adamekkp Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Hej, (taki szybki temacik by go szybko zamknąć)Poszkuję żyłki cienkiej coś 0.14 ale najmniej rozciągliwej (zależy mi na przenoszeniu brań)Używałem trabucco pike 0.20 (ta ciemna zieleń, wręcz czarna) rewelacja ale jest za gruba. Czy ktoś uzywał tą żyłkę ale 0.16? czy nadal to są podobne żyłki?Przeskoczyłem na strofta gtm chyba 0.14, wytrzymała ok ale rozciąga się jak kalesony. na 10 brań okonia 3 wyłapywałem gdy przy trabucco 8/10. Proszę o rady ewentualnie jakies namiary na żyłki warte uwagi- te w rozsądnych cenach.Choć pewny jestem trabucco ale tutaj prosiłbym o wypowiedz kogoś kto używał tej 0.16 czy nadal jest warta uwagi. Pozdrawiam Adamek Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Łowiłem kilka sezonów temu na Trabucco Pike 0,18 i bardzo sobie chwaliłem tą żyłkę, ciemny kolor nie ułatwiał mi spiningowania i chyba to zadecydowało o rezygnacji z niej, pozostałe parametry tej linki były jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Przemyśl sprawę zakupu cienkiego fluorocarbonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Generalnie żyłki z dodatkami copolimerowymi np P-Line Extrusion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dual Band,fajna żyłeczka spinningowa,tylko kolor może Ci nie pasować- granatowy. Myślę ze warto ją wziąć pod rozwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Hej, dzieki za odpowiedzijeżeli chodzi o kolor żylki to raczej nie jest istotna sprawa, przynajmniej dla mnie. Przy "dobrej" żyłce nie muszę na nią patrzeć jak i na szczytówke, poprostu brania czuję w dłoni Generalnie żyłki z dodatkami copolimerowymi np P-Line Extrusiono muszę troche o tym poczytać. Dual Band,fajna żyłeczka spinningowa,tylko kolor może Ci nie pasować- granatowy. Myślę ze warto ją wziąć pod rozwagę.zerknę głębiej bo pierwsze co google pokazało to żal i niechęć do tej żyłki Edytowane 16 Lutego 2015 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Wypróbuj Fiume Spinning w zeszłym sezonie używałem 018 była wyjątkowo mało rozciągliwa , co mi akurat nie pasuje wcale więc więcej do niej nie wracałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Najlepsze żyłki jakie miałem w rękach to różne G-line, problem z nimi jest taki, że bardzo trudno trafić na świeżą - są dość drogie, więc leżakują na półkach - ja parę razy się naciąłem i wtedy wiadomo: są najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Z ciekawości też zerknąłem w google i rzeczywiście opinie nie są zachęcające. Ja ze swej strony złego słowa o dual band nie powiem, używam niezmiennie od wielu lat i nie przewiduję zmiany. Ze względu na nie małą cenę, może nie którym użytkownikom trafiła się zleżała i stąd zawód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jeżeli chodzi o minimalną rozciągliwość spróbuj coś z żyłek o przeznaczeniu (match, feeder) - kolor może odstraszać ( brąz,czerwień) ale rozciągliwość minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Ja miałem ostatnio trabucco super strong 0.16mm, prosto z pudelka jest super ale zuzywa sie w zastraszajacym tempie. Edytowane 28 Lutego 2015 przez alfaiomega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Dwa sezony temu miałem żyłkę gatunkową do spiningu Gamakatsu topcaster -istotnie bardzo mało rozciągliwa. W tym samym sezonie używałem Gamakatsu Flex -badziej mięka, rozciągliwa i trochę bardziej żywotna od TopcasterW/w żyłki to 0,16mm Edytowane 1 Marca 2015 przez dżemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Żyłka Gamakatsu G-line ma bardzo dobre parametry, mocna, mało rozciągliwa, miękka. Ale droga i przez to długo leży w sklepach, osobiście z tego powodu z niej zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Jeżeli chodzi o minimalną rozciągliwość spróbuj coś z żyłek o przeznaczeniu (match, feeder) - kolor może odstraszać ( brąz,czerwień) ale rozciągliwość minimalna. a jak z wytrzymałością takich żyłek pod spining?? Do usunięcia, dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Pod koniec tygodnia będę miał świeżą doastawę P-Line z metra. Koszt rozsądny a jakość doskonała. Z nowości będzie P-Line Stone tonąca. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 a jak z wytrzymałością takich żyłek pod spining??http://spinn.pl/category/zylki-gamakatsu-g-line-topcaster średnica -tip top, taka jak na opakowaniuwytrzymałość -właściwie zgodna z opisem na opakowaniu -z tego co pamietam kilka procęt niższa niż ta na opakowaniu i strzela na węźle -nie ma się czego czepiać, w przeciwieństwie do wielu innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi