Skocz do zawartości

mhx st1023f czy dragon hm-g assasin

t0mek0pole

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz porównanie masowego chrustu z ręcznie składanym blankiem -   może być ciekawie, tylko kto posiada/łowi na obie te wędki ???

Mnie zastanawia dlaczego Dragon daje tylko 2 letnią gwarancją - MHX dożywotnią B)

Bo w Dragonie mają więcej w głowie? No i ta w Dragonie jest tańsza.

A z tym chrustem to jest tak, że obecnie polska "rodbuldinerka" wytwarza go proporcjonalnie zbliżone ilości co dystrybutorzy. To co ostatnio przeszło przez moje ręce to wola o pomstę do piekła. Złącza klikają, dziury po pęcherzach na lakierze omotek, doklejany wyłupany korek i tak by jeszcze. I nie mają żadnych skrupułów, ażeby to klientowi puścić.

Chcesz porównanie masowego chrustu z ręcznie składanym blankiem -   może być ciekawie, tylko kto posiada/łowi na obie te wędki ???

Mnie zastanawia dlaczego Dragon daje tylko 2 letnią gwarancją - MHX dożywotnią B)

gwarancja w dragonie jest 3 letnie a co do gwarancji MHX to przez dożywotnią rozumiejąc to że jest ona do puki wytwarzają ten blank 

Bo w Dragonie mają więcej w głowie? No i ta w Dragonie jest tańsza.

A z tym chrustem to jest tak, że obecnie polska "rodbuldinerka" wytwarza go proporcjonalnie zbliżone ilości co dystrybutorzy. To co ostatnio przeszło przez moje ręce to wola o pomstę do piekła. Złącza klikają, dziury po pęcherzach na lakierze omotek, doklejany wyłupany korek i tak by jeszcze. I nie mają żadnych skrupułów, ażeby to klientowi puścić.

Chyba nie zrozumiałem dobrze Twojej wypowiedzi.

Mówisz, że niby MHX ST1023F będzie droższy od Dragona HMG Assassin ? Przecież fajnego MHX'a złożysz za ~ 600zł, a Dragona HMG Assassin kupisz za ~1200zł. Nie mówię, że Dragon to samo badziewie, bo sam przez dwa lata łowiłem na jeden z modeli HM80 i byłem zadowolony z kija. Ale zbrojenie seryjnych kijów i np. lakierowanie omotek przy takich kosmicznych cenach, jednak rozczarowywuje.

gwarancja w dragonie jest 3 letnie a co do gwarancji MHX to przez dożywotnią rozumiejąc to że jest ona do puki wytwarzają ten blank 

:)  raczej jest to pewne, że jak nasze praprawnuki użyją naszych wędek do pieczenia kiełbasek na ognisku, to z gwarancji będzie już lipa bo i pewnie firmy produkującej te blanki już nie będzie.

Ale zdarzyło mi się naprawiać już MHX'a złamanego z winy właściciela i problemu z otrzymaniem złamanej części nie było - ciekawe jak Dragon by potraktował takie złamanie.

oba kije nowe mogę mieć po 600 zl

To ja bym brał Dragona - zawsze jak Ci nie spasuje, to luniesz go za te same pieniądze (bo w sklepie kosztuje drugie tyle)  :)  i wtedy przesiądziesz się na jakąś składaną wędkę dokładnie pod Twoje preferencje :)

A dokładnie który model Dragona możesz kupić za taką kwotę?

Edytowane przez Voldemort

To ja bym brał Dragona - zawsze jak Ci nie spasuje, to luniesz go za te same pieniądze (bo w sklepie kosztuje drugie tyle)  :)  i wtedy przesiądziesz się na jakąś składaną wędkę dokładnie pod Twoje preferencje :)

hmg assasin to kij do 18 gram

Uchwyt SK2 :unsure:  ładny, ale niezbyt wygodny (przynajmniej dla mnie - łapka boli przy dłuższym używaniu).

Ale tak jak pisałem - kija Dragona nie znam, więc .....   zamilknę (najwyższy czas  :good:  )

a mógł bys mi powiedzieć cos o tych przelotkach od mhx ? wytrzymają katowanie plecionka?

Na szczycie piszesz, że jest Fuji SiC, reszta minima - więc wszystko jest jak trzeba. Minimy sprawią, że kij jest szybszy (szybciej gaśnie po rzucie).

Z tego co Koledzy piszą na forum, to minim nie montują jedynie do mocnych/ciężkich kijów pod plecionkę, do lekkich i średnich spinów jak najbardziej są polecane :)

Chyba kolega ma rację. Zawsze Dragona sprzedasz. Ja mam co prawda HM-X Flash i miałem MHX 1042F. Wiem że  nie wnoszę konkretnej odpowiedzi. Są lub były to inne  kije . Zostałem przy Dragon. Mój świetnie wykonany. leciutki i super leży w ręku. Piszę , bo Assasin troszkę podobnie zbudowany. Naprawdę Dragon stanął w moim przypadku na wysokości zadania. Absolutnie polecam . Myślę , że wart próby skoro masz możliwość i na pewno nie stracisz finansowo. Ten twój 120g ...super i ręce oszczędza. Uchwyt dla mnie super wygodny ale inny z kolegów np; uważa że niewygodny. W MHX był moim zdaniem niej wygodny. Kijek podstawowy ...miałem od P. Matuszewskiego.

Edytowane przez Zyga102