Skocz do zawartości

Spinning Gunki - informacje o wędkach

krisspin

Rekomendowane odpowiedzi

Reklamowałem Saburau bo lakier na wszystkich omotkach popękał. Sabuaru zabrali oddali nowego Yurai ale to nie ten sam kij więc sprzedałem. Trwało to koło 5 tygodni. Saburau Kaze do 12g wyszedł z dystrybucji. Tak się tłumaczyli i musiałem wziąć Yuraia...

Taką samą informacje dostałem od firmy Gunki gdy złamała mi się szczytówka w Bushi do 7g na wędkę czekałem od pażdziernika,wczoraj odebrałem dopiero Yurai S do 10g  po takim czasie byli łaskawi coś dać w zamian.

• Like 1

Taką samą informacje dostałem od firmy Gunki gdy złamała mi się szczytówka w Bushi do 7g na wędkę czekałem od pażdziernika,wczoraj odebrałem dopiero Yurai S do 10g  po takim czasie byli łaskawi coś dać w zamian.

Te Yuraie to chyba jakaś kiepska seria. Mega przesztywnione i nawet ten S do 10g ciężko przechodzi w jakiekolwiek ugięcie. Dlatego to wciskają. Jak gadałem z przedstawicielem to mówił że dostanę Squada albo Yurai. Poszliśmy i obejrzałem oba kije. Powiedziałem mu że zdecydowanie Squad a i tak dali Yurai.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Połowiłem ostatnio więcej tym Gunki Reinbo 1.5-5g 200cm.

Na początku denerwowała mnie mocno drgająca szczytówka ale po kilku godzinach idzie sie przyzwyczaić.

Na rzekach używałem Mepps 00,0 oraz 1. Pod prąd z 1 już trochę ciężej. Tak samo z woblerami powyżej 5cm. Lipienie 30-45cm, pstrągi i dwie tęczówki 41 i około 45cm, do tego kilkadziesiąt okoni od 15 do 35cm i szczupak 65cm.

Kij ugina się bardzo fajnie, ładnie pracuje już pod małymi rybami. Ugina się do samego dolnika. Uchwyt wg mnie jest znacznie za duży w porównaniu do końcówki wędki, wyglada to dość nieproporcjonalnie tym bardziej w tak chudziutkim blanku. Przelotka szczytowa pękła po tygodniu używania od nie wiem w sumie czego.

Wg mnie wędka ma zakres 2g do 7g. Używam ją z Shimano Stradic CI4+ 1000HG, taki zestaw jest perfekcyjnie wyważony.

Mimo używania plecionki nie zauważyłem spadów ryb.

• Like 1

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam,szukam info o Gunki streetfishing stripes drive s-210L 2,10 0,5-7g/ max 12.

może ma już ktoś z tym kijem kontakt,w necie nie ma prawie nic :) Pozdrawiam  

Cześć.

Posiadam owy kijek jakieś 2 tygodnie, jest to mój pierwszy ultra lajt. Łowie na małe gumki przeważnie, czasem obrotówki i cykady. Dla mnie bomba, okoń 20 cm trzęsie kijem jak szalony, rzuty dość dalekie używam plecionki 06.

Mam wrażenie że ryby się same łapią,każde pyknięcie czuć, gięcie szczytowe co nie każdemu pasuje. Jest to mój pierwszu UL więc nie mam porównania, ale dla mnie frajda jest mega zwłaszcza jak trafi się bestia 30 +. 

Pozdro.

Sorki mój kij to finnese game s210l 0,5 - 7.0g 

Edytowane przez Kylmy

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...