Skocz do zawartości

(DO USUNIĘCIA) żyłka - najmniej rozciągliwa

adamekkp

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,   (taki szybki temacik by go szybko zamknąć)

Poszkuję żyłki cienkiej coś 0.14 ale najmniej rozciągliwej (zależy mi na przenoszeniu brań)

Używałem trabucco pike 0.20 (ta ciemna zieleń, wręcz czarna) rewelacja ale jest za gruba. Czy ktoś uzywał tą żyłkę ale 0.16? czy nadal to są podobne żyłki?

Przeskoczyłem na strofta gtm chyba 0.14, wytrzymała ok ale rozciąga się jak kalesony. na 10 brań okonia 3 wyłapywałem gdy przy trabucco 8/10.

Proszę o rady ewentualnie jakies namiary na żyłki warte uwagi- te w rozsądnych cenach.

Choć pewny jestem trabucco ale tutaj prosiłbym o wypowiedz kogoś kto używał tej 0.16 czy nadal jest warta uwagi.

Pozdrawiam Adamek

Edytowane przez adamekkp

Hej, dzieki za odpowiedzi

jeżeli chodzi o kolor żylki to raczej nie jest istotna sprawa, przynajmniej dla mnie. Przy "dobrej" żyłce nie muszę na nią patrzeć jak i na szczytówke, poprostu brania czuję w dłoni

Generalnie żyłki z dodatkami copolimerowymi np P-Line Extrusion

o muszę troche o tym poczytać.

Dual Band,fajna żyłeczka spinningowa,tylko kolor może Ci nie pasować- granatowy. Myślę ze warto ją wziąć pod rozwagę.

zerknę głębiej bo pierwsze co google pokazało to żal i niechęć do tej żyłki

Edytowane przez adamekkp

Najlepsze żyłki jakie miałem w rękach to różne G-line, problem z nimi jest taki, że bardzo trudno trafić na świeżą - są dość drogie, więc leżakują na półkach - ja parę razy się naciąłem i wtedy wiadomo: są najgorsze.

Z ciekawości też zerknąłem w google i rzeczywiście opinie nie są zachęcające. Ja ze swej strony złego słowa o dual band nie powiem, używam niezmiennie od wielu lat i nie przewiduję zmiany. Ze względu na nie małą cenę, może  nie którym użytkownikom trafiła się zleżała i stąd zawód.

• 2 tygodnie później...

Dwa sezony temu miałem żyłkę gatunkową do spiningu Gamakatsu topcaster -istotnie bardzo mało rozciągliwa. W tym samym sezonie używałem Gamakatsu Flex -badziej mięka, rozciągliwa i trochę bardziej żywotna od Topcaster

W/w żyłki to 0,16mm

Edytowane przez dżemik

Jeżeli chodzi o minimalną rozciągliwość spróbuj coś z żyłek o przeznaczeniu (match, feeder) - kolor może odstraszać ( brąz,czerwień) ale rozciągliwość minimalna. ;)

a jak z wytrzymałością takich żyłek pod spining??

Do usunięcia, dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Edytowane przez adamekkp

a jak z wytrzymałością takich żyłek pod spining??

http://spinn.pl/category/zylki-gamakatsu-g-line-topcaster

średnica -tip top, taka jak na opakowaniu

wytrzymałość -właściwie zgodna z opisem na opakowaniu -z tego co pamietam kilka procęt niższa niż ta na opakowaniu i strzela na węźle -nie ma się czego czepiać, w przeciwieństwie do wielu innych...