MichałM Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Efekt wieczornego szlifowania Jeszcze skrzela, oczy, otwory pod ołów i mogą iść w capon. Takich seryjek będzie jeszcze kilka Edytowane 3 Marca 2015 przez MichałM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj wkleiłem stelaże a dzisiaj zaszpachlowałem.Jak dobrze pojdzie to jutro cala ta gromadka bedzie pomalowana ;-) Edytowane 7 Marca 2015 przez MichałM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Dużo szlifowania będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 A no będzie mam nadzieję że wieczorem ogarnę temat. Nie muszę szlifować na super gładko bo maluję gąbką więc tak czy inaczej powierzchnia będzie chropowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Tak, można sobie na więcej pozwolić Ja też powrócę do gąbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja zaczynałem od aero ale przerzuciłem się na gąbkę przynajmniej do małych przynęt, po prostu mniej z tym babrania niż przy aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Właśnie kończę szlifowanie, przed południem powinienem zacząć malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Miałem problemy z internetem ale w końcu mogę pokazać moje ostatnie malowanki Zatem moje kleniowo - jaziowe zbiory powiększyły się o takie oto dwa pudełeczka a tak wyglądają poszczególne malowania I cała gromadka razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Fajnie się prezentują w tym pudełeczku, takie ładne, kolorowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Dzięki No zrobiłem sobie parę kolorków, miałem pomysł na jeszcze kilka ale korpusów zabrakło Później pokażę jaki sobie zmajstrowałem wieszaczek do suszenia woblerków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 No to zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Dzięki No zrobiłem sobie parę kolorków, miałem pomysł na jeszcze kilka ale korpusów zabrakło Później pokażę jaki sobie zmajstrowałem wieszaczek do suszenia woblerków No to zaczynamy 2015-03-15 14.06.43.jpg to ten wieszak ten wieszak Edytowane 15 Marca 2015 przez Marceli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Na tym wieszaczku wylądują za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Oto i wieszaczek o którym była mowa, niecałe 2 metry ćwierćwałka, kilka wykałaczek, klej na gorąco, super glue i kilkanaście minut roboty A tak prezentuje się z woblerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 W międzyczasie wykańczam powoli jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ukręciłem sobie takie małe obrotóweczki Muszę je jakoś poprawić bo żyłkę skręcają niemiłosiernie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Muszę je jakoś poprawić bo żyłkę skręcają niemiłosiernie Obracają się swobodnie? Na oko strzemiączko blokuje się na tym skręconym drucie pod spodem. Dopracuj strzemiączko i pod nie dawaj gładki koralik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Wydaje mi się że za małe oczka w strzemiączkach zrobiłem bo sam je sobie zaginałem. Koraliki dałem takie jakie miałem a nad nim też jest element obrotowy który jest z 2-3 zwojów cienkiego drutu. Te odstające druciki muszę dopracować ale to jak kupię jakieś malutkie obcęgi bo zwykłymi kombinerkami po prostu nie daję rady ich odpowiednio przyciąć Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Hej Michał. Rzadko zaglądam ostatnio na forum ale widzę, że dużo tracę Co do obrotówek się nie wypowiadam bo nie znam tematu, ale wobki naprawdę zacnie się zapowiadają Trudno uwierzyć, że to początek. Pozdrawiam.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 No to uczciwie przyznam że nie taki początek, już od jakiegoś czasu strugam trzeba chyba coś nowego pokazać bo w ostatnich dniach zaniedbałem nieco wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Koledzy może coś podpowiecie bo brakuje mi pomysłów. Zrobiłem kilkanaście sztuk jerków a'la slider ale podczas testowania okazało się że żaden nie pracuje. Na początku pomyślałem że są niedoważone, dołożyłem ołowiu, i nic. Pomyślałem że może obciążenie jest zbyt skupione w jednym miejscu, więc je trochę rozciągnąłem, dalej nic. Ponieważ pięknie lusterkują w opadzie pomyślałem że może środek ciężkości jest zbyt wysoko i brakuje im stabilności, obniżyłem ołów i dalej nic. Brakuje mi już pomysłów. Przy jednostajnym zwijaniu bardzo ładnie płyną zygzakiem ale za nic nie mogę ich zmusić do odjazdów na boki. Ktoś z was się z czymś takim spotkał? ktoś ma jakiś pomyśł o co może chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jest tu kilku wyjadaczy jesli chodzi o Jerki, może ktoś coś podpowie ale musisz chyba coś więcej napisać o obciążeniu jakie i gdzie umieściłeś Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 starałem się to zrobić tak jak jest w sliderze od salmo, ilość obciążenia była dobierana indywidualnie do każdego egzemplarza aby był tonący bo takie akurat chciałem mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja jestem zbyt kiepski w te klocki, może ktoś się odezwie. Osobiście nie próbowałem takiego obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 A nad wodą dzisiaj było tak Ten zestawik mieszał wodę Krąpik ze środkowej przegródki złowił szczupaka 57cm zatem z wiadomych powodów fotki nie będzie A co powiecie panowie na obłowiene takiej miejscówki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi