Skocz do zawartości

st.croix eyacon

russian80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja używam wersji 70MLF2. Naprawdę fajny i przyjemny kijek przy czym jeśli ma być typowo pod sandacze ja osobiście szukałbym czegoś innego. Swojego używam do łowienia okoni i szczupaków na lekko a ponieważ wykonany jest z SCII także jest troszkę wolniejszy niż np avid czy rage i według mnie bardziej przypomina wild rivera.

Pozdrawiam

Piotrek

oglądałem ostatnio Eyecon... pomijając walory użytkowe (mało się znam na łowieniu sandaczy...) jakością wykonania mnie nie zachwycił - ilość lakieru, nadlewki, nierówno obrobiona rękojeść, trochę niechlujnie położone nici, itd. dla mnie propozycja bardzo budżetowa, choć nawet za tą cenę spodziewał bym się więcej...

Witam ja używam wersji 70MLF2. Naprawdę fajny i przyjemny kijek przy czym jeśli ma być typowo pod sandacze ja osobiście szukałbym czegoś innego. Swojego używam do łowienia okoni i szczupaków na lekko a ponieważ wykonany jest z SCII także jest troszkę wolniejszy niż np avid czy rage i według mnie bardziej przypomina wild rivera.

Pozdrawiam

Piotrek

własnie o to chodzi ze to miałby byc kijek tez na okonki nie musi byc sztywna pala,tam gdzie łowie duzych sandaczy nie ma wiec taki sandaczowo-okoniowy bedzie ok.. i chodzi mi o akcje zeby była szczytowa...

Edytowane przez russian80

oglądałem ostatnio Eyecon... pomijając walory użytkowe (mało się znam na łowieniu sandaczy...) jakością wykonania mnie nie zachwycił - ilość lakieru, nadlewki, nierówno obrobiona rękojeść, trochę niechlujnie położone nici, itd. dla mnie propozycja bardzo budżetowa, choć nawet za tą cenę spodziewał bym się więcej...

Nie tylko w Eyeconie takie kwiatki.

To samo jest w serach dużo droższych .

Przelotki tytan a każda patrzy w inną stronę świata.

Gratis pęcherze powietrza i fusy w lakierze ,żeby wędka nie tonęła.

Już 2 raz odsyłam Kija bo jakośc wykonania jak w kiju z bazaru.

Ktoś w USA ma głęboko w d. jakość wykonania.

A nasi  sprzedawcy tłumaczą ,że to ręczna robota :)

Odradzam zakup przez net bo się można zdziwić .

hej ..od jakiegos czasu rozglądam sie za kijkiem pod sandacza.. i wpadł mi w oko własnie ten Eyacon,cena nawet przystepna,.. ale nie mam gdzie pomacac, moze ktos z Was ma i podzieli sie informacją na temat tego modelu...

Witam, mam eyecon-a ecs76mlxf2 1/8 do 3/8oz łowię nim na zmianę z innymi patykami jeden sezon. sandaczy nie łowię ale na okonie jest ok (kilka przyłowów szczupakowych i chyba jeden bolek ok 60cm) i złego słowa nie powiem, dzisiaj po negatywnych opiniach przyjrzałem mu się dokładnie i racja że idealnie to on nie jest wykonany ale przyjemnie się (mi) nim łowi może dla najbardziej wymagających wędkarzy to chrust ;-) ale po tym sezonie zaznaczam, że kij kupiłem już używany brak jakichkolwiek oznak zużycia nic nie klika jak np w słynnych avidach jedyne co mi trochę przeszkadzało na początku to spora przelotka wejściowa. Łowiłem gł. obrotówki 1 i 2 gumki 2-3. cale + główka 3-10g wody stojące i małe rzeczki

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

w sumie myslałem o dwuskładzie bo z jednoskładem nie poradził bym sobie.. wmyslałem o tym kijku jako sandaczowy z czestym przyłowem okoni..wiec jak koledzy pisza ze i na to i na to ..to własnie mi odpowiada /nadlewka lakieru wogóle mi nie przeszkadza...bardziej  dzielona rękojesć ;)