MichałM Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Witam, postanowiłem w końcu i ja zaprezentować to co powstaje w moim skromnym warsztacie.Tytuł wątku nie przypadkowy bo w tym roku zamierzam spróbować też czegoś innego niż woblery, gdyby coś z tego wyszło nie omieszkam się pochwalić Może nie będę pokazywał tego co już zrobiłem a po prostu będę dzielił się postępami w pracach.Coś tam się na warsztacie dzieje Edytowane 16 Lutego 2015 przez MichałM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witamy wśród strugaczy Ja chętnie bym zobaczył wykończone modele bo kształtki zapowiadają się całkiem fajnie. Widać trochę, że inspirowałeś się Salmiakami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jak chyba każdy (a przynajmniej większość) kto zaczynał z jerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Słusznie, lepiej zaczynać od sprawdzonych konstrukcji. Mój pierwszy jerk też był na wzór slidera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Czekam na gotowe jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A ja w odmianie czekam na ukończone kleniówki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No to powiem coś na temat wykończenia. Kleniówki będą malowane głównie za pomocą gąbki, będzie trochę pędzla oraz kredek i być może pojawią się podkłady z lakierów do paznokci. Jerki będą różnie, część będzie malowana aero trochę kredek być może też lakiery do paznokci wejdą w grę. Póki co gąbka kompletnie mi nie wychodzi na większych przynętach a Slider 12 to już kawałek wabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Michale w gąbce bardzo mi pomogła taka zasada: "im wolniej tym lepiej" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jakoś, nie mam wizji do tych większych z resztą z małymi też szału nie ma. Maluję je według zasady "bo wobler musi mieć paski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Michale w gąbce bardzo mi pomogła taka zasada: "im wolniej tym lepiej" Święta racja, I lakierami do paznokci można fajne grafiki zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) No coś tam będę próbował zobaczymy co mi wyjdzie A tymczasem coś z dzisiejszych zmagań, pierwszy raz robiłem stelaże typu SDR. Tylko się nie śmiać, zbyt głośno Edytowane 17 Lutego 2015 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 lekko z sdr-ami nie ma , coś o tym wiem . Lecz Tobie wcale źle to nie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Dzięki w ogóle to pierwszy raz kręciłem stelaże z dentalu, no masakra jakaś w ogóle nie mogę nadać temu takiego kształtu jak chcę. Wcześniej robiłem z jakiegoś drutu który pozbierałem po elektrykach na budowie ale do sdr-ów za miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Wieści z warsztatu Podkłady Dzisiejsze malowanki Testy Trochę dzisiaj popracowałem Edytowane 22 Lutego 2015 przez MichałM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Tigery prezentują się mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Ha tigery muszą być kolor co prawda bardziej kojarzony z kleniem ale kolega mówił mi kiedyś że na Narwi ładnie mu okonie na to zagryzały jeżeli chodzi o okonie to większe nadzieje pokładam w tych wertykalnych jak się uda powielić te dwa wzory to powinny połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekck89 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 No woby ładne. Czekam co będzie dalej bo wygląda to ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki Chwilowo będzie trochę zastój dopiero za tydzień będę miał dostęp do mojego warsztatu ale coś tam w międzyczasie dłubię dałbym fotki tylko kabel do telefonu zgubiłem na razie kombinuję co zrobić z wirującym ogonkiem bo mam z nim mały problem, mianowicie wiruje, wokół własnej osi Edytowane 27 Lutego 2015 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 bardzo fajne malowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzięki gdyby ktoś był ciekaw, to te trzy okonki zostały pomalowane kredkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Udało mi się inaczej zgrać zdjęcia, oto mój dzisiejszy urobek I tu mała ciekawostka, jest to ten sam model wykonany z balsy i z lipy. W każdym materiale testowałem dwie wielkości obciążenia, 0,4 i 0,8g. Korpusy lipowe pracowały z obydwoma rodzajami obciążenia ale moim zdaniem lepiej pracowały z 0,8g i na to się zdecydowałem. Natomiast korpusy z balsy przy obciążeniu 0,8g nie chciały pracować, przy 0,4 pracowały bardzo ładnie, nieco szerzej od lipowych. W zeszłym roku zrobiłem sobie kilkanaście sztuk tego modelu z sosny a ich praca była drobniutka. Dużo węższa od tych lipowych. Myślę że to właśnie rodzaj użytego drewna miał wpływ na pracę bo wykonywałem je wszystkie w ten sam sposób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ładnie, ładnie. Ja bym się ze 4 miesiące z tym bujał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Sezon się zbliża trzeba zwiększyć moce przerobowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Nowe korpusy W ten weekend nie udało się za dużo popracować w warsztacie. Plany na przyszły tydzień to dopracować wirujące ogonki, pomalować przynajmniej część kleniówek z ostatniego zdjęcia no i ciągła praca przy jerkach bo mam ich nastrugane całe wiaderko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi