Skocz do zawartości

Hand Made by Santiago

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem więcej tych klasycznych, ale nie wyszły mi  :blink: nie pracują, obraca je w koło :/ nie wiem co zrobiłem nie tak.. już poszły do utylizacji i będą na nowe.

Notes i długopis.

Podstawowe narzędzia przy konstruowaniu przynęt. Łatwiej wtedy o analizę przyczyn powodzenia (lub nie) konstrukcji. Polecam B)

• 3 tygodnie później...

siemanko, jeden z użytkowników pytał się, jak zrobić nacięcie na ster. Na szybko pokaże jak ja to wykonuje :P

1. Materiały: brzeszczot, pilnik iglak (płaski), klej epoksydowy dwuskładnikowy oraz stery :)

8378e535bc55.jpg

0cb943bc10cd.jpg

2. Wobler po lakierowaniu

c1b1a8fa47e5.jpg

3. Wykonujemy nacięcie brzeszczotem

9c8d28f053de.jpg

4. Następnie poprawiamy pilnikiem

cacd8b6156da.jpg

5. Mieszamy dokładnie klej, rozprowadzamy i umieszczamy ster, pozostawiamy na wyschnięcia i gotowe :)

9067d81fb101.jpg

Może się komuś przyda a może nie  :ph34r:

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Przejrzałem Twój wątek i jest kilka naprawdę fajnych woblerków. Najfajniejsze moim zdaniem są te z postu nr 33. Może po części dlatego, że wskoczyłeś tam w jeden korpus i w jeden styl. I to byłaby chyba odpowiednia droga - powielać dany model, robić notatki i kombinować z nim aż wyjdzie zgodny z oczekiwaniami.

W jaki sposób tworzysz korpusy? Tzn chodzi mi o sam początek - jak uzyskujesz kształty, z czego je robisz?

Kształt czasem sobie odrysuje od szablonu, a tak to biore kawałek balsy, skalpel i ogień ;)

Luz w tworzeniu też jest niezły, ale mimo wszystko kształty lepiej sobie zawsze odrysować z szablonu. Łatwiej o powtarzalność i jakieś wnioski końcowe.

Powodzenia z następnymi. Grunt to działać i do przodu :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...