t0mek0pole Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 witam mam problem do poniedziałku muszę sie zdecydować na któryś z tych kiji ale nie mam pojęcia który wybrać, oba kosztuja tyle samo mhx 260 ubrany w PacBay Minima4 szczyt Fuji Sic uchwyt fuji dps 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 W dziale flyfishing pomogą napewno, tam chyba nie ma jeszcze tego tematu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 W dziale flyfishing pomogą napewno, tam chyba nie ma jeszcze tego tematusuper wielkie dzieki... pierwszy raz tu jestem i nie wiedziałem gdzie wstawić wiec wstawiłem w 2 kategorie w które się łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Chcesz porównanie masowego chrustu z ręcznie składanym blankiem - może być ciekawie, tylko kto posiada/łowi na obie te wędki ???Mnie zastanawia dlaczego Dragon daje tylko 2 letnią gwarancją - MHX dożywotnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Chcesz porównanie masowego chrustu z ręcznie składanym blankiem - może być ciekawie, tylko kto posiada/łowi na obie te wędki ???Mnie zastanawia dlaczego Dragon daje tylko 2 letnią gwarancją - MHX dożywotnią Bo w Dragonie mają więcej w głowie? No i ta w Dragonie jest tańsza.A z tym chrustem to jest tak, że obecnie polska "rodbuldinerka" wytwarza go proporcjonalnie zbliżone ilości co dystrybutorzy. To co ostatnio przeszło przez moje ręce to wola o pomstę do piekła. Złącza klikają, dziury po pęcherzach na lakierze omotek, doklejany wyłupany korek i tak by jeszcze. I nie mają żadnych skrupułów, ażeby to klientowi puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Chcesz porównanie masowego chrustu z ręcznie składanym blankiem - może być ciekawie, tylko kto posiada/łowi na obie te wędki ???Mnie zastanawia dlaczego Dragon daje tylko 2 letnią gwarancją - MHX dożywotnią gwarancja w dragonie jest 3 letnie a co do gwarancji MHX to przez dożywotnią rozumiejąc to że jest ona do puki wytwarzają ten blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Bo w Dragonie mają więcej w głowie? No i ta w Dragonie jest tańsza.A z tym chrustem to jest tak, że obecnie polska "rodbuldinerka" wytwarza go proporcjonalnie zbliżone ilości co dystrybutorzy. To co ostatnio przeszło przez moje ręce to wola o pomstę do piekła. Złącza klikają, dziury po pęcherzach na lakierze omotek, doklejany wyłupany korek i tak by jeszcze. I nie mają żadnych skrupułów, ażeby to klientowi puścić.Chyba nie zrozumiałem dobrze Twojej wypowiedzi.Mówisz, że niby MHX ST1023F będzie droższy od Dragona HMG Assassin ? Przecież fajnego MHX'a złożysz za ~ 600zł, a Dragona HMG Assassin kupisz za ~1200zł. Nie mówię, że Dragon to samo badziewie, bo sam przez dwa lata łowiłem na jeden z modeli HM80 i byłem zadowolony z kija. Ale zbrojenie seryjnych kijów i np. lakierowanie omotek przy takich kosmicznych cenach, jednak rozczarowywuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 oba kije nowe mogę mieć po 600 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 gwarancja w dragonie jest 3 letnie a co do gwarancji MHX to przez dożywotnią rozumiejąc to że jest ona do puki wytwarzają ten blank raczej jest to pewne, że jak nasze praprawnuki użyją naszych wędek do pieczenia kiełbasek na ognisku, to z gwarancji będzie już lipa bo i pewnie firmy produkującej te blanki już nie będzie.Ale zdarzyło mi się naprawiać już MHX'a złamanego z winy właściciela i problemu z otrzymaniem złamanej części nie było - ciekawe jak Dragon by potraktował takie złamanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) oba kije nowe mogę mieć po 600 zlTo ja bym brał Dragona - zawsze jak Ci nie spasuje, to luniesz go za te same pieniądze (bo w sklepie kosztuje drugie tyle) i wtedy przesiądziesz się na jakąś składaną wędkę dokładnie pod Twoje preferencje A dokładnie który model Dragona możesz kupić za taką kwotę? Edytowane 15 Lutego 2015 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 To ja bym brał Dragona - zawsze jak Ci nie spasuje, to luniesz go za te same pieniądze (bo w sklepie kosztuje drugie tyle) i wtedy przesiądziesz się na jakąś składaną wędkę dokładnie pod Twoje preferencje A dokładnie który model Dragona możesz kupić za taką kwotę?hmg assasin to kij do 18 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Uchwyt SK2 ładny, ale niezbyt wygodny (przynajmniej dla mnie - łapka boli przy dłuższym używaniu).Ale tak jak pisałem - kija Dragona nie znam, więc ..... zamilknę (najwyższy czas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Uchwyt SK2 ładny, ale niezbyt wygodny (przynajmniej dla mnie - łapka boli przy dłuższym używaniu).Ale tak jak pisałem - kija Dragona nie znam, więc ..... zamilknę (najwyższy czas )a mógł bys mi powiedzieć cos o tych przelotkach od mhx ? wytrzymają katowanie plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Na szczycie piszesz, że jest Fuji SiC, reszta minima - więc wszystko jest jak trzeba. Minimy sprawią, że kij jest szybszy (szybciej gaśnie po rzucie).Z tego co Koledzy piszą na forum, to minim nie montują jedynie do mocnych/ciężkich kijów pod plecionkę, do lekkich i średnich spinów jak najbardziej są polecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) To ja bym brał Dragona - zawsze jak Ci nie spasuje, to luniesz go za te same pieniądze (bo w sklepie kosztuje drugie tyle) i wtedy przesiądziesz się na jakąś składaną wędkę dokładnie pod Twoje preferencje A dokładnie który model Dragona możesz kupić za taką kwotę? Chyba kolega ma rację. Zawsze Dragona sprzedasz. Ja mam co prawda HM-X Flash i miałem MHX 1042F. Wiem że nie wnoszę konkretnej odpowiedzi. Są lub były to inne kije . Zostałem przy Dragon. Mój świetnie wykonany. leciutki i super leży w ręku. Piszę , bo Assasin troszkę podobnie zbudowany. Naprawdę Dragon stanął w moim przypadku na wysokości zadania. Absolutnie polecam . Myślę , że wart próby skoro masz możliwość i na pewno nie stracisz finansowo. Ten twój 120g ...super i ręce oszczędza. Uchwyt dla mnie super wygodny ale inny z kolegów np; uważa że niewygodny. W MHX był moim zdaniem niej wygodny. Kijek podstawowy ...miałem od P. Matuszewskiego. Edytowane 15 Lutego 2015 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, jeśli powodem sprzedaży mhx nie jest jakaś ukryta wada, to brałbym mhx. Użycie w dragonie grafitu o module 72 mln. włożyłbym między bajki , ale komponenty mają dobrej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi