okonilowca Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Cześć, szukam multika niskoprofilowego pod kij do 65 gramów, najczęściej będę łowił 30-50g, choć nie ukrywam, że parę razy w sezonie machnę jerkiem 100g, ale to sporadycznie. Budżet jaki mam to 800zł, musi być nowy na gwarancji.Chcę coś wytrzymałego, bo łowię praktycznie codziennie po kilka-kilkanaście godzin. Zwracam się do Was z tą zagwozdką bo moje doświadczenie w zakresie multików jest praktycznie równe zero, dotychczas używałem kilku modeli z niskiej półki.Upatrzyłem sobie 3 modele:Abu Revo STX gen 3Daiwa Tatula Type ROkuma Komodo do niedawna rozmyślałem jeszcze nad Curado, jednak na chwilę obecną są dostępne w większości używki i ma więcej negatywnych opinii niż np Stx - naprowadźcie mnie na właściwy tor jeśli się mylę. Czytałem sporo, o każdym z tych multików są zarówno dobre jak i złe opinie, które często sobie zaprzeczają. Na chwilę obecną jestem niemal na 100% zdecydowany na STX'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Z tego zestawu to Tatula. A jeśli STX to 2generacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) witam Użytkuję ABU STX 3 generacji po małym defekcie trochę miałem do firmy złe odczucie ale po servisie i wymianie małej sprężynki jest ok.Młynek na jesieni dość intensywnie pracował max 45g i jest na chwilę obecną bardzo zadowolony .Zero brud a to jest najczęstszym powodem że zniechęcamy się do casta..Jak bym obecnie kupował to już ze stajni daiwy bym zakupił do lekkiego łowienia 4-20g.Masz w dobrej cenie ale pytaj na forum kolegę BOB1....http://allegro.pl/multiplikator-daiwa-tatula-100-hsl-gratis-i5017461828.html Edytowane 15 Lutego 2015 przez woblerek48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Jak by nie musial być nowy lub bez gwarancji(import np.Japan) to poszukaj Daiwy Alphas 150 lub Zilliona, to naprawdę solidne maszyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 witam Użytkuję ABU STX 3 generacji po małym defekcie trochę miałem do firmy złe odczucie ale po servisie i wymianie małej sprężynki jest ok.Młynek na jesieni dość intensywnie pracował max 45g i jest na chwilę obecną bardzo zadowolony .Zero brud a to jest najczęstszym powodem że zniechęcamy się do casta..Jak bym obecnie kupował to już ze stajni daiwy bym zakupił do lekkiego łowienia 4-20g.Masz w dobrej cenie ale pytaj na forum kolegę BOB1....http://allegro.pl/multiplikator-daiwa-tatula-100-hsl-gratis-i5017461828.htmlMnie nie pytaj o tę ofertę bo nie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Sugerowałem nie ofertę tylko że masz dużą wiedzę na temat multiplikatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dzięki za miłe słowo ...ale to przesada (piszę to szczerze bez głupiej kokieterii) Wiem tyle jak pewna posłanka..."coś tam, coś tam"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Za 100zł więcej Kamil ma/miał Zilliona PS Nowego nieśmiganego Edytowane 15 Lutego 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) po co R ? zwykła tatula starczy do takich zastosowan i to juz 150 zł w kiesznie zostaje Edytowane 15 Lutego 2015 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Bo lubię czerwony kolor Zillion to za wysoka półka, z resztą nie dorosłem chyba jeszcze do takiej maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie taka wysoka Mam Zilliona 100SHLA po pełnym serwisie u Endriu troszkę odrapany mechanicznie ideał .Multik bez pudełka i gwarancji .Zainteresowany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Bierz go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja swojego zadbanego używanego z jednym małym odpryskiem za 600pln kupiłem...Kamil ma nowego za 900, więc cena dobra, a na bank będzie pancerniejszy od tatuli, więc jeśli masz 800zł to może warto stówkę dozbierać......Cena podobna, ale półka wyżej od tatuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja obstawał bym przy Zillion. Bo lubię czerwony kolor Zillion to za wysoka półka, z resztą nie dorosłem chyba jeszcze do takiej maszynki Nie ma za wysokich półek kupuj Zilliona będziesz zadowolony, gwarancja ci nie jest do niczego potrzebna jak ci się zepsuję w co wątpię, to na tym lub innym forum jest tylu ludzi co ci go naprawią bez problemu. Po za tym ja na multiplikatory łowię już x lat jeszcze żaden mi się nie zepsuł a uwierz mi przerzuciłem więcej używek niż nowych, a jeżeli już kupiłem nowy to i tak bez gwarancji bo był z ciągnięty z USA lub Japan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Endriu zna multiki jak mało kto , więc cytuję "ŁOZYSKA TYLKO JE ODŚWIEŻYŁEM BYŁY ZALANE CZYMŚ DO DUPY PO OCZYSZCZENIU SZPULA SIĘ PALI" Edytowane 15 Lutego 2015 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar.k Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Może Revo Winch ? (nie Toro). Na takie gramatury się nada,w FM cena 795 z gw. Tylko przełożenie ciut mniejsze jak w większości multików.Od 20g + kopyto już dobrze lata.Oczywiście Zillion byłby lepszy,tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Gdybym miał do wyboru Revo Winch za 800 zł a nowego Zilliona 100 HLA/SHLA bez papierów za 900 zł to bym się nawet nie zastanawiał.. Na korzyść Zilliona oczywiście..A jak chcesz trochę taniej to dogadaj się z kolegą Rothen jak ma swojego po serwisie i też będziesz Pan zadowolony..A jak już masz naprawdę mocne ciśnienie na nowy to zainteresuj się Tatulą, nawet tą mocniejszą wersją 200 jak chcesz machać klockami 100g.Jeśli priorytet jest 30-50g i nie będziesz przeginał z tymi 100g zbyt często to spokojnie zwykła wystarczy jak pisał Meme174 Edytowane 15 Lutego 2015 przez Jammaey 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Tatula 200 mi nie pasuje, oglądałem ją na targach. Na obecną chwilę czekam na fotki multika od kol. rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Miałem tego Zillionka przez tydzień jeszcze przed "Spa" u Andrzeja, jest naprawdę w super stanie mech, śmiało polecam, a na ile znam Tomka to na pewno się dogadacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 A jaki to dokładnie model? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) chyba 100shl, ale na bank nie pamiętam Zaraz Tomek pewnie napisze. Edytowane 15 Lutego 2015 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Na zdjęciu powyżej jest 100 SHLA Potwierdzam opinie kolegow. Tylko Zillion ! Mam, nie sprzedam Mozna lekką szulke póżniej dokupić. Zdaje sie Sławek @PLECIONA wali jerkami po 100 i wiecej i tez nic sie nie dzieje. Serwis własnoręczny tez łatwy (jest b. szczególowa instrukacja w necie - obrazkowa) Brać, dbac i starczy na b. dłuuuuugo U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Mam Zilliona 100 SHLA i lekką szpulkę do niego. Z lekką szpulka macham gumami z główką 6 gr do ok 30 gr, z oryginalną od ok 12 do 80 gr.Polecam ten multiplikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Miałem tego Zilliona w wersji R. Teraz Sławek nim kręci. A Tatula została. Nie widziałem specjalnej różnicy. A jak nie widzę , to po co przepłacać ? A zamiast Zilliona wolę Alphasa 150 lub Curado 201DHSV. Zaznaczam, że Zillionem kręciłem tylko na sucho a Tatulka, Curado i Alphas w uzyciu. I nie zamierzam tego zmieniać na razie.Szczególnie Curado serii D to super uniwersał. Z racji daleko odsuniętego wodzika i szpulki o masie poniżej 15 g. Rzuca od 8 do 110. Minusy to gabaryty i waga. Ale dla mnie to nie minusy. Porządna obudowa musi ważyć swoje a łapek nie mam malutkich. Jeszcze jeden minus to brak łożycha pod wałkiem głównym. Tym z zębatką. Ale kilka złotych na łożycho i już jest.W Tatulce też bez problemu dokładamy kilka łożysk. Do knobów i pod worma z dwóch stron. Edytowane 15 Lutego 2015 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Jak kolega rothen potwierdzi, że to ten model i dostarczy fotki to wezmę tego Zillionka. W lekkie szpule się nie będę bawił bo do lekkiego łowienia mam zestawy pod zwykłą korbę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi