem na etapie budowy kija na tym blanku ,myślę ze nic nie trzeba ruszać lakier sam podpłynie pod stopkę przelotki i wypelni nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Nic nie musisz robić. No ewentualnie przejechać od dołu stopkę przelotki grubszym papierkiem ściernym aby zminimalizować prawdopodobieństwo klikania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Być może narażę się niektórym ale co mi tam. Spróbuj przykleić te przelotki na lekko gęstniejącym już lakierze którym później będziesz lakierował omotki. Jak pisał przedmówca lekko zmatowić dół stopki przelotki na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Przykleić? A potem wyrównywać,by były w jednej osi?Ciekawe.Ja na blankach K2 nie stosuje żadnych z tych zabiegów,nic nie klika,fakt że źle się kładzie omotkę z jedwabiu 3/0,ale zwykłe A spokojnie. Edytowane 14 Lutego 2015 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Jakie szlifowanie? Po co niszczyć blank? A jak zechcesz zmienić układ przelotek, czy spacing to co? Sporo montowałem xzog, zarówno z underwrapem, jak i bez, i nic nigdzie nie klika, i klikać nie będzie. Żadnego szlifowania. Jedynie odtłuscić dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Jakie szlifowanie? Po co niszczyć blank? A jak zechcesz zmienić układ przelotek, czy spacing to co? Sporo montowałem xzog, zarówno z underwrapem, jak i bez, i nic nigdzie nie klika, i klikać nie będzie. Żadnego szlifowania. Jedynie odtłuscić dobrze.Marku a kto tu pisał o szlifowaniu blanku? Ja jedynie o lekkim szlifie dołu stopki, z praktyki po poradzie jednego kolegi. Bo raz klikała mi KL-H , po jej zdjęciu i szlifie przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 OK, dzięki za pomoc. Czyli należy zbroić normalnie i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Marku a kto tu pisał o szlifowaniu blanku? Ja jedynie o lekkim szlifie dołu stopki, z praktyki po poradzie jednego kolegi. Bo raz klikała mi KL-H , po jej zdjęciu i szlifie przeszło Chyba masz rację, za szybko przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Chyba masz rację, za szybko przeczytałem Spoko, najlepszym się zdarza Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 OK, dzięki za pomoc. Czyli należy zbroić normalnie i będzie OK.Jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi