siarq Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Moim zdaniem żaden kij nie jest opisany w 100% prawidłowo i zazwyczaj zawsze pozostaje zapas. Jeszcze nigdy nie udało mi się złamać kija łowiac zestawem przeciazonym. Mam diaflexa 35g i Machałem trokiem 45g przez dwa sezony. Prócz bolące ręki żadnych efektów ubocznych dla kija. Mam shigeki do 28g , oliwki 35g z małą guma nie robiły na nim większego wrażenia. Jasne jest ze nie mozna przesadzac , jednak uważam że do +20% ćw. Można machać. Zmienia to pracę kija i komfort lowienia , ale nie gwarantuje 100%uszkodzenia sprzętu. Mi się udało np 2g glowka ściąć ostatnia przelotke w pezon&mitchel o ćw 1-7g a wcześniej Machałem czeburaszka 10g i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P62 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Ja ogólnie nie rozumiem problemu jaki się zrodził. Topik o wyrobach Gunki a tu się wywiązała dzika dyskusja o obciążeniach wędek.Proponuję wrócić do meritum tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Cześć, ja tu żadnej dzikiej dyskusji nie widzę, ot zboczyło się trochę z tematu żeby wyjaśnić co koledzy rozumieją pod pojęciem c.w. Natomiast nawiązując do mojej poprzedniej wypowiedzi koledze który nagminnie przekraczał zalecany c.w. wędka się złamała , co chyba nie dziwi. Natomiast nawiązując do wypowiedzi kolegi o własnym Gunki Yurai bardzo rzeczowym i myślę pomocnym zabrakło doprecyzowania czy to 40 gr to widzi samą główkę czy wraz z przynętą to sobie pozwoliłem na dopytanie i jak widać niepotrzebną radę , Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Panowie miałem w ręku jakieś gunki nie wiem co to było dokładnie ale do 7 G , monoblank i jakieś 180 cm przy tym naprawdę szybka praca.Jeśli ktoś mógłby napisać co to mogło być , ba nawet dodać jak praca tego kija nad woda i z czym to sie je będę wdzięczny. Dodam jeszcze ze kijek kosztował cos 500+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Panowie miałem w ręku jakieś gunki nie wiem co to było dokładnie ale do 7 G , monoblank i jakieś 180 cm przy tym naprawdę szybka praca.Jeśli ktoś mógłby napisać co to mogło być , ba nawet dodać jak praca tego kija nad woda i z czym to sie je będę wdzięczny.Dodam jeszcze ze kijek kosztował cos 500+Może gunki shigeki, jeśli 2-częsciowy, tj. rękojeść i wsuwany w nią blank; mam coś takiego, ale dla mnie żadna rewelacja, bo przekręca się blank w tej rękojeści i trochę boję się przy mocniejszym wyrzucie, że wyleci z tej rękojeści. Takie moje subiektywne odczucia, które powodują jednak niemały dyskomfort łowienia, bo sam blank niczego sobie, dość lekki, sztywny, szybki i czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Wydaje mi sie ze to był jeden kawałek choć nie jestem pewny w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) to moglo byc gunki bushi 1,8m 2-7g ,jesli to ten, to jak dla mnie niedoszacowany kij , przynajmniej do 12-14g. taka palka Edytowane 28 Marca 2016 przez siarq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P62 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 A sprawdzałeś w katalogach ?Jak dobrze pobuszujesz w sieci to z 2015 i 2014 znajdziesz. http://gunki.pl/content/katalog-gunki-i-pezonmichel-2015 http://sensas-sklep.pl/informacyjna-12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 ten gunki shigeki jednak dłuższy, bo ma około 198 cm i cw do 10g (napisane na blanku); nie jest to pałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Bardzo możliwe ze to ten bushi taka pałka dokładnie ale przypadł mi do gustu lubię cięte kije:) , ale jeśli koledzy twierdza ze niedoszacowany to trochę szkoda myślałem o nim strikte jako UL . Edytowane 28 Marca 2016 przez antoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) http://wodny-swiat.com/wedziska-spinningowe/4691-gunki-wedka-bushi-s-180cm-ml-2-7g.html mowimy o tym kiju - paleczka w porownaniu do pezon&mitchel 1-7 duzo sztywniejszy. tez go mialem kupic , podobaja mi sie produkty z gunki , jednak jak wzielem do reki to nie , decyzja zapadla na kij pezon Edytowane 28 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Tak to ten kij choć byłem przekonany ze to jednosklad a ten pezon jaka ma akcje gdyż szczerze mówiąc nie przepadam za kluskami widziałem ostatnio na giełdzie przyjemna okoniowy bodajże do 4 g w fajnej jak na niego cenie 400 , ale co zrobic jak kluska i choć wiem ,ze amortyzacja okonia lepsza to jakoś nie mogę sie przekonać do klusek i już ma być kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P62 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 @antoniPrzyjrzyj się ofercie z tego roku. Bardzo ciekawa seria Yurai, do 400 PLN kupisz bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Sprawdzę dziękuje . Cos chciałem zakupić na pasiaki a sezon łowienia z łódki za pasem dziekuje wszystkim za podpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ten pezon 1-7 ma akcje szczytowa szybki kij , żaden krowi ogon. Czuły naprawdę jeden z lepszych kijów który miałem w swej karierze.ma bardzo delikatna szczytowke jak wklejka. Taki uczciwy zakres pracy to od 2.5/3 do 7g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam wszystkich kolegów po kiju Czy ktos z Was mistrzowie posiada/miał przyjemność z kijem Gunki IRON-T 210 ML 15g bądź 3-12g ? Potrzebuję Patyka który będzie operował gumami od 7g do do 15. Do lżejszych mam pezona 1-7 a na ciężko gunki 10-28 które spisuja się bdb. W sklepie wygląda ok ale nie wiem jak się sprawują. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam. Posiadam Gunki BUSHI S-ML 190cm 3-12gr ten kijek załatwi twoje potrzeby w tym zakresie. Super kijek do jigowania w takim przedziale wyrzutu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Mam dwa kije jeśli chodzi o tę firmę:1. Gunki Shigeki M/ML 210 cm c.w 5-18g. Bardzo, bardzo czuły i "szybki" blank. Cienkościenny blank jest wsadzany w dolnik, ale nie czuję związanego z tym dyskomfortu. Gdyby tak było, reklamował bym. Może nawet ciut za sztywny ten kijek jest do moich zastosowań, ale animowanie przynęty za jego pomocą to bajka. 2. Pezon&Michel Redoutable Flow, 165 cm, c.w. 0,5-5g. Ten z kolei, jest dosyć nietypowy. Pomimo tego, że jest wędką UL, jego blank ma dosyć grube ścianki i sprawia wrażenie "mięsistości". Służy mi na małych pstrągowych siurkach, wzdręgach i okoniach. Obydwie wędki są bardzo dobrze wykończone i pomimo posiadania przeze mnie w sumie niemałej ilości patyków i to samych "lepsiejszych", bardzo lubię używać właśnie tych dwóch, szczególnie tego mniejszego. Oczywiście komuś innemu mogą te wędki nie pasować. I bardzo dobrze, dzięki temu mamy taki wybór na rynku zdjęcia w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq6www Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Czy któryś z kolegów testował PEZON&MICHEL MICROMASTER 5-25g. Mógłby się ktoś podzielic opiniąą?? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 @siarqTen pezon 1-7 którego używasz jaki to dokładnie model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Musze wykopać go za szafy , bo poszedł na zimowisko. Jak się nie mylę to pandora Streeto 1-7. Świetny kij. Raz nawet Bolka 73cm pokonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) A gdzie nabyłes tego redoutableflow? Kiedyś gadałem w sklepie z gościem to twierdził że wogole nie ma importu do pl tych kijów. Czechy najbliżej. .. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Jestem mocno zainteresowany zakupem kijaPandora Perch Seduction S-200L 0.5-7gale niewiele informacji na jego temat znalazłem, więc poczekam do lutego i na targach w Poznaniu zobaczę jak w łapie leży. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez GIĘTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 @siarqKijek Pezon&Michel Redoutable Flow nie pamiętam tylko o jakim c.w. macałem w grudniu w krokodylu we Wrocławiu.Odniosłem wrażenie że wygina się jak witka wiklinowa więc jak dla mnie to odpada ale to kwestia co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 ten moj to: Pandora streeto Perch Seduction S-200L 1-7g, moze to byl jakis mikros co widziales do 3,5g. to maja taka akcje , aby moc totalnym paprochem rzucic.Tez sie wybieram na targi pomacac jakies pezony/gunki. u mnie w okolicach najblizszy sklep, ktory ma kilka modeli jest 25km oddemnie, i to pare sztuk maja. wszedzie wysypy jaxonow , mikado , najtanszych kongerow itp. w krokodylu bylem ze 3 razy , ale to juz z 2 lata temu i zabardzo nie trafiali w moje gusta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi