Skocz do zawartości

Spinning Gunki - informacje o wędkach

krisspin

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli piszecie że Kamisori lepsiejsze jak GUNKI? A ja właśnie chciałem sobie coś sprezentować z tej firmy ale widzę, że jak posiadam Kamisori do 28gr to raczej nie ma co szukać :)

Z drugiej zaś strony polecam ten patyczek Kamisori do 28gr bo to na prawdę fajna wędeczka. A tutaj moja relacja o tym kijku:

https://wedkuje.pl/n/mikado-kamisori/92786

Czyli piszecie że Kamisori lepsiejsze jak GUNKI? A ja właśnie chciałem sobie coś sprezentować z tej firmy ale widzę, że jak posiadam Kamisori do 28gr to raczej nie ma co szukać :)

Z drugiej zaś strony polecam ten patyczek Kamisori do 28gr bo to na prawdę fajna wędeczka. A tutaj moja relacja o tym kijku:

https://wedkuje.pl/n/mikado-kamisori/92786

Jeżeli o mnie chodzi to wcale nie twierdzę że Mikado jest lepsze od Gunki lecz zasugerowałem tylko koledze żeby przed zakupem spróbował pomacać te patyki zanim podejmie decyzję o zakupie. Mikado Kamisori było tylko przykładem moich spostrzeżeń. Wszystkie te patyki są zupełnie inne. Ja kiedy pierwszy raz wziąłem do ręki moje Gunki Bushi 3-12g kupiłem je natychmiast i jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Nie zmienia to faktu że sandaczowe Mikado Kamisori też mi leży w łapie. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy i ile jesteśmy w stanie za to zapłacić.

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dziś macałem SQUAD i YURAI w sklepie. Pierwszy do 14,5g a drugi do 10. YURAI wydaje się dużo szybszy, sztywniejszy i mocniejszy niż SQUAD. Po machnięciu gaśnie od razu, SQUAD nie co się buja po wymachu. Ale obydwa są na bank opisane za nisko. Myślę że i jeden i drugi pociągnie 20-25g i to spokojnie. Chyba zdecyduję się jednak na SQUAD boję się że z YURAI ryby będą spadać, za sztywny jak dla mnie.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Reklamowałem Saburau bo lakier na wszystkich omotkach popękał. Sabuaru zabrali oddali nowego Yurai ale to nie ten sam kij więc sprzedałem. Trwało to koło 5 tygodni. Saburau Kaze do 12g wyszedł z dystrybucji. Tak się tłumaczyli i musiałem wziąć Yuraia...

• Like 2

• 2 tygodnie później...