Skocz do zawartości
  • 0

szpaki

wujek

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Prędzej skrowronek, one właśnie teraz powinny lecieć. Główna lawina ruszy gdy temperatura skoczy do ok+10. Na słowiki przyjdzie jeszcze czas, one do nas przylatują w maju :)Z ciekawszych ptaków teraz można zobaczyć gęsi zbożowe które w kluczach ciągna na sporych wysokościach na północ. Można je zlokalizować po wyraźnie słyszalnym gęganiu. Oczywiście jesli to kogoś interesuje. :D

• 0

Ja już tydzień temu widziałem pliszki siwe a wczoraj żółte.

A szpaki to już od dwóch tygodni oznajmiaja że już wiosna .

Wiosna już ruszyła bo skowronki pięknie śpiewają. :D

Wczoraj obserwowałem jak rybołów polował na Wiśle z odległości około 100 metrów to jest dopiero piękny widok . :huh: Zawisał w powietrzu na kilka sekund i ciach do wody,niestety bez efeku.

Dla tego pięknego ptaka to nieszkoda mi ryb ale kormorany na wiśle to mnie już nieżle wkurzają Embarassed

Za każdym razem jak ta chołota poluje to pozostawiają świnki z porozprówanymi brzuchami. Embarassed

Już nie mogę doczekać nocek na Goczałkowicach i buczenia Bąka.Na początku to myślałem że to krowa buczy :mellow: ale w nocy to nie za bardzo. :lol:

Byle do lata :D

• 0

Ja już tydzień temu widziałem pliszki siwe a wczoraj żółte.

A szpaki to już od dwóch tygodni oznajmiaja że już wiosna .

Wiosna już ruszyła bo skowronki pięknie śpiewają. :D

Wczoraj obserwowałem jak rybołów polował na Wiśle z odległości około 100 metrów to jest dopiero piękny widok . :huh: Zawisał w powietrzu na kilka sekund i ciach do wody,niestety bez efeku.

Dla tego pięknego ptaka to nieszkoda mi ryb ale kormorany na wiśle to mnie już nieżle wkurzają Embarassed

Za każdym razem jak ta chołota poluje to pozostawiają świnki z porozprówanymi brzuchami. Embarassed

Już nie mogę doczekać nocek na Goczałkowicach i buczenia Bąka.Na początku to myślałem że to krowa buczy :mellow: ale w nocy to nie za bardzo. :lol:

Byle do lata :D

Widzę ze mam doczynienia z fachowcem. Sporo bąków jest na zbiornikach retencyjnych: Mosty, Podedwórze, Żelizne, Zachajki. Też bardzo lubie tego ptaka, nawet udało mi się go zobaczyć kilka razy co jest dużą sztuką. Podobnie jest z derkaczem, usłyszeć łatwo, zobaczyć bardzo trudno, ale też mi się udało. :D