Skocz do zawartości

Multik do 800zł

okonilowca

Rekomendowane odpowiedzi

BOB, Lexe 300 już mi polecano, ale nie trafiłem w dobrej cenie i skończyło się na STX.

Ale przy cięższych przynętach - pow 100g - regulacja szpuli nie ogarnia - dociśnięta na maxa leci.

Podszkolę się na STX i lżejszych jerkach, a za rok wskoczę na lexę lub zilliona lub co tam jeszcze mi namieszacie :D

Zillek to dobra maszynka- wytrzymała i- patrząc na różnicę między starym STX-em- nie zalatuje niedociągnięciami i wapnem  :ph34r: 
Nie miejcie mi za złe. STX-a też miałem. Ładnie z niego lata, dobrze leży w dłoni, nie ma się co popsuć i do czego ogólnie przyczepić. Daje radę na 102!
Natomiast, jeśli kryterium finansowe pozwala bez zastanowienia (też) wziąłbym (po raz kolejny) Daiwę. :D

Zillek to dobra maszynka- wytrzymała i- patrząc na różnicę między starym STX-em- nie zalatuje niedociągnięciami i wapnem  :ph34r: 

Nie miejcie mi za złe. STX-a też miałem. Ładnie z niego lata, dobrze leży w dłoni, nie ma się co popsuć i do czego ogólnie przyczepić. Daje radę na 102!

Natomiast, jeśli kryterium finansowe pozwala bez zastanowienia (też) wziąłbym (po raz kolejny) Daiwę. :D

Doskonale to rozumiem.

Ja akurat w wędkarstwie - na razie, przecież to się może zmienić - zwracam uwagę głównie na walory praktyczne, nie odczuwam na przykład potrzeby zmiany multika, który poprawnie działa, dobrze mi leży w ręce, na coś bardziej estetycznego, ciut lżejszego - musiałby być za ciężki, waga musiałaby mi przeszkadzać w łowieniu, tak na przykład mam z wędkami Dragona, z których posiadam dwie i drugi raz bym nie kupił, nie uważam za dobre - ale są dziedziny, w których notorycznie "przepłacam", mógłbym za te same pieniądze mieć coś o połowę tańszego, co w praktyce tak samo spełniałoby swoją rolę - na przykład dlatego, że przepłacona rzecz jest bardziej estetyczna - więc przez analogię mam pojęcie o Twoich wyborach. Pozdro