Skocz do zawartości

Przynęty Michała

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki ;)  No zrobiłem sobie parę kolorków, miałem pomysł na jeszcze kilka ale korpusów zabrakło  :lol:

Później pokażę jaki sobie zmajstrowałem wieszaczek do suszenia woblerków  :)

No to zaczynamy  ;)

attachicon.gif2015-03-15 14.06.43.jpg

to ten wieszak ten wieszak :P

Edytowane przez Marceli

• 2 tygodnie później...

Wydaje mi się że za małe oczka w strzemiączkach zrobiłem bo sam je sobie zaginałem. Koraliki dałem takie jakie miałem a nad nim też jest element obrotowy który jest z 2-3 zwojów cienkiego drutu. Te odstające druciki muszę dopracować ale to jak kupię jakieś malutkie obcęgi bo zwykłymi kombinerkami po prostu nie daję rady ich odpowiednio przyciąć  :P

Edytowane przez MichałM

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Koledzy może coś podpowiecie bo brakuje mi pomysłów. Zrobiłem kilkanaście sztuk jerków a'la slider ale podczas testowania okazało się że żaden nie pracuje. Na początku pomyślałem że są niedoważone, dołożyłem ołowiu, i nic. Pomyślałem że może obciążenie jest zbyt skupione w jednym miejscu, więc je trochę rozciągnąłem, dalej nic. Ponieważ pięknie lusterkują w opadzie pomyślałem że może środek ciężkości jest zbyt wysoko i brakuje im stabilności, obniżyłem ołów i dalej nic. Brakuje mi już pomysłów. Przy jednostajnym zwijaniu bardzo ładnie płyną zygzakiem ale za nic nie mogę ich zmusić do odjazdów na boki. Ktoś z was się z czymś takim spotkał? ktoś ma jakiś pomyśł o co może chodzić?